ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Vuelta: Έγραψε ιστορία και έκανε το hat trick ο Roglic

 


O Primoz Roglic της Jumbo Visma κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο της Vuelta, αφού πέτυχε την τέταρτη φετινή νίκη του, την Κυριακή (5/9) στην ατομική χρονομέτρηση που έγινε στο Santiago de Compostela. Ο Σλοβένος ξεκίνησε με νίκη σε ατομική χρονομέτρηση στο Burgos και έκλεισε τον Γύρο με αυτόν τον τρόπο, ενώ παρότι έκανε πολύ καλή εμφάνιση, οι πτώσεις του στην πρώτη εβδομάδα διακινδύνεψαν την νίκη του, αφού έχασε πολύτιμο χρόνο.

Όπως πρωτοείπαμε, ο Roglic νίκησε το τελευταίο ετάπ την Κυριακή (5/9), αφήνοντας στην δεύτερη και τρίτη θέση τον Magnus Cort της EF Education-Nippo και τον Thymen Arensman της Team DSM με 14 και 52 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Στην γενική κατάταξη, πρώτος αναδείχθηκε στην πρώτη θέση ο Σλοβένος ποδηλάτης της Jumbo Visma και πήραν τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο, κάτι που μόνο ο Contador έχει πετύχει (2008, 2012, 2014), δηλαδή τρεις νίκες σε τρεις συμμετοχές, καθώς τρεις σερί νίκες έχουν κάνει και ο Tony Rominger (1992,1993,1994) και ο Roberto Heras (2003, 2004, 2005). Στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν και ο Enric Mas της Movistar και ο Jack Haig της Bahrain Victorius στην δεύτερη και τρίτη θέση με 4:42 λεπτά και 7:40 λεπτά διαφορά αντίστοιχα.



Η πράσινη φανέλα των σπριντ και η πουά φανέλα των βουνών παρέμειναν στον Filip Jakobsen της Deceuninck-Quick Step και στον Michael Storer της Team DSM αντίστοιχα, ενώ η άσπρη φανέλα των νέων στον Gino Mader της Bahrain Victorius, με την ομάδα από το Μπαχρέιν να αναδεικνύεται ως καλύτερη συνολικά της διοργάνωσης. Επίσης, ο τίτλος του πιο ανταγωνιστικού οδηγού πήγε στον Magnus Cort της EF Education-Nippo.

Οι βραβεύσεις και οι απονομές έγιναν μπροστά στον καθεδρικό ναό της πόλης Santiago de Compostela, με τους αθλητές να ανεβαίνουν στο βάθρο παρέα με τα ποδήλατα τους.


Ο Roglic δήλωσε μετά την νίκη του ότι: "Είναι απίστευτο. Είναι κάτι τρελό. Κάποιες φορές κερδίζεις με μεγάλη διαφορά και κάποιες άλλες με μικρότερη, αλλά όσο περισσότερο κερδίζεις, τότε είναι τόσο καλύτερο. Δεν επικεντρώνομαι στα νούμερα και στις στατιστικές, αλλά είναι τιμή μου να βρίσκομαι σε αυτήν την θέση...Δεν έκανα σχεδιασμό για τα τρία χρόνια και στα τρία χρόνια κατέληγα πάντα εδώ. Θα ήθελα να είμαι ξανά εδώ και σίγουρα θα το απολαύσω ξανά".




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code