ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η UEFA προκήρυξε διαγωνισμό για το EURO 2028 αψηφώντας την FIFA για μουντιάλ κάθε 2 χρόνια


 Η UEFA ανακοίνωσε διαγωνισμό για το EURO 2028 δίχως να λαμβάνει υπόψιν της την επιθυμία της FIFA, για μουντιάλ κάθε 2 χρόνια αρχής γενομένης από εκείνη την χρονιά.

Η UEFA προχώρησε στην ανακοίνωση των κριτηρίων για τους υποψήφιους σχετικά με τα στάδια και τις ημερομηνίες που θα λάβουν μέρος στην διαδικασία.Επίσης ανακοίνωσε πως στην διοργάνωση θα λάβουν μέρος 24 ομάδες, θα διεξαχθούν 51 αγώνες αλλά τίποτα δεν πρέπει να θεωρείτε τελικό καθώς όλα μπορεί να αναθεωρηθούν μέχρι τότε.

Τα κριτήρια των σταδίων για την UEFA είναι τουλάχιστον ένα στάδιο 60,000 θέσεων, ένα με 50,000, τέσσερα με τουλάχιστον 40,000 θέσεις και τέλος 3 με τουλάχιστον 30,000 θέσεις.

Οι υποψηφιότητες πρέπει να είναι μονές ή αποτέλεσμα συνεργασίας χωρών με κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους ούτως ώστε να αποφευχθεί η κατάσταση που προέκυψε με το EURO 2020.Επίσης η UEFA ανακοίνωσε πως θα 2 εισιτήρια για συωδιοργανωτές και αν είναι περισσότεροι τότε θα πρέπει να βρουν μόνοι τους την χρυσή τομή.

Η ημερομηνία λήξης των υποψηφιοτήτων είναι η 23η Μαρτίου το 2022.Μία εβδομάδα μετά θα ανακοινωθούν τα κριτήρια και στις 5 Απριλίου θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι.Μετά από μία εβδομάδα θα κατατεθούν τα χαρτιά και τον Σεπτέμβριο του 2023 θα ανατεθεί η διοργάνωση.

Όλα αυτά καθώς ο εκπρόσωπος της FIFA, Αρσέν Βένγκερ, ανακοίνωσε πως το μουντιάλ θα διεξάγεται κάθε 2 χρόνια , ξεκινώντας από το 2028, και οι ηπειρωτικές διοργανώσεις θα μεταφερθούν σε μονές χρονιές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code