ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τότεναμ: Και επίσημα ο Κόντε


Η συμφωνία έκλεισε και ο Αντόνιο Κόντε θα είναι ο νέος προπονητής της Τότεναμ τουλάχιστον μέχρι το 2023, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την Αγγλική ομάδα η οποία τον καλωσόρισε με μία ανακοίνωση και ένα όμορφο Tweet που γράφει "Buongiorno Conte"

Αναλυτικά:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον διορισμό του Antonio Conte ως Προπονητή μας με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023, με οψιόν επέκτασης.

Ο Αντόνιο έχει κατακτήσει τίτλους στη Serie A, συμπεριλαμβανομένου ενός χατ-τρικ με Σκουντέτο με τη Γιουβέντους, την Πρέμιερ Λιγκ και επίσης διαχειρίστηκε την Ιταλία, οδηγώντας τους Ατζούρι στα προημιτελικά του Euro 2016.

Γεννημένος στο Λέτσε, ο Αντόνιο ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του (1985-1991) προτού αποκτήσει θρυλική θέση στη Γιουβέντους (1991-2004). Ως μέσος, κέρδισε πέντε Scudetto με τη La Vecchia Signora, το Κύπελλο UEFA το 1993 και το Champions League το 1996. Κέρδισε 20 συμμετοχές για την Ιταλία και ήταν μέρος των ομάδων που κατέκτησαν τη θέση του δευτεραθλητή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 και στο Euro 2000.

Ο Αντόνιο ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός στη Σιένα το 2005 και πέρασε σε Αρέτσο, Μπάρι –όπου κέρδισε τη Serie B– και Αταλάντα πριν επιστρέψει στη Γιουβέντους το 2011. Κέρδισε τον τίτλο στην πρώτη του σεζόν, 2011/12, ολοκληρώνοντας το εκστρατεία αήττητη και ισοφάρισε ένα ρεκόρ συλλόγου 28 αγώνων αήττητο που έθεσε ο Fabio Capello. Ολοκλήρωσε ένα χατ-τρικ τίτλων με επιτυχία το 2012/13 και το 2013/14, όταν η Γιούβε συγκέντρωσε ρεκόρ στη Serie A με 102 βαθμούς.

Ο Αντόνιο ανέλαβε την εθνική ομάδα της Ιταλίας το 2014 και την οδήγησε στα προημιτελικά του Euro 2016, κατακτώντας την κορυφή του ομίλου τους και κερδίζοντας το Βέλγιο και την Ισπανία στην πορεία.

Μετά από δύο χρόνια στην προεδρία των Ατζούρι, ο Αντόνιο επέστρεψε στο ποδόσφαιρο του συλλόγου στην Τσέλσι το 2016 και εξασφάλισε το στέμμα της Πρέμιερ Λιγκ στην πρώτη του σεζόν, 2016/17, με ρεκόρ τότε πρωταθλήματος 30 νίκες σε 38 αγώνες, συμπεριλαμβανομένου σερί 13. ευθείες νίκες. Ο Αντόνιο πρόσθεσε το Κύπελλο Αγγλίας στη λίστα των διακρίσεών του το 2018 πριν επιστρέψει στην Ιταλία και την Ιντερνασιονάλ τον Μάιο του 2019. Έχοντας τερματίσει δεύτερος στη Serie A το 2019/20 και έφτασε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, οδήγησε την Ίντερ στην πρώτη της τίτλος σε 11 χρόνια το 2020/21, τερματίζοντας τη σειρά των εννέα διαδοχικών Scudetto της Γιουβέντους.

Ο Κόντε είπε: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που επέστρεψα στην προπονητική και που θα το κάνω σε έναν σύλλογο της Premier League που έχει τη φιλοδοξία να γίνει ξανά πρωταγωνιστής. Η Τότεναμ έχει εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας και ένα από τα καλύτερα γήπεδα στον κόσμο. Ανυπομονώ να αρχίσω να δουλεύω για να μεταφέρω στην ομάδα και τους φιλάθλους το πάθος, τη νοοτροπία και την αποφασιστικότητα που πάντα με διέκρινε, ως παίκτη και ως προπονητή. Το περασμένο καλοκαίρι η ένωσή μας δεν έγινε επειδή το τέλος της σχέσης μου με την Ίντερ ήταν ακόμα πολύ πρόσφατο και συναισθηματικά πολύ συνδεδεμένο με το τέλος της σεζόν, οπότε ένιωσα ότι δεν ήταν ακόμη η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψω στην προπονητική. Αλλά ο μεταδοτικός ενθουσιασμός και η αποφασιστικότητα του Daniel Levy που ήθελε να μου αναθέσει αυτό το έργο είχε ήδη χτυπήσει το σημάδι. Τώρα που η ευκαιρία επέστρεψε, επέλεξα να την εκμεταλλευτώ με μεγάλη πεποίθηση. 

Σχολιάζοντας το διορισμό, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Fabio Paratici, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Antonio στον σύλλογο. Το ιστορικό του μιλάει από μόνο του, με τεράστια εμπειρία και τρόπαια τόσο στην Ιταλία όσο και στην Αγγλία. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προσόντα που μπορεί να μας προσφέρει ο Αντόνιο, έχοντας δουλέψει μαζί του στη Γιουβέντους, και ανυπομονώ να δω τη δουλειά του με την ταλαντούχα ομάδα παικτών μας. 

Περαιτέρω νέα για το προπονητικό επιτελείο του Antonio θα ακολουθήσουν εν ευθέτω χρόνω.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code