ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Δεν αρκεί η προσπάθεια και ο ενθουσιασμός γιατί ο Ολυμπιακός έχει το τρόπο του

 


Ο Θανάσης Μαγκλάρας επιχειρεί την πρώτη ανάλυση του ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, τα σημεία που έγειραν την πλάστιγκα υπέρ των Πειραιωτών, ενώ έχει και υστερόγραφα.

Η Κυριακή θα κλείσει με μεγάλο κερδισμένο της αγωνιστικής τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι ξέφυγαν στο +6 από την ΑΕΚ μετά τη νίκη με 3-2 στο ΟΑΚΑ και στο +7 από τον ΠΑΟΚ, μετά την ήττα του δικεφάλου του βορρά στο Περιστέρι. Ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα παιχνίδι που πήγε στο όριο και αυτά τα παιχνίδια τα παίρνουν οι πιο εύστοχες ομάδες. Σε αντίθεση με την ΑΕΚ που είχε την προσπάθεια και τον ενθουσιασμό της εξέδρας αλλά δεν είχε τις τελικές σε open play.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία γκολ σε τρία κομβικά σημεία της αναμέτρησης και τα δύο μάλιστα από λάθη της ΑΕΚ, βάζοντας έξτρα βάρος στη ψυχολογία των παικτών του Γιαννίκη. Στο πρώτο λεπτό, στο πρώτο σουτ στην ουσία, ανοίγει το σκορ και από την κόντρα στον Σιμόες και ήδη η ΑΕΚ που είχε ένα αγωνιστικό πλάνο έντασης και πίεσης, έπρεπε να το κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό για να βρει άμεσα στην ισοφάριση. Το πέτυχε, όμως μετά είχε ένα κενό διάστημα από το 15' μέχρι το 34' που δέχθηκε το δεύτερο γκολ, όπου ναι μεν είχε τον έλεγχο αλλά δεν απειλούσε. Το γεγονός ότι ήταν σε κακή μέρα οι Καμαρά και Εμβιλά και η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βάλει τον Ολυμπιακό στην περιοχή του δείχνει την έλλειψη που έχει στα χαφ η Ένωση. Δεν υπάρχουν εκεί παίκτες με κάθετη κίνηση ώστε να δημιουργήσουν χώρους για να κινηθούν και οι ακραίοι. Ένας τέτοιος υπάρχει, ο αργός Σάκχοφ, που είναι και εκτός ροτέισον.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το 0-1 στο πρώτο λεπτό για να κάνει το παιχνίδι που τον βολεύει, να δώσει τη μπάλα στην ΑΕΚ και να τη χτυπήσει στην πλάτη της άμυνας, όπως στο δεύτερο γκολ, με την ανάπτυξη να είναι για σεμινάριο με τον Μασούρα να κατεβαίνει χαμηλά στο γήπεδο και τον Λαλά να μπαίνει στο κενό που δημιουργήθηκε και να περνάει εξαιρετική μπαλιά. Οι Βράνιες και Μισελέν διατηρούν onside τον Ελ Αραμπί. Η ΑΕΚ έδειξε ότι δεν είναι έτοιμη για να μπει σε ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να πάρει την κατοχή και να φτιάξει φάσεις και να τον βάλει στην περιοχή του. Παρά το 67% κατοχής της μπάλας και τις κερδισμένες εναέριες διεκδικήσεις (57-43 %), όπως και την υπέρ της ακρίβεια στις πάσες 81 έναντι 65 % η Ένωση δεν μπόρεσε να φτιάξει τις μεγάλες ευκαιρίες των προηγούμενων παιχνίδιων, με την ΑΕΚ να είναι πρώτη σε αυτή τη στατιστική κατηγορία στο πρωτάθλημα.

