ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της κορυφή (1-0)



Νίκη στο πρώτο της φετινό ντέρμπι για την ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, με σκόρερ τον Σιμάνσκι μόλις στο 2ο λεπτό, σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετά καλό ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, αλλά διεξήχθη υπό την ανακοίνωση της είδησης του θανάτου του μπασκετμπολίστα της ΑΕΚ, Στέφαν Γέλοβατς, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το ντέρμπι.


Επιτέλους νίκη σε ντέρμπι για την ΑΕΚ, απέναντι στον πολύ καλό Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό, αρκετές φάσεις, 2 ακυρωμένα γκολ για την ΑΕΚ και μια φάση όπου οι Πράσινοι διαμαρτύρονται ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή και θα τους επέτρεπε να έχουν ισοφαρίσει στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

Η Ένωση ήθελε να διατηρήσει την επαφή με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, και να κερδίσει το πρώτο της φετινό ντέρμπι, ενώ οι Πράσινοι κυνηγούσαν ένα ντέρμπι, απέναντι στις τέσσερις ομάδες των περσινών Playoffs, έχοντας χάσει από Άρη, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ, ενώ έφεραν ισοπαλία από τον Ολυμπιακό.

Α' ημίχρονο

Πολύ δυνατό ξεκίνημα απο την ΑΕΚ όπου αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό, ανοίγοντας το σκορ στο ΟΑΚΑ μόλις στο 2ο λεπτό όταν μετά απο πάσα του Μάνταλου η σέντρα του Μοχαμαντί βρίσκει τον αμαρκάριστο Σιμάνσκι στο ύψος της μικρής περιοχής και εκείνος με δυνατή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 1-0 απο νωρίς στο ντέρμπι δίνοντας έτσι προβάδισμα στην Ένωση. Η ΑΕΚ με την ψυχολογία στα ύψη μετά το γρήγορο γκολ συνέχισε στον γρήγορο ρυθμό και είχε άμεσα δύο νέες ευκαιρίες στο 8' και 9΄ λεπτό με τον Βράνιες και Λιβάι Γκαρσία να μην μπορούν να σκοράρουν. 

Μετά τον πολύ γρήγορο ρυθμό των πρώτων λεπτών και το γρήγορο γκολ ο ρυθμός έμεινε σε υψηλά ύψη αλλά χωρίς κάποια ουσιαστική ευκαιρία, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και να ψάχνει κενά στις γραμμές τις ΑΕΚ, με την Ένωση να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα χρησιμοποιώντας την ταχύτητα των ακραίων παιχτών της. Πρώτη ευκαιρία για του Πρασίνους ήρθε απο τον Μακέντα στο 29' με την κεφαλιά του όμως να περνάει αρκετά ψηλά άουτ. Ευκαιρία για την ΑΕΚ να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 39' με το πλασέ του Αραόυχο να φτάνει στην αγκαλιά του Μπρινιόλι ύστερα απο σέντρα του Λιβάι Γκαρσία. Το ημίχρονο τελείωσε με ένα δύνατο σουτ του  Αϊτόρ έξω απο την μεγάλη περιοχή, να μπόκάρετε έυκολα με τις γροθιές του Στάνκοβιτς, και το 1-0 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Β' ημίχρονο

Φουριόζα μπήκε πάλι η ΑΕΚ, όπου ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως ακριβώς και στο πρώτο, με την Ένωση να χάνει απίστευτη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της μόλις 40 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη με τον Κώτσιρα να χάνει την μπάλα και το σουτ του Αραούχο να μπλοκάρει σε υπερένταση ο Μπρινιόλι, με τον Ιταλό να γλυτώνει τον Παναθηναϊκό απο το 2-0. Απίστευτο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να χάνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ευκαιρία στο 47 σε μια φάση διαρκείας με τον Παλάσιος να πιάνει το σούτ μέσα απο την μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει και στην συνέχεια της φάσης ο Αϊτόρ με το γόνατο(!) να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και στην συνέχεια να περνάει άουτ. Μια φάση όπου οι του Παναθηναϊκού παραπονιούνται ότι η μπάλα μετά το σουτ του Παλάσιος έχει περάσει ολόκληρη την γραμμή, αλλά το VAR να μην παρεμβαίνει και το παιχνίδι να συνεχίζεται κανονικά. 

Νέα κλασική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με τον Παλάσιος να χάνει και πάλι απίστευτη φάση, όπου βγήκε μόνος του απέναντι στον Στάνκοβιτς αλλά καταφέρνει να στείλει την  μπάλα εκτός στην εξωτερική μεριά των διχτύων. Στο 70ο λεπτό η ΑΕΚ να σκοράρει με τον Τσουμπέρ αλλά το γκολ να ακυρώνετε ύστερα απο παρέμβαση του VAR καθώς ο Αραούχο βρισκόταν σε θέση οφσάιντ όταν έδινε την πάσα στον Ελβετο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έχει ανέβει στο γήπεδο έχοντας τον έλεγχο της κατοχής χωρίς να βρει το γκολ και την ΑΕΚ να έχει καθίσει αρκετά και να προσπαθεί με κόντρες να βρεθεί απέναντι στην εστία του Ιταλού τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Στην τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού η ΑΕΚ σκόραρε ξανά με τον Τσούμπερ να βγαίνει μόνος του στην αντεπίθεση και να πλασάρει τον Μπρινιόλι, αλλά στην επανεξέταση του VAR να ακυρώνετε και αυτό λόγο αντικανονικής θέσης του Ελβετού, παραμένοντας το 1-0 και αυτό να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. 

Οι ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Άμραμπατ, Αραούχο

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουανκάρ, Πέρεθ, Μαουρίτσιο, Βιγιαφάνες, Παλάσιος, Μακέντα, Αϊτόρ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code