ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ένας Μάντζιος απόλυτα συνειδητοποιημένος

 


Ο Θανάσης Μαγκλάρας, σχολιάζει την πολύ σημαντική νίκη του Άρη, που ήρθε πιο εύκολα ακόμη και απ' ότι θα περίμεναν οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς, ενώ έχει και υστερόγραφα.

Η πιο σίγουρη απόδειξη πως γνωρίζεις τους ανθρώπους είναι η σιωπηλή δολοφονική σου διάθεση, είχε πει ο Φρανκ Σινάτρα. Χθες ο Άκης Μάντζιος διάβασε κάθε λάθος που του πρόσφερε απλόχερα ο Ατρόμητος, με νέο προπονητή στον πάγκο και μόλις δύο προπονήσεις, και χτύπησε όλες μα όλες τις αδυναμίες της άμυνας του Ατρομήτου. Σε αυτό το κομμάτι έχασε και τρεις παίκτες με τραυματισμό. Όμως επειδή γνωρίζει την ομάδα του καλύτερα από τον καθένα μπόρεσε να τα μπαλώσει αμέσως και χωρίς να αφήσει να φανούν οι κομβικές απουσίες.

Ο Άρης χθες παρατάχθηκε στο Περιστέρι με μόλις τέσσερις καινούργιους παίκτες. Απουσίαζαν φυσικά οι τραυματίες Ιτούρμπε και Λούμορ, καθώς και οι «παλιοί» Μπερτόλιο και Ντουάρτε. Για δεύτερη σερί αγωνιστική ο προπονητής των «Κιτρίνων» κατάλαβε πως η απότομη χρησιμοποίηση όλων των μεταγραφών σε επίπεδο βασικής ενδεκάδας και χωρίς οι νέοι παίκτες να έχουν μάθει ακόμα το παιχνίδι των συμπαικτών τους, δε θα απέδιδε καρπούς. Είδαμε έναν Άρη να λειτουργεί με περσινή λογική. Οι γραμμές κοντά και σφιχτά, οι αποστάσεις δεν ξεπερνούσαν τα 30-35 μέτρα, ο Τζέγκο δεν έφευγε περισσότερα από 6-7 μέτρα από τα στόπερ και ο Εντιαγέ με τον Σάσα έβαλαν απίστευτο πρεσάρισμα στα χαφ του Ατρομήτου. Ο Εντιαγέ όταν βγήκε αλλαγή για να περάσει ο Ματίγια στη θέση του έδειχνε σκασμένος, από το απίστευτο πρέσινγκ που έκανε, γιατί όχι μόνο πίεζε τους Σάλομον και Ντένιτς συνεχώς, αλλά παράλληλα έκανε και κάθετες κινήσεις στην περιοχή στην πλάτη του Καμαρά, όταν ο επιθετικός του Άρη του άνοιγε διαδρόμους.

Ο Τζέγκο μία φορά ξεμύτισε από τα στόπερ του Άρη στη φάση του γκολ του Ατρομήτου, όπου ο Μπράμπετς παίρνει μέτρα στο γήπεδο για να κάνει την κάθετη στον Καμαρά, που χάνει εύκολα από τον Σάλομον, και ο Τζέγκο δεν έκανε την κάλυψη στο στόπερ του Άρη. Ο Φαμπιάνο δεν κάλυψε διαγώνια την κίνηση του Κουλούρη και παρά την απόκρουση του Κουέστα, ο Σπιριντόνοβιτς ήταν ολομόναχος στη συνέχεια. Το πόσο καλά είχαν κλείσει τον άξονα οι παίκτες του Άρη φάνηκε και από το τρόπο ανάπτυξης, που είχε επιλέξει ο Ατρόμητος στο πρώτο μέρος. Ο Κουλούρης αδυνατούσε σε φάση κατοχής μπάλας να γίνει αποδέκτης και έβγαινε στο πλάι (κυρίως στα δεξιά), με τον Μουνίθ να έρχεται στον άξονα για να λειτουργήσει ως τέταρτο χαφ και να δώσει υπεραριθμία σε αυτό το χώρο για την ομάδα του.

Ένας Ατρόμητος που σε φάση άμυνας λειτουργούσε με το 4-1-4-1 και παρόλο αυτά οι παίκτες του Μάντζιου έκαναν συνεχώς κινήσεις και πολλές φορές πετυχημένες ανάμεσα στις γραμμές. Ο Καμαρά ειδικά τους ανακάτεψε πολύ στο πρώτο ημίχρονο και με τα στόπερ του Ατρομήτου να αδυνατούν να τον ακολουθήσουν στα πολλά μέτρα μακριά από την περιοχή. Μόλις γινόντουσαν οι κινήσεις από τους παίκτες του Άρη ανάμεσα στις γραμμές, έκλειναν αυτοί του Ατρομήτου για να περιορίσουν τους χώρους, πράγμα που έδωσε υπερβολικά κενό χώρο στα πλάγια για τον Άρη, με τα μπακ του Ατρομήτου να τα βρίσκουν σκούρα απέναντι σε Γκάμα και Μαντσίνι, ενώ και ο Ματέο Γκαρσία μόλις έβρισκε χώρο αντιμετωπιζόταν δύσκολα, όπως είδαμε και στο τρίτο γκολ 

Ο Ατρόμητος με μοναδικό στήριγμα ανάπτυξης τον Σάλομον, ο οποίος έπαιρνε πάντα την πρώτη πάσα και είχε πάνω του ή τον Καμαρά ή τον Εντιαγέ, δεν μπόρεσε να βάλει στο παιχνίδι ούτε τον Καρτάλη, ούτε τον Ντένιτς, ούτε τον Μουνίθ. Είδαμε έναν Άρη με περσινή λογική, βάζουμε το γκολ, έχουμε κοντά τις γραμμές, δεχόμαστε λίγες φάσεις. Αν δεν είχε γίνει το λάθος των Μπράμπετς, Καμαρά και Τζέγκο στο γκολ του Ατρομήτου, δε θεωρώ πως οι Περιστεριώτες θα έβρισκαν εύκολα άλλο γκολ. Αυτό φάνηκε και όταν μετά το 1-3 ο Άρης οπισθοχώρησε μέτρα στο γήπεδο και πέρα από τη φάση, που δικαίως διαμαρτύρονται για γκολ οι γηπεδούχοι, η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή, δεν έγινε άλλη τρανταχτή ευκαιρία. Ακόμα όμως και αυτή η φάση προήλθε από διπλή καραμπόλα σε κακά διωξίματα των Γκάνεα και Δεληζήση.

Εν κατακλείδι ο Άκης Μάντζιος στην προσπάθειά του στα πρώτα τρία παιχνίδια να παρουσιάσει απότομα μια διαφορετική βερσιόν του περσινού Άρη, που έκανε πολλά και καλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, κατάλαβε πως η απότομη αλλαγή θα μπερδέψει την ομάδα του. Η λελογισμένη ενσωμάτωση των νέων παικτών και η διαμόρφωση σιγά σιγά ενός νέου προφίλ, που θα διατηρήσει τα θετικά του προηγούμενου είναι το απόλυτο στοίχημα για τον Έλληνα τεχνικό. Ένα στοίχημα που αν το κερδίσει θα παρουσιάσει έναν Άρη έτοιμο για μεγάλα πράγματα.

Υ.Γ. 1) Μπορεί ο κύριος Μάντζιος να δήλωσε χθες μετά το παιχνίδι πως δεν αμφισβητήθηκε ποτέ το ρόστερ, όμως αυτό έπρεπε να πει σαν ο άρχων αυτού του ρόστερ. Οι μουρμούρες και οι γκρίνιες είναι το πιο εύκολο πράγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δε θα αργήσουν να επανέλθουν αν στραβώσουν δύο-τρία αποτελέσματα, ακόμα και σε έναν Άρη, που έχει ίσως το πιο γεμάτο ρόστερ της σύγχρονης ιστορίας του.

Υ.Γ. 2) Όλα αυτά ο Άρης τα έκανε με τον Σάσα να μην είναι ξανά σε καλή μέρα. Είναι μια περίοδος που δείχνει λίγο αργός στις αντιδράσεις του ο Βραζιλιάνος χαφ, όμως ο Άρης έχει ανάγκη τον καλό Σάσα και πρέπει να γυρίσει άμεσα το τσιπάκι ο εκ των αρχηγών των «Κιτρίνων».

Υ.Γ. 3) Οι πολλοί τραυματισμοί πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν το επιτελείο του Άρη. Σε κάθε αγώνα ο κύριος Μάντζιος χάνει έναν με δύο παίκτες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code