ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ - Άρης 2-1 : ''Άντεξε'' και έστειλε το δικό της μήνυμα !



Η Ένωση ''άντεξε'', κέρδισε τον Άρη με 2-1 ,με γκολ των Μήτογλου και του Μάνταλου , παίρνοντας το ντέρμπι στης αγωνιστικής ,κερδίζοντας χωρίς να εντυπωσιάσει αλλά έμεινε στον ένα πόντο από τον Ολυμπιακό !

Με αυτόν τον τρόπο ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε το 3 στα 3 στον πάγκο της ΑΕΚ και ο ''δικέφαλος'' το 4 στα 4 !

Α ημίχρονο :

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει μπει πιο ορεξάτη με σκοπό να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της . Στο 1ο λεπτό η πρώτη καλή στιγμή για την Ένωση. Ο Ρότα έκανε τη σέντρα, ο Μάνταλος από θέση φορ έκανε την κεφαλιά-ψαράκι, ο Κουέστα απέκρουσε, στην εξέλιξη της φάσης ο Ρότα σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ ! Στο 7' ο Μπερτόλιο σούταρε από καλή θέση αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ .  Στο 13' Ο Μπρούνο Γκάμα έκανε το σουτ, ο Στάνκοβιτς έπεσε στη γωνία του και έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Μπερτόλιο που θέλησε να πλασάρει, σε κενή εστία αλλά ο Μήτογλου , έβαλε την κόντρα και έσωσε την ΑΕΚ ! Η Ένωση στο 15' κέρδισε ένα φάουλ σε καλή θέση. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Μητογλου με ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Αρη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ! Στο 17' ο Ανσαριφάρντ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, πλάσαρε αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ , βέβαια εάν έστελνε την μπάλα στα δίχτυα το γκολ θα μετρούσε κανονικά ! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης απάντησε άμεσα στο γκολ της Ένωσης με δοκάρι ! Το κόρνερ εκτελέστηκε ο Μπράμπετς έπιασε την κεφαλιά που χτύπησε το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιττς . Ο Αργύρης Γιαννίκης κάνει νωρίς την πρώτη του αλλαγή βγάζοντας τον ''κιτρινισμένο'' Λάζαρο Ρότα για να μπει ο Μισλέν μόλις στο 26' . Μετά το 1-0 οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν την κατοχή και πίεζαν τους γηπεδούχους ! Στο 32' ο Άρης είχε κερδίσει 7 κόρνερ έναντι 0 του αντιπάλου τους. 

Στο 36' ο Τζούμπερ βγάζει την ΑΕΚ στην αντεπίθεση και ο Μάνταλος ανατρέπεται από τον Μπράμπετς εντός περιοχής . Την εκτέλεση την ανέλαβε ο ίδιος , ευστόχησε και έκανε το 2-0 για την Ένωση ! Μετά το γκολ ο Άρης προσπάθησε  αλλά έδειχνε μουδιασμένος στο 42' ο Γκάνεα σούταρε από μακριά αλλά έδιωξε ο Αυστριακός κίπερ των ''Κιτρινόμαυρων'' .

Η Ένωση επέλεξε μία τακτική στην οποία ανά διαστήματα πίεζε ψηλά τον αντίπαλό της ,αλλά προτίμησε να του δώσει την κατοχή . Όπως αποδείχθηκε ο Ελληνογερμανός τεχνικός δικαιώθηκε πετυχαίνοντας δύο γκολ και βγάζοντας κάποιες σημαντικές αντεπιθέσεις , από την πλευρά του ο Άρης απείλησε αλλά δεν σκόραρε και πηγαίνει με την πλάτη στον τοίχο στα αποδυτήρια .

Β ημίχρονο:

Στα πρώτα λεπτά του ημιχρόνου οι δύο ομάδες μπήκαν με ένταση και με σκοπό να κερδίσουν τον χώρο του κέντρου. Μετά το 50' η Ένωση οπισθοχώρησε και άλλο και στο 60' ο Γιαννίκης αλλάζει τον σχηματισμό της ομάδας του σε 4-3-3. Στο 70' ο Καμαρά περνάει τον Μήτογλου αυτός τον τραβάει και ο Διαμαντόπουλος αποφασίζει να δώσει κόκκινη κάρτα ! Μετά από λίγα λεπτά ο Ματέο Γκαρσία με κεφαλιά θα μειώσει σε 2-1  και θα βάλει ''φωτιά'' στο ματς ! Μετά την μείωση του σκορ ο Άρης πιέζει ασφυχτικά και χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 76'  όταν ο Μισλέν έσωσε την ομάδα του απομακρύνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή ! Ο Άκης Μάντζιος αποφασίζει να ρισκάρει με την είσοδο του Ιτούρμπε !  Η ΑΕΚ μετά την κόκκινη δεν κρατάει καθόλου τη μπάλα και οι φιλοξενούμενοι πιστεύουν σε θετικό αποτέλεσμα ! Οι Θεσσαλονικείς πίεζαν ,οι ''Κιτρινόμαυροι'' αμυνόντουσαν και το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα ! Παρόλα αυτά έως το 90' οι φιλοξενούμενοι δεν ''πατούσαν'' περιοχή .  Στο 97' ο Άρης κερδίζει κόρνερ η μπάλα μένει ''ζωντανή'' στην περιοχή αλλά το σουτ του Σάσα από καλή θέση φεύγει άουτ ! 

Η Ένωση κράτησε το αποτέλεσμα ,κέρδισε το ντέρμπι της αγωνιστικής και έστειλε το δικό της μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση . Από την πλευρά του ο Άρης μπορεί να νιώθει αδικημένος , αλλά μετά από 4 ματς στο ΟΑΚΑ φεύγει με ''κάτω'' τα χέρα .

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκανέα Τζέγκο (Σάσα 61'), Εντιαγέ  ( Ιτούρμπε 77'), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα (Μαντσίνι 61'), Μπερτόλιο (Χαίροβιτς 88') , Καμαρά.    

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (Μισλέν 26'), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι ,  Σιμόες, Σιμάνσκι (Τζαβέλλας 77') ,  Τάνκοβιτς (Λιβάι Γκαρσία 60'), Τσούμπερ , Μάνταλος (Λε τα Λεκ) , Ανσαριφάρντ (Αραούχο 77'). 


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code