ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ιωνικός-ΑΕΚ: Σβηστή νίκη στην Νίκαια και επιστροφή στο -8 (0-1)


Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ μετά την ισοπαλία απέναντι στον Αστέρα Τρίπολη, μειώνοντας και πάλι την διαφορά απο τον Ολυμπιακό στους 8 βαθμούς και ξεκινώντας τον 2ο γύρο του πρωταθλήματος με νίκη. Σωρεία επεμβάσεων απο τον Χουτεσιώτη που κράτησε τον Ιωνικό μέσα στον αγώνα και τον δείχτη του σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Επιστροφή στην δράση και για τον Ανσαριφάρντ έπειτα απο την περιπέτεια του με τον κορονοϊό.


 Επιτακτική θεωρούταν η νίκη σήμερα για την ΑΕΚ κόντρα στον Ιωνικό μετά το 0-0 στην Τρίπολη, απέναντι στον τοπικό Αστέρα, την προηγούμενη αγωνιστική, με σκοπό να μείνει κοντά στην κορυφή και να μην προβεί σε νέα γκέλα μέχρι την διακοπή τον εορτών.

Ο Δημήτρης Σπανός δεν υπολόγιζε στον τραυματία Τουράμ, ο οποίος συνεχίζει την θεραπεία του, αλλά και στους τιμωρημένους Μύγα και Ρομάο. Ο Ιωνικός προέρχεται από την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο(2-2), όπου κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι ενώ βρισκόταν πίσω με 2-0 και με γκολ στις καθυστερήσεις να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η Ένωση προερχόταν απο το 0-0 μέσα στην Τρίπολη, σε ένα παιχνίδι που δεν προσέφερε δάφνες ποιότητας, σε έναν απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο λόγο της βροχής, μένοντας έτσι 8 βαθμούς πίσω απο τον Ολυμπιακό και πλέον θέλει οπωσδήποτε νίκη για να κρατήσει την διαφορά απο την κορυφή σε μονοψήφιο αριθμό. Για την ΑΕΚ επιστρέφουν στην αποστολή οι Λιβάι Γκαρσία και Καρίμ Ανσαριφάρντ, τη στιγμή που απουσιάζουν οι Σιμόες λόγο καρτών καθώς και οι τραυματίες Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί και ο μακροχρόνια Γαλανόπουλος.

Α' ημίχρονο

Αργό ξεκίνημα στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να προσπαθούνε να βρούνε τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο, με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων με δύο σουτ του Τσουμπέρ στο 5ο και 15ο λεπτό να κοντράρουν στους αμυντικούς του Ιωνικού δίχως να κερδίζει κάτι η Ένωση απο αυτά. Ο Ιωνικός προσπάθησε να πιέζει ψηλά την κατοχή με σκοπό να κερδίζει τις χαμένες μπαλιές και να χτυπάει στην αντεπίθεση με ταχύτητα, όπου σε μια τέτοια αντεπίθεση ο Άοσμαν μπήκε στην περιοχή αλλά μπερδεύτηκε πέφτοντας στο έδαφος και χάνοντας την ευκαιρία για να δημιουργήσει πρόβλημα στην άμυνα της ΑΕΚ.

Στο 21΄ο Άμραμπατ κέρδισε την κατοχή ύστερα απο ένα πλάγιο βγάζοντας φοβερή κάθετη στον Μισελέν τρυπώντας την άμυνα του Ιωνικού, όπου αυτός με την σειρά του έστρωσε στον Μάνταλο μέσα στην περιοχή του Ιωνικού και με εκπληκτικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ για την ΑΕΚ και να κάνει το 0-1. Η Ένωση δεν σταμάτησε εκεί αλλά προσπάθησε να βρει άμεσα και δεύτερο τέρμα χάνοντας 2 ευκαιρίες με τον Τσουμπέρ(22', 26') δίχως αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την κυριαρχία της κατοχής προσπαθώντας να βρει κενούς χώρους για να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ, φτάνοντας πολύ κοντά με το σουτ του Αραούχο στο 36' να φεύγει άουτ και αυτό του Τσουμπέρ στο 38' να εξουδετερώνεται απο τον Χουτεσιώτη. Το ημίχρονο έκλεισε με την κεφαλιά του Τζαβέλα ύστερα απο κόρνερ της ΑΕΚ να φεύγει δίπλα απο τα δοκάρια του Χουτεσιώτη, ενώ στην συνέχεια ο Βαφέας να έχει ευκαιρία να σκοράρει ανενόχλητος μέσα απο την περιοχή της ΑΕΚ αλλά το σουτ του να περνάει πολύ ψηλά πάνω απο την εστία και το ημίχρονο να κλείνει με την Ένωση να προηγείται με 0-1.

Β' ημίχρονο

Με το μυαλό της σε ένα δεύτερο γκολ μπήκε η Ένωση στο δεύτερο ημίχρονο, με σκοπό να τελειώσει το παιχνίδι και να μην μπει σε μπελάδες, απειλώντας με τον Αραούχο στο 51ο λεπτό αλλά να αστοχεί απο πλεονεκτική θέση. Νέα ευκαιρία με τον Άμραμπατ να σουτάρει επιπόλαια και να στέλνει την μπάλα πολύ άουτ ύστερα απο πάσα του Τσουμπέρ, με τον Αραούχο να βρίσκεται μόνος του μέσα στην περιοχή αλλά να μην τον βλέπει ποτέ. Ένα σουτ του Γιάκου για τον Ιωνικό δεν ήταν καλό και μπλόκαρε εύκολα ο Τσιντώντας.

Η Ένωση δεν μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο με πολλά λάθη στις πάσες και τα μαρκαρίσματά της αλλά τον Ιωνικό να μην μπορεί να τα εκμεταλευτεί για να χτίσεις σωστές επιθέσεις. Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε σε χαμηλά επίπεδα με την ΑΕΚ να έχει μικρά διαστήματα όπου πατούσε το πόδι στο γκάζι προσπαθόντας να βρει το δεύτερο γκολ για να κλειδώσει την νίκη αλλά να μην είναι καλή στην τελική προσπάθεια και τον Χουτεσιώτη να είναι εκεί για να σώζει την ομάδα της Νίκαιας(70'-72'-73'). 

Στο 83ο λεπτό η ΑΕΚ έχασε ίσως την καλύτερη της ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ με τον Άμραμπατ να εκτελεί το φάουλ και τον Αραούχο να πιάνει μια πολύ όμορφη κεφαλιά μέσα απο την μικρή περιοχή αλλά την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα απο το δοκάρι άουτ, με το παιχνίδι να τελειώνει χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία πέρα απο ένα απευθείας φάουλ του Τσουμπέρ που έφτασε στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη, και την ΑΕΚ να παίρνει την νίκη με 0-1 κρατώντας το 0 στην άμυνα για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι και να μειώνει ξανά την διαφορά στους 8 βαθμούς πίσω απο τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μετά την χθεσινή του νίκη(0-3 Ατρόμητο).


Η ενδεκάδα του Ιωνικού:

Χουτεσιώτης, Βαφέας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Γκοτσούλιας, Βαλεριάνος, Ντάλτσιο, Κάνιας, Κιάκος, Αοσμαν, Λένις.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: 

Τσιντώτας, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Αραούχο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code