ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μπλάτερ και Πλατινί κατηγορούμενοι για απάτη


Οι πρώην αξιωματούχοι της FIFA Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί θα έχουν ξανά μπλεξίματα με τον νόμο.

Μπλάτερ και Πλατινί είναι κατηγορούμενοι για απάτες και άλλα αδικήματα όπως έκριναν οι Ελβετοί εισαγελείς. Η έρευνα που διεξήχθη αφορούσε την αμφιλεγόμενη πληρωμή ποσού 1,5 εκατομμύριων Ευρώ. Σύφωνα με την έρευνα αυτή η πληρωμή την οποία φαίνεται να έκαναν οι 2 παλαιοί αξιωματούχοι της FIFA,  έβλαψε την Ομοσπονδία και οι 2 τους πλούτισαν με αυτήν την κίνηση.

 Μισέλ Πλατινί και Μπλάτερ θα δικαστουν τους επόμενους μήνες στο ομοσπονδιακό ποινικό δικαστήριο της Μπελιντσόνα. Σύμφωνα με μια γραπτή αίτηση του Πλατινί, ζητούσε τον Ιανουάριο του 2011 πρόσθετο αναδρομικό μισθό για την περιόδο 1998-2002 και ο Μπλάτερ εξουσιοδότησε η FIFA να ικανοποιηθεί η απαίτηση του Γάλλου, τον οποίο μάλιστα υπολόγιζε βάσιμα στην προεκλογική του εκστρατεία για την εκλογική μάχη εναντίον του Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ από το Κατάρ, έχοντας μεγάλη επιρροή στην Ευρώπη.

Οι δυο τους αρνούνταν το παράνομο του πράγματος, κάνοντας λόγο για προφορική συμφωνία που είχαν κάνει πριν από περισσότερο από 20 χρόνια. Τελικά, ο Μπλάτερ κατηγορήθηκε για απάτη, κακοδιαχείριση, κατάχρηση κεφαλαίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και πλαστογραφία εγγράφου, ενώ ο Πλατινί για απάτη, υπεξαίρεση, πλαστογραφία και συνέργεια στην κακοδιαχείριση του Μπλάτερ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code