ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ένας ΠΑΟΚ με προβλήματα, αλλά και δικαιολογίες

 


Ο Θανάσης Μαγκλάρας σχολιάζει την πολύ σημαντική νίκη του δικεφάλου του βορρά στη Τρίπολη, τα προβλήματα που αντιμετώπισε σε άμυνα και επίθεση, ενώ έχει και υστερόγραφα.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχετε. Ακόμη ένα γεμάτο, με ποδόσφαιρο, σαββατοκύριακο, που επιβεβαίωσε τα όσα θετικά και αρνητικά παρουσιάζουν στο ξεκίνημά τους οι ελληνικές ομάδες. Στη Τρίπολη ο ΠΑΟΚ πήρε μία νίκη που την είχε ανάγκη, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Αν συνέχιζε και στη δεύτερη αγωνιστική με γκέλα, η γκρίνια που θα συσσωρευόταν στις τάξεις της ομάδας θα δυσκόλευε τα δύο παιχνίδια που έχει να δώσει μέσα σε τέσσερις μέρες, με Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και ΑΕΚ στην Τούμπα.

Ο Λουτσέσκου παρέταξε με λίγες αλλαγές την ομάδα του, σε σχέση με το παιχνίδι στο Γιβραλτάρ, και πάτησε στους θεωρητικά βασικούς που είχε διαθέσιμους. Είδαμε τον Βιειρίνια να έρχεται από τα δεξιά της άμυνας και να παραμένει αριστερά ο Σίντκλεϊ. Ο Βραζιλιάνος μπακ δείχνει καλά στοιχεία σε αυτά τα πρώτα του παιχνίδια, με τη ταχύτητα να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του, ενώ και αμυντικά δεν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στο ένας με έναν. Όσες φάσεις δέχθηκε από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ είναι λόγω των αργών επιστροφών-καλύψεων του Μιτρίτσα. Ο Ρουμάνος έχει αναλάβει έναν άκρως δημιουργικό ρόλο στον ΠΑΟΚ και δικαιολογημένα οι άμυνες προσαρμόζονται πάνω του. Έχει αυτή τη διαγώνια κίνηση που χρειάζεται για να ξεκλειδώσεις κλειστές άμυνες, ενώ φανερώνει έναν παίκτη που μπορεί να συνεργαστεί εξαιρετικά και στον άξονα. Στο αμυντικό κομμάτι όμως έδωσε ελάχιστες βοήθειες στον Σίντκλεϊ, για αυτό και ο Λουτσέσκου χρησιμοποίησε στα αριστερά και τον Μπίσεσβαρ, αλλά και τον Μουργκ.

Ο ΠΑΟΚ είχε ξανά αργό τρανζίσιον σε επίθεση και άμυνα, με τον Αστέρα όμως να μην μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό για δύο λόγους. Πρώτον γιατί τα στόπερ του Αστέρα είναι αργά και δεν μπορούσαν να μείνουν ψηλά στο γήπεδο, ώστε να αναγκάσουν τις γραμμές του ΠΑΟΚ να υποχωρήσουν και δεύτερον γιατί έλειπε ο Ριέρα, ο οποίος είναι ο μοναδικός που θα πρόσφερε παιχνίδι από τον άξονα, ίσως και ο Μουνάφο. Απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που μπήκε μεν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έφτιαξε φάση μόλις στο δεύτερο λεπτό, σταδιακά όμως έπεφτε η έντασή του. Ο Κούρτιτς δε δείχνει σε καλή κατάσταση, είναι λίγο παραπάνω βαρύς απ' όσο πρέπει και επειδή είναι και βαρύ σκαρί χρειάζεται χρόνο να έρθει σε φουλ φόρμα. Ο Λουτσέσκου ορθά τον χρησιμοποιεί συνετά σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Ο Ρουμάνος τεχνικός άλλωστε είναι «μανούλα» στο να παίρνει αποτελέσματα, σε παιχνίδια που η ομάδα του δεν είναι καλή και το ίδιο ίσως συνέβαινε και με τον ΠΑΣ, αν δεν γινόταν το τραγικό λάθος του Ζίβκοβιτς.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ άλλωστε είχε δηλώσει μετά το φιλικό με τη Βέροια, ότι κάποια παιχνίδια ο ΠΑΟΚ θα τα πάρει με ωραίο ποδόσφαιρο και κάποια με μάχη. Το δεύτερο συνέβη χθες. Δεν το είπε τυχαία αυτό ο Λουτσέσκου. Ξέρει τα κενά που έχει η ομάδα του και τις ελλείψεις στο ρόστερ, καθώς και το μεγάλο μέσο όρο ηλικίας, με τον δικέφαλο του βορρά σταδιακά μέσα στις αναμετρήσεις του να υποχωρεί μέτρα στο γήπεδο. Για αυτό και το έντονο ξεκίνημα από μεριάς ΠΑΟΚ. Θέλουν να πετυχαίνουν γρήγορο γκολ για να διαχειρίζονται την αναμέτρηση. Μια διαχείριση που δυσκολεύεται από τα ατομικά λάθη που γίνονται στην άμυνα των Θεσσαλονικιών. Λάθη τα οποία, κατά τη γνώμη μου, θα τα λύσει σε μεγάλο βαθμό η επιστροφή του Ίνγκασον, του πιο αξιόπιστου παίκτη του ΠΑΟΚ αμυντικά. Όπως γράφω και στο τίτλο έχει ο ΠΑΟΚ τα προβλήματα που προανέφερα στην άμυνα, όπως και στο ψηλό παιχνίδι, όπου Βαρέλα και Μιχαϊλίδης κέρδιζαν κεφαλιές μόνο εκτός περιοχής, όταν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν ώθηση για άλμα και όχι από πλάγιες σέντρες στο επιτόπιο.