Περισσότερες φορές πάτησε περιοχή η ΑΕΚ (44 έναντι 23), περισσότερες εύστοχες σέντρες είχε, όμως το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών και τα περισσότερα τα έκανε σήμερα η ΑΕΚ και αμυντικά και επιθετικά. Επιθετικά οι Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία δεν εμφανίστηκαν στο παιχνίδι, κάνοντας βιαστικές και άτσαλες επιλογές και πηγαίνοντας πολλές φορές στην ατομική ενέργεια. Ο Άμραμπατ μπήκε για να δώσει ώθηση και περισσότερα πατήματα στην περιοχή μέσα από συνεργασίας, αλλά η μετατόπιση του Μασούρα αριστερά κράτησε πολλά μέτρα πίσω τον Μισελέν. Παράλληλα ο Μαροκινός έβγαζε και έντονο εκνευρισμό στο παιχνίδι του, πουλώντας τρεις φορές τη μπάλα στη μεσαία γραμμή. Είχε φυσικά και δύο τελικές εντός περιοχής, η μία με σωτήρια επέμβαση του Βατσλίκ. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο εκπληκτικό παιχνίδι των Λαλά και Αγκιμπού Καμαρά από πλευράς Ολυμπιακού, με τον πιτσιρικά να είναι μέσα σε όλες τις μεγάλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, πλην του δεύτερου γκολ.

Ο Λαλά δε δέχθηκε καμία φάση στο ένας με έναν στην πλευρά του και το δεύτερο γκολ παρόλο που βγαίνει στην πλευρά του ο Αραούχο, ο ίδιος σωστά έχει ξεκινήσει την κίνηση γιατί η ομάδα του έχει κατοχή, την οποία χάνει ο Μασούρας. Ο Ολυμπιακός έδειξε πως ακόμα και στο 50% της απόδοσής του σε σχέση με πέρυσι επιθετικά, μεσοαμυντικά παραμένει μια εξαιρετική ομάδα, που δε δέχθηκε υποψία φάσης μετά το 2-3. Ο Ολυμπιακός έβαλε σήμερα τα γκολ που ήθελε να βάλει η ΑΕΚ. Στην κόντρα, στην πλάτη της άμυνας και από πίεση και λάθη του αντιπάλου της. Όσο πήρε την κατοχή, είχε τον έλεγχο αλλά δεν είχε φάσεις. 

Στην ΑΕΚ σίγουρα δεν πρέπει να μπουν στην εσωστρέφεια μετά από αυτό το αποτέλεσμα, όμως πρέπει να διορθώσουν βασικά λάθη τους, κυρίως με το υπάρχον ρόστερ. Υπάρχουν πράγματα για διόρθωση μεσοαμυντικά, πριν τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου που η ενίσχυση στα χαφ είναι προαπαιτούμενο. Στον Ολυμπιακό σίγουρα μπορούν να χαμογελούν, όμως είναι έμπειρη ομάδα και ξέρουν πως υπάρχουν κομμάτια προς βελτίωση και τα παιχνίδια είναι πολλά και συνεχόμενα και δεν του επιτρέπουν να δουλέψει με ηρεμία.

Υ.Γ. 1) Πολύ καλός και σήμερα ο Μάνταλος, όμως το παιχνίδι που θέλει ο Γιαννίκης και η ένταση που πρέπει να βγάζει δεν του επιτρέπουν να το κάνει αυτό για παραπάνω από 35-40 λεπτά.

Υ.Γ. 2) Η ΑΕΚ είχε 11 κόρνερ και μόλις μία τελική από αυτά, την κεφαλιά του Σιμάνσκι που πέρασε πολύ άουτ. Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια που εκμεταλλευόταν τις στατικές φάσεις σήμερα δεν ενόχλησε.

Υ.Γ. 3) Το τι ομάδα είναι ο Ολυμπιακός φαίνεται στο 1-3. Άμεσα μπροστά και για 4ο γκολ. Χάνει τη τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Καμαρά, δέχεται το 2-3 και μετά σβήνει το ματς, γιατί είναι η πιο στρωμένη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code