ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΟΦΗ-Άρης : «Μάχη» τετράδας στο Γεντί Κουλέ


ΟΦΗ και Άρης διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα (17.00) στο γήπεδο 
«Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Τρίτη φορά για φέτος που βρίσκονται αντιμέτωπες οι δύο ομάδες ενώ την επόμενη Πέμπτη (23/12) θα δώσουν στο ίδιο γήπεδο, τον επαναληπτικό αγώνα για τους "16" της φάσης του κυπέλλου.  

Οι Κρητικοί βρίσκονται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας συγκεντρώσει 18 βαθμούς σε δώδεκα παιχνίδια με απολογισμό 4 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες. Το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης αναβλήθηκε, με την ομάδα του Νίκου Νιόμπλια να χάνει εντός έδρας από τον Ολυμπιακό την προηγούμενη εβδομάδα μετά από ένα αήττητο σερί 6 αγώνων. Σήμερα απέναντι στον Άρη και μπροστά στον κόσμο του, θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, παρουσιάζοντας την εικόνα που δείχνει στην μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν : καλό ποδόσφαιρο, γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και αμυντική συνέπεια. Η 3 βαθμοί θα τον φέρουν μία ανάσα από την τέταρτη θέση.

Από την άλλη οι κιτρινόμαυροι προέρχονται από εκτός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα πρίν τέσσερις μέρες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαν επικρατήσει με το ίδιο σκόρ του Αστέρα Τρίπολης στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με έναν βαθμό (17 β.) λιγότερο και έναν αγώνα περισσότερο από τον ΟΦΗ. Στο Ηράκλειο ταξιδεύει με στόχο αφενός να πάρει ένα διπλό που θα τον διατηρήσει πολύ κοντά από την πρώτη τετράδα, αφετέρου να επιστρέψει στις γεμάτες εμφανίσεις παίρνοντας ψυχολογία και αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.

Η βαθμολογία



Τα πλάνα των προπονητών 

Εκτός αποστολής για τον σημερινό αγώνα έμεινε ο Τσιλιανίδης, που δεν θα βρίσκεται στην διάθεση του Νίκου Νιόμπλια όπως επίσης και οι Ντουρμισάι, Νέιρα, Ουές, Σωτηρίου και Διαμαντής. Αντίθετα Βούρος και Γιαννούλης ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις που τους ταλαιπωρούσαν και συμπεριλήφθηκαν κανονικά στην αποστολή των Κρητικών. Το 4-3-3 δεν αναμένεται να αλλάξει από τον Μακεδόνα τεχνικό, με τον Επασί να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Βούρος και Πασαλίδης θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Μαρινάκη να αγωνίζεται ως δεξί μπάκ και τον Μπαλογιάννη ως αριστερό. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Μεγιάδο - Γκαγιέχος, με τον Ντε Γκούζμαν να παίζει ως επιτελικός μέσος. Ο Λάμπρου θα έχει ρόλο δεξιού εξτρέμ, ο Τοράλ αντίστοιχα θα αγωνιστεί αριστερά, με μοναδικό προωθημένο στην επίθεση τον Φαν Ντάινεν.

Η αποστολή του ΟΦΗ : Επασί, Βάτερμαν, Σηφάκης, Πασαλίδης, Σελίμοβιτς, Βούρος, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Τοράλ, Ναμπί, Στάικος, Γκαγιέγκος, Ντε Γκουζμάν, Λάμπρου, Φαν Ντάινεν, Καμάου, Καστάνιος, Γρίβας, Γιάννου.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Μπερτόλιο ο οποίος δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν, μένοντας εκτός αποστολής. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Σούντγκρεν ο οποίος παρότι μπήκε στην αποστολή της ομάδας του Άκη Μάντζιου, έγινε πρίν λίγες ώρες... μπαμπάς και είναι ακόμα αμφίβολο αν θα βρίσκεται στο Ηράκλειο. Δεν αναμένονται ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε διάταξη και πρόσωπα, σε σχέση με προηγούμενους αγώνες. Ο Κουέστα επιστρέφει κάτω από τα γκόλποστ με τετράδα στην άμυνα τους Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Γκάνεα από δεξιά πρός τα αριστερά. Σάσα-Τζένγκο και Εντιαγιέ θα είναι η τριάδα της μεσαίας γραμμής με τον Μπρούνο Γκάμα σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, τον Ματέο Γκαρσία αντίστοιχα αριστερά και τον Καμαρά να επιστρέφει στην κορυφή της επίθεσης.

Η αποστολή του Άρη : Κουέστα, Ντένις, Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Καμαρά, Ιτούρμπε, Σάσα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάκιτς, Μανσίνι, Τζέγκο, Εντιαγέ, Σούντγκρεν, Ματίγια, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Λόπεθ, Λούμορ, Δεληζήσης, Μάνος.

Προϊστορία στους αγώνες με γηπεδούχο τον ΟΦΗ

Κυρίαρχοι είναι οι Κρητικοί στις αναμετρήσεις που έχουν δώσει με τον Άρη στο Ηράκλειο όπου μετράνε 23 νίκες σε 43 αγώνες. 8 ματς έχουν έρθει ισόπαλα ενώ οι κιτρινόμαυροι έχουν επικρατήσει 12 φορές, εκ των οποίων οι δύο τελευταίες είναι τα δύο τελευταία χρόνια. Μάλιστα οι ασπρόμαυροι διατηρούσαν ένα απίστευτο σερί απέναντι στους σημερινούς τους αντιπάλους, μένοντας αήττητοι εντός έδρας για 25 ολόκληρα χρόνια (1970-1995) έχοντας 15 νίκες και 5 ισοπαλίες !

Διαιτητές

Τον αγώνα ορίστηκε για να διευθύνει ο Αναστάσιος Παπαπέτρου με βοηθούς τους Κολιάκο και Βεργέτη, ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Τσαγκαράκης. Στο VAR θα βρίσκεται ο Αριστομένης Κουτσιαύτης με A-VAR τον Ψαρρή και παρατηρητή τον Αγαδάκο.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code