Επιθετικά ο ΠΑΟΚ έχει αυτή τη στιγμή δύο σημαντικά ζητήματα, στα οποία ο Λουτσέσκου είχε πατήσει για να χτίσει την ομάδα στην προετοιμασία. Και τα δύο έχουν να κάνουν με απώλειες παικτών. Ο πρώτος είναι ο Ολιβέιρα που υπέστη το χιαστό και ο δεύτερος ο Ελ Καντουρί με τη θλάση. Σε αυτούς τους δύο είχε δουλέψει ο Λουτσέσκου στα φιλικά, συν τον Ζίβκοβιτς που τώρα επέστρεψε από τη ταλαιπωρία με τον κορωνοϊό. Έχει χάσει δηλαδή ο ΠΑΟΚ και το κάθετο παιχνίδι από τον Μαροκινό και το «γέμισμα» της περιοχής συν το αξιόπιστο τελείωμα από τον Πορτογάλο. Πρέπει στην ουσία ο Ρουμάνος τεχνικός να μοντάρει ξανά από την αρχή μια επιθετική γραμμή, μαζί φυσικά με την προσθήκη του Μιτρίτσα, που είναι και δική του επιλογή. 

Φυσικά ο Λουτσέσκου δεν έγινε κακός τεχνικός με μια ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ούτε ο καλύτερος όλων με μία νίκη επί του Αστέρα. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει το know how, ξέρει το σύλλογο, θέλει να πατήσει στην ομοιογένεια των παικτών του (μόνο έξι μεταγραφές το καλοκαίρι), και θα κυνηγήσει τα αποτελέσματα και μόνο σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια. Η υπομονή θα είναι κλειδί για τον φετινό ΠΑΟΚ, ειδικά μέχρι να έρθει ο Γενάρης και να διορθωθούν οι όποιες αστοχίες του καλοκαιριού στις μεταγραφές.

Υ.Γ. 1) Τρομερός ξανά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είναι καθαρά παίκτης ψυχολογίας, με τα όποια προβλήματα έχει στα τεχνικά ζητήματά του, κυρίως στις εξόδους. Όταν όμως νιώθει καλά, μοιάζει ανίκητος. Εφτά μεγάλες φάσεις ο Αστέρας, έξι αποκρούσεις ο Πασχαλάκης, ένα δοκάρι.

Υ.Γ. 2) Τα προβλήματα τραυματισμών στον ΠΑΟΚ πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν το τεχνικό επιτελείο. Έχει αντιληφθεί ο Λουτσέσκου ότι χρειάζεται διαχείριση το ρόστερ, για αυτό και ο Τέϊλορ ήταν εκτός αποστολής, διότι οι μετρήσεις τον έδειχναν «σκασμένο».

Υ.Γ. 3) Κακά τα ψέματα ο ΠΑΟΚ δεν κάλυψε τα κενά των Γιαννούλη και Τζόλη. Όσο θα έρχονται αποτελέσματα αυτά θα μπαίνουν κάτω από το χαλί. Το θέμα είναι πως τα λάθη πρέπει να διορθωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί και το μεγαλύτερο χαλί κάποια στιγμή θα «σκάσει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code