ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

AEK - Λαμία 1-0 : Λύτρωση με Αραούχο πριν την ''Τούμπα''


Η Ένωση δυσκολεύτηκε αλλά με λυτρωτή και MVP τον Αραούχο , παίρνει την νίκη και πάει ''Τούμπα'' . Η Λαμία σε μία ακόμη θετική εμφάνιση , αλλά και πάλι χωρίς βαθμούς .

Α Ημίχρονο

Το πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού ολοκληρώθηκε  με πολλά λάθη εκατέρωθεν αλλά και με τρεις καλές στιγμές . Στο 8' κάνει λάθος μεταβίβαση ο Μισλέν και στην αντεπίθεση ο Ρόμανιτς με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ . Στο 8' ο Αραούχο μετά από ωραία ενέργεια γυρνάει στον Σιμάνσκι , ο οποίος έκανε το σουτ λίγο μέσα από την περιοχή, αλλά ο Βύντρα έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ , το οποίο εκτέλεσε ο Γέφτιτς , ο Τζαβέλας έπιασε την κεφαλιά αλλά την απέκρουσε ο Γκαραβέλης . Στο 14' ο Άμραμπατ φεύγει από κανονική θέση σεντράρει για τον Αραούχο , ο Αργεντίνος από πλάγια θέση κάνει την προσποίηση αλλά γλιστράει πριν σουτάρει . Ο πρώην φορ της Λας Πάλμας  βρίσκει αρκετούς χώρους και στο 20' πασάρει στην κίνηση στον Τζούμπερ , αλλά ο τελευταίος ανοίγει το κοντρόλ του και τον προλαβαίνει ο Γκαραβέλης . Στα πρώτα 25 λεπτά η Λαμία πατάει αρκετά καλά στο χορτάρι και αμύνεται αποτελεσματικά , ενώ η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει κάποιες καλές στιγμές αλλά δείχνει ασύνδετη και κάνει αρκετά λάθη στις επιλογές της .

Όσο περνούσε η ώρα η γηπεδούχος ξεκίνησε να μην επιτίθεται τόσο μονοδιάστατα , αφού αρχικά εκμεταλλευόταν μόνο την δεξιά της πλευρά . Πλέον στο παιχνίδι έχουν μπει πιο ενεργά και ο Γέφτιτς με τον Τζούμπερ . Στο 31' ο Ελβετός κάνει όμορφη ενέργεια , πασάρει στον Σιμάνσκι αλλά ο τελευταίος κάνει άσχημο τελείωμα από καλή θέση. Στο 34' μεγάλη φάση για την ΑΕΚ. Ο Σιμάνσκι βγάζει την κάθετη στον Αραούχο, που βγαίνει πλάγια απέναντι στον Σαράνοφ και επιχειρεί με ραμπόνα να σκοράρει, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο λήγει στο 0-0 , με την Λαμία να λειτουργεί όπως πρέπει αμυντικά καθώς δυσκολεύει την ανάπτυξη της ΑΕΚ . Από την άλλη η Ένωση δεν είχε προβλήματα στις αντεπιθέσεις της αντιπάλου της , αλλά έχει αργή ανάπτυξη , κάνει λάθη στον χώρο του κέντρου και προβληματίζει παρότι έχει κάποιες καλές στιγμές για το 1-0 . 

Β Ημίχρονο

Στα πρώτα 5 λεπτά του δεύτερου μέρους η Ένωση δείχνει διάθεση να παίξει πιο γρήγορα και πατάει περιοχή πιο εύκολα . Ο Γέφτιτς δύο φορές κάνει κακές επιλογές , ενώ στο 50' το διαγώνιο σουτ του Αραούχο φεύγει εκτός . Στο 51' η σειρά της Λαμίας να χάσει μία σπουδαία ευκαιρία !  Κακή αντίδραση από την άμυνα της ΑΕΚ στο κόρνερ του Ελευθεριάδη, ο Μανουσάκης από καλή θέση απειλεί !  Όσο η ΑΕΚ δεν ''κλέβει'' μπάλες τόσο θα δυσκολεύεται να απειλήσει . 

Τα στημένα του Γέφτιτς είναι εξαιρετικά , κάπως έτσι από ένα κακό διώξιμο της άμυνας της Λαμίας ο Τζούμπερ πιάνει βολέ από δύσκολη γωνία, η μπάλα ψηλά άουτ. Η ΑΕΚ γυρνάει το σύστημα σε 4-4-2 και μετά από μερικά δευτερόλεπτα ήρθε η λύτρωση από τον καλύτερο παίχτη του γηπέδου. Στο 67' κάθετη του Χατζισαφί, στον πιεσμένο Τάνκοβιτς  ο οποίος με τακουνάκι δίνει ασίστ στον  Αραούχο κι αυτός με δυνατό σουτ την στέλνει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετέπειτα στα δίχτυα ! Μετά το 1-0 ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς επαναφέρει το 4-2-3-1 με τον Μάνταλο πίσω από τον επιθετικό . Στο 77' λάθος μεταβίβαση των παιχτών της Λαμίας ο Ανσαριφάρντ καθυστερεί , εν τέλει πασάρει στον Μάνταλο , που με βιαστικό σουτ με το μυτάκι δεν απειλεί ιδιαίτερα τον Γκαραβέλη . Στο 79' από κόρνερ της ΑΕΚ , η Λαμία βγάζει αντεπίθεση , στην οποία ο Ρόμανιτς χάνει απίθανο τετ α τετ  , αλλά ο βοηθός δίνει οφσάιντ σε μία πολύ δύσκολη φάση ! To παιχνίδι έχει όμορφο ρυθμό και στο 80'  γύρισμα του Μάνταλου από τα αριστερά, ο Τάνκοβιτς κόβεται σε κόρνερ. Στο 84'  ο αρχηγός της Ένωσης αστοχεί αφού δεν  εκτελεί σωστά  και  στο 85' η Λαμία διαμαρτύρεται για πέναλτι και στην συνέχεια της φάσης ο Καρίμ δίνει στον Μάνταλο που χάνει τεράστια ευκαιρία ! Δοκάρι για την ΑΕΚ στο 89' , καθώς μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Λε Τα Λεκ που από πλεονεκτική θέση σημαδεύει την αριστερή κάθετη δοκό .

Η ΑΕΚ , επιστρέφει σε μία αγχωτική νίκη με λυτρωτή τον Αραούχο αλλά έχει ακόμα αρκετά αγωνιστικά  θέματα να διορθώσει . Από την άλλη η μαχητική Λαμία μένει χωρίς βαθμούς , αλλά συνεχίζει τις θετικές εμφανίσεις 

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ :Στάνκοβιτς, Μισελέν (Σβάρνας 90'), Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (Σάκχοφ 64'), Άμραμπατ (Τάνκοβιτς 45'), Τσούμπερ, Γέβτιτς (Ανσαριφάρντ 64') ,Αραούχο (Μάνταλος 73').

 Η ενδεκάδα της Λαμίας: Γκαραβέλης, Μαζουλουξής, Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Τζανδάρης(Προβυδάκης 66'), Νούνιες (Μαρτίνεθ 88'), Ελευθεριάδης(Βλαχομήτρος 74'), Μανούσος (Καραμάνος 66'), Μανουσάκης (Τάιρον 66'), Ρόμανιτς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code