ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ελβετία-Ελλάδα (2-1): Θετικό πρόσημο παρά την ήττα για την Εθνική μας


Αδικεί το τελικό αποτέλεσμα την Εθνική μας.

Η Εθνική μας ομάδα στην πρόβα ενόψει Κοσόβου και Σουηδίας γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Ελβετία (ν14 στη FIFA) στο ντεμπούτο του Μουράτ Γιακίν στον πάγκο της. Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους νικητές το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Στέφεν Τσούμπερ, που έδωσε προβάδισμα στην εθνική του στο 6ο λεπτό, ενώ με δική του ασίστ στο 51' η Ελβετία πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την Εθνική μας ο Παυλίδης, μετά από συνεργασία με τον Μπακασέτα. Η Εθνική μας που είχε ένα πολύ καλό πρόσωπο στην αναμέτρηση και δημιούργησε αρκετές απειλές για την εστία του Κόμπελ. Επόμενο παιχνίδι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την Κυριακή στο Κόσοβο, όπως την Κυριακή παίζουν και Ελβετοί, που υποδέχονται τους πρωταθλητές Ευρώπης Ιταλούς.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με 3-4-3 παρέταξε την ομάδα του ο Μουράτ Γιακίν, που αντικατέστησε τον Πέτκοβιτς μετά από μια επιτυχημένη 8ετία. Ο Κόμπελ βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, με τους Κέμερτ, Σααρ και Ζέσινγκερ να βρίσκονται στη τριάδα της άμυνας. Οι Βίντμερ και Ρικάρντο Ροντρίγκες ήταν δεξιά και αριστερά σε ρόλο φουλ μπακ, ενώ οι Σο και Ζακάρια ήταν τα κεντρικά χαφ. Ο Φρέουλερ δεξιά στην επίθεση, ο Τσούμπερ αριστερά και ο Σεφέροβιτς στην κορυφή.

Από τη μεριά του ο Τζον Φαντ Σιπ επέλεξε ένα 4-3-3, που πιθανότατα να δούμε και στα παιχνίδια με Κόσοβο και Σουηδία, λόγω και των απουσιών που υπάρχουν. Ο Βλαχοδήμος ήταν στην εστία, με