ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ-Άρης: Σκόραρε, άντεξε και απέδειξε ο Άρης στο ντέρμπι που τελείωσε ''επεισοδιακά'' (0-1)


 Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής στην Τούμπα στις 19:30, με τις 2 ομάδες να ψάχνουν την νίκη μετά τα κακά τους αποτελέσματα. 

Περίπου 15.000 φίλοι του Δικεφάλου του Βορρά έδωσαν το παρών στην Τούμπα, με την ατμόσφαιρα να είναι καυτή, ενώ στην θύρα 4 δεκάδες καπνογόνα είχαν ανάψει οι του ΠΑΟΚ. 

Ο Άρης ήταν αυτός που βγήκε νικητής επεισοδιακά στο μεγάλο ντέρμπι της ''συμπρωτεύουσας'' με 0-1 χάρις στο γκολ του Μαντσίνι. Ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι πάλεψε και έκλεισε στα καρέ του τους ''Κίτρινους'' για ένα ημίχρονο, δεν κατάφερε να πάρει κάτι και έκανε την δεύτερη διαδοχική του ήττα. Στο βαθμολογικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 19 βαθμούς, ενώ ο Άρης στου; 14'.

1ο ημίχρονο: Ο αγώνας ξεκίνησε με μία μικρή καθυστέρηση λίγων λεπτών ώστε να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα. Η ομάδα του Άρη ήταν στην σέντρα της αναμέτρησης. στο 5' Πρώτη μεγάλη φάση στο ματς με τον Μαντσίνι να κάνει δυνατό σουτ και τον Πασχαλάκη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Ο Άρης ήταν αυτός που είχε μπει καλύτερα στην αναμέτρηση και είχε την μπάλα περισσότερο στα πόδια του. Στο 8΄ο ΠΑΟΚ έκανε μία τελική με τον Κούρτιτς να κάνει ένα αδύναμο σουτ που δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει ο Κουέστα. Στην συνέχει ο Δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε και αυτός με την σειρά του να κρατήσει την μπάλα και να γίνει απειλητικός. Στο 13' Ωραία συνεργασία Μουργκ και Μπίσεσβαρ με τον Σφιντέρσκι να κάνει το δυνατό σουτ αλλά ακριβώς πάνω στον Κουέστα που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Στο 16' ο Σάσα για λογαριασμό του Άρη έκανε ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε εύκολα. Στο 17' Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη με τον Ζίβκοβιτς να κάνει το λάθος, ο Σάσα να κλέβει να κάνει την πάσα στον Καμαρά που με πλασέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 19' Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Κούρτιτς με το φάουλ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Κουέστα, ο οποίος έκανε τεράστια επέμβαση. Πάρα πολύ καλός ο ρυθμός στο παιχνίδι με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. ο ρυθμός της αναμέτρησης συνέχισε να είναι πολύ γρήγορος με τις 2 ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Στο 31' Καλή στιγμή για τον Άρη με τον Εντιαγιέ από δεξιά και μέσα από την περιοχή να κάνει το δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 38' Ο Καμαρά βρήκε φοβερά τον Ματέο Γκαρσία που από το ύψος του πέναλτι και ανενόχλητος έκανε την καρφωτή κεφαλιά με τον Πασχαλάκη να τον σταματά εντυπωσιακά. Τεράστια, φοβερή, υπέροχη απόκρουση του Πασχαλάκη. Στο 41' ο Άρης άνοιξε το σκορ με τον Μαντσίνι, Ο Εντιαγιέ έκλεψε την μπάλα, έβγαλε φοβερή πάσα στον Μαντσίνι που με την σειρά του νίκησε τον Πασχαλάκη κάνοντας το 0-1 και πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Έτσι τελείωσε και το πρώτο μέρος με τον Άρη να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

2ο ημίχρονο: Ο ΠΑΟΚ ήταν στην σέντρα στο β' μέρος. Στο 47' ο Πασχαλάκης νικάει τον Σάσα μετά την πάσα του Καμαρά. Ο βοηθός σήκωσε την σημαία, ωστόσο αν το γκολ έμπαινε λογικά θα μετρούσε από το VAR, κάτι που κάνει σημαντική την επέμβαση του Πασχαλάκη. Στο 51' Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ με τον Ζίβκοβιτς από δεξιά να κάνει την σέντρα σουτ και την μπάλα να βρίσκει στο πάνω μέρος του δοκαριού. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν αυτή που είχε τα ηνία, για να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 57' νέα τελική για τον Άρη με τον Καμαρά να κάνει το σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ. ο Άρης ήταν καλά κλεισμένος πίσω για να κρατήσει το προβάδισμα. Στο 68' Τεράστια επέμβαση του Κουέστα με τον Ισπανό να σταματά με το ένα χέρι την εξ επαφής κεφαλιά του Κούρτιτς. Ο Άρης ήταν αρκετά κλεισμένος στα καρέ του, κάτι που δεν άρεσε στον Μάντζιο που φώναζε, ώστε οι παίκτες να ανέβουν λίγο με την πίεση του ΠΑΟΚ σταδιακά να γίνεται αφόρητη. Ο ΠΑΟΚ βέβαια δεν είχε κάποια κλασσική ευκαιρία παρά την πίεση. Ο Άρης με τις αλλαγές κατάφερε να κατευνάσει την πίεση και να κρατήσει το υπέρ του 0-1 και βγήκε ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Είχαμε και ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ είχαμε και είσοδο φίλων του Δικεφάλου του Βορρά, λίγο πριν την λήξη. Οι παίκτες του Άρη πήγαν προς τα αποδυτήρια. Ακολούθησαν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Η διακοπή συνέβη στο 93', δηλαδή στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Για μία ακόμα φορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα, ένα ντέρμπι διακόπτεται επεισοδιακά. 

ΠΑΟΚ (Ράσβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (Λύρατζης 82'), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (Μιτρίτσα 60'), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Μουργκ (Ελ Καντουρί 46'), Α. Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι (Άκπομ 60').

Πάγκος: Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχάι, Ροντρίγκο, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Μιτρίτσα, Άκπομ.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Μαντσίνι (Γκάμα 66'), Εντιαγέ (Ματίγια 73), Γκαρσία (Ιτούρμπε 91') και Καμαρά (Μάνος 73').

Πάγκος: Nτένις, Μπεναλουάν, Λούμορ, Μπρούνο Γκάμα, Μάνος, Ιτούρμπε, Ματίγια, Σάκιτς, Δεληζήσης.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code