ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Εθνική μπάσκετ: Μοντέλο δύο προπονητών με τον Ιτούδη "βασικό"


Ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος της ΕΟΚ, είναι αποφασισμένος από την πρώτη κιόλας μέρα να αλλάξει το Ελληνικό μπάσκετ και την κορυφή του οποίου λέγεται Εθνική Ελλάδος μπάσκετ ανδρών

Η επίσημη αγαπημένη τα τελευταία χρόνια αλλάζει προπονητές υπερβολικά βραχυπρόθεσμα και δεν έχει βρει ακόμη κάποιον που θα τις φέρει επιτυχίες ανάλογες του παρελθόντος.

Οι φήμες που θέλουν τον Δημήτρη Ιτούδη στην θέση του προπονητή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ ολοένα και πληθαίνουν, καθώς όπως έχει διαρρεύσει έχουν γίνει ήδη οι πρώτες συζητήσεις της ομοσπονδίας με τον προπονητή της Τσσκα. Ο Δημήτρης Ιτούδης είχε χαρακτηρίσει μεγάλη τιμή την πρόταση και παρά την άρνηση της ρωσικής ομάδας, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για το μέλλον.

Αυτό βέβαια πρώτον σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθηθεί κάποια διαδικασία από το ΔΣ της ομοσπονδίας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και δεύτερον πως ο Ιτούδης προορίζεται μόνο για τις μεγάλες διοργανώσεις όπου θα είναι θεωρητικά “ελεύθερος” από την ομάδα του.

Σήμερα το απόγευμα (20/9) υπήρξε ραντεβού μεταξύ του Βαγγέλη Λιόλιου και του Θανάση Σκουρτόπουλου για το θέμα της θέσης του προπονητή και για ποικίλα ζητήματα. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας άκουσε τον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό  και δήλωσε διατεθειμένος να ολοκληρώσει την αποστολή που έχει αναλάβει. Αυτό δεν σημαίνει πως τα δεδομένα δεν θα διαφοροποιηθούν.

Παράλληλα ο Ρικ Πιτίνο φάνηκε απόλυτα θετικός στο ενδεχόμενο επιστροφής στην Εθνική αρκεί να υπάρχει προγραμματισμός, οργάνωση και χρόνος..

Επόμενη σημαντική διοργάνωση για την γαλανόλευκη το Ευρωμπάσκετ του 2023 (στο οποίο καλως εχόντων των πραγμάτων θα παρευρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούμπο) για το οποίο όμως πρέπει να εξασφαλίσει την πρόκριση μέσω των παραθύρων και έτσι δύναται να υπάρχει και δεύτερος προπονητής (για τα παράθυρα). Το τι μέλει γενέσθαι θα το μάθουμε σύντομα, στην πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει ο Βαγγέλης Λιόλιος την ερχόμενη Τρίτη (28/09). 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code