ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το «αστεράτο κοστούμι» ράβεται με ισοπαλίες όπως αυτή στην Ριζούπολη


Η ΑΕΚ εχθές έπεσε... «θύμα μιας απάτης», αυτού της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τις 6 Νοεμβρίου. 

Γράφει ο Παναγιώτης Καρπαθάκης

Θες λίγο το σερί νικών; Το σερί των καλών εμφανίσεων ή ακόμα και η επιστροφή σε νίκες ντέρμπι μετά από μεγάλο διάστημα; Όλα αυτά συνέβαλαν στο να «ψηθούν» παίκτες και κόσμος πως η κούπα του πρωταθλήματος έχει όνομα και αναγράφει «ΑΕΚ».

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά και σήμερα πιάνουμε την πένα μας για να αναλύσουμε λίγο πολύ την όλη κατάσταση.

Δεν χάνεις άρα ζεις

Ό,τι ακριβώς αναγράφει ο εσώτιτλος. Από την στιγμή που σ' ένα τόσο στραβό βράδυ η Ένωση κατάφερε να μην ηττηθεί και να φθάσει στην ισοφάριση προς το τέλος αλλά κόντεψε μέχρι και το.. τρίποντο, δείχνει σημάδια ενός... πρωταθλητή. Να το τονίσω, δεν λέω πως στο τέλος θα δούμε πρωταθλήτρια την ΑΕΚ αλλά σίγουρα δείχνει πως βαδίζει προς τον σωστό δρόμο για να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν αγχώθηκαν πέραν του φυσιολογικού, δεν έδειξαν να τα... χάνουν όπως λέμε στην αργκό. Αντιθέτως, έδειξαν διάθεση για να παίξουν με την μπάλα κάτω και να δημιουργήσουν , ακόμη και στο 96' όταν η μπάλα «έκαιγε». 

Δεδομένα που τα βλέπεις μονάχα όταν μία ομάδα ξέρει τί θέλει στο γήπεδο και στο τέλος της χρονιάς.

Αυτή η ΑΕΚ πατάει ... κορυφή

Η Ένωση διαθέτει δύο βασικά στοιχεία που της απουσίαζαν τις προηγούμενες χρονιές. Πρώτον φαίνεται να έχει βρει προπονητή κατάλληλο να σηκώσει το βάρος μίας φανέλας σαν της ΑΕΚ, που γνωρίζει πού πρέπει ακριβώς να επικεντρωθεί το σύνολο του και πότε. Όταν ο ίδιος αναφέρει ξανά και ξανά πως δεν έχει στόχο την δεδομένη στιγμή τους τίτλους, αυτό το περνάει στην ομάδα και φαίνεται να το αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε, από τον γυμναστή μέχρι και τον...Τσούμπερ. Κατά δεύτερον διαθέτει πάγκο, τρανταχτό παράδειγμα η είσοδος του Άμπραμπατ εχθές στην θέση του Λιβάι Γκαρσία. Αρκούσαν λίγα λεπτά, ώστε ο Μαροκινός να βγάλει μία φοβερή ασσίστ στον Αραούχο και ο δεύτερος να ισοφαρίσει. Όταν έχεις βάθος στον πάγκο, είσαι ικανός για όλα.

Η Ένωση μπορεί να πατήσει κορυφή εάν και εφόσον το θέλει πραγματικά. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τον βασικό της αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από τον Ολυμπιακό, αφού διαθέτει μία τρομερή ποιότητα στην επίθεση που δικαιολογημένα αρκετοί μπορούν να την θεωρήσουν και καλύτερη από αυτή των Πειραιωτών. Από εκεί και πέρα, το πρόβλημα στην άμυνα είναι δεδομένο, όπως είναι όμως και από πλευράς Ολυμπιακού, όπου φαίνεται να προβληματίζει εξίσου σοβαρά όπως και την ΑΕΚ.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως... μεγαλύτερο όγκο παιχνιδιών έχει ο Ολυμπιακός και όχι η ΑΕΚ και οι λεπτομέρειες στο ποδόσφαιρο κάνουν πάντα την διαφορά και φέρνουν... τίτλους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code