ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ-Κοπεγχάγη: Το ανέτρεψε και πάτησε κορυφη απέναντι στον Δικέφαλο (1-2)


 Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Κοπεγχάγη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Europa Conference League, στο στάδιο της ''Τούμπας'', στις 22:00 και ο δικέφαλος του Βορρά και οι Δανοί ήθελαν την νίκη για να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά στον όμιλο. 

Ο ΠΑΟΚ είχε και τον κόσμο του στο πλευρό του που θα του έδινε ένα ''Boost'' προκειμένου να πάρει τους 3 βαθμούς. Αρκετοί ήταν και αυτοί οι οποίοι ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό των δανών, προκειμένου να υποστηρίξουν την Κοπεγχάγη κα το κλίμα στην ''Τούμπα'' ήταν ωραίο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, παρά το γεγονός ότι ήταν καλός δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που πήρε με τον Ζίβκοβιτς στο 7' και ηττήθηκε με 1-2 από την Κοπεγχάγη, κάτι που τον έριξε από την πρώτη θέση του ομίλου. Η Κοπεγχάγη με την νίκη αυτή κατάφερε να φτάσει τους 9 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 7 και έπεσε στην τρίτη θέση λόγω ισοβαθμίας με την Σλόβαν, ενώ η Κοπεγχάγη ''πάτησε'' κορυφή. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σλόβαν Μπρατισλάβας πήρε την νίκη επί της Λίνκολν με 1-4 

1ο ημίχρονο: Στην σέντρα της αναμέτρησης ήταν οι φιλοξενούμενοι. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 2ο λεπτό ο Μπίσεσβαρ γύρισε την μπάλα στην περιοχή της Κοπεγχάγης, αλλά η άμυνα έδιωξε σε κόρνερ, το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο. Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να πλασάρει την μπάλα σε κενή εστία και έκανε το 1-0. Η φάση ξεκίνησε από τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος έβγαλε ωραία σέντρα, κόντραρε στον Σφιντέρσκι και ο Ζίβκοβιτς δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα της Κοπεγχάγης. Πρώτο σουτ για την Κοπεγχάγη στο 11' από τον Άνγκερσεν, αλλά δεν δυσκόλεψε τον Πασχαλάκη. Η Κοπεγχάγη έχασε απίστευτη ευκαιρία, με τον Κούρτιτς να κάνει τεράστιο λάθος, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Μπιέλ, που πλάσαρε πολύ αδύναμα στο 13'. Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ, η Κοπεγχάγη ήταν αυτή που πίεζε ψηλά για να φέρει το ματς στα ίσα, με τον δικέφαλο του Βορρά να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα καθόλου. Στο 18' ο Ντικς για λογαριασμό της  Δανέζικης ομάδας, σούταρε απελπιστικά άουτ. Στο 23' ο Κούρτιτς έκανε ένα σουτ από την αριστερή πλευρά της μεγάλης περιοχής, αλλά δεν απείλησε. Η Ομάδα του Λουτσέσκου προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό και να διατηρήσει το προβάδισμα της. Αλλά στο 34' η Κοπεγχάγη έφερε το ματς στα ίσα με τον Άνκερσεν να σουτάρει από πλάγια θέση συρτά, και τον Πασχαλάκη να μην μπορεί να αποσοβήσει το 1-1.  Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμό ξανά. Στο 39' ο Ζίβκοβιτς έδωσε ωραία στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος σούταρε ψηλά πάνω από τα δοκάρια της εστίας. Ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι στο 45' με τον Σβαμπ, μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ. Έτσι τελείωσε και το πρώτο μέρος με τις 2 ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς προβάδισμα με το σκορ να είναι στο 1-1.

2ο ημίχρονο: Αυτήν την φορά στην σέντρα ήταν ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ. Η Κοπεγχάγη ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με μία κεφαλιά η οποία πέρασε ανεκμετάλλευτη, αλλά στην επόμενη ακριβώς φάση πήρε το προβάδισμα και έκανε το 1-2 με τον Μπιέλ να υποδέχεται ωραία την μπάλα και να σουτάρει με το αριστερό και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να μην μπορεί να αντιδράσει, στο 50'. Ο δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε να βγάλει αντίδραση μετά την ανατροπή της Δανέζικης ομάδας. Ο Σφντέρσκι έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά δεν κατάφερε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα μετά από πάσα του Ζίκβοβιτς και αφού είχε προηγηθεί ωραία ενέργεια του Κούρτιτς από το πλάι. Ο ΠΑΟΚ έχασε και άλλη ευκαιρία με σουτ του Κούρτιτς από το πλάι, στο 59', αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 61, ο Ζίβκοβιτς έβγαλε μία ωραία μπαλιά με το εξωτερικό με στόχο τον Σφιντέρσκι, ο Πολωνός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας της Κοπεγχάγης ήταν εκεί. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ειδικά μετά το 1-2. Στο 68' ο ΠΑΟΚ έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Ζίβκοβιτς να περνάει για τον Ελ Καντουρί, εκείνος με τακουνάκι στον Μπίσεσβαρ που πλάσαρε άουτ. Πολλαπλές χαμένες ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ με τον Ζίβκοβιτς να παίρνει μία κεφαλιά, ο τερματοφύλακας απέκρουσε ασταθώς και στην συνέχεια ο Άκπομ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, εν τέλει άμυνα έδιωξε και παρέμεινε το 1-2. Στο 78' ο Ζίβκοβιτς προσπάθησε να αιφνιδιάσει με ένα μακρινό φάουλ, αλλά δεν απείλησε με κανένα τρόπο. Η Κοπεγχάγη προσπάθησε με κάθε τρόπο να κρατήσει το υπέρ της 1-2, με τον ΠΑΟΚ να παλεύει για την ισοφάριση. Το κλίμα ήταν τεταμένο τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με αποτέλεσμα ο Μιχαηλίδης να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα απευθείας στο 94' και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι. 

ΠΑΟΚ (Ράσβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κρέσπο (Τέιλορ 61'), Βιεϊρίνια, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σβαμπ (Κούτσιας 86'), Κούρτιτς, Καντουρί, Μπίσεσβαρ (Μουργκ 86'), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (Ακπομπ 71').

Πάγκος: Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βαρέλα, Λύρατζης, Τέιλορ, Τσιγγάρας, Εσίτι, Μουργκ, Άκπομ, Κούτσιας.

Κοπεγχάγη (Γες Θόρουπ): Γιόνσον, Άνκερσεν (Γκάμπριελσεν 73΄), Κοτσολάβα, Μπόιλεσεν, Κρίστιανσεν, Ντικς, Στάγκε, Λεράγκερ, Μπιέλ (Μπάλουσον 86'), Μποβίνγκ (Γιοχάνενσον 61΄), Βιντ (Χόιλουντ 86').

Πάγκος: Μπένγκστον, Γκάμπριελσεν, Γιοχάνενσον, Μπάλουσον, Οβιέδο, Οικονόμου, Χόιλουντ, Χάραλντσον, Γκουάνταγκνο, Τζέλερτ, Ντίθμερ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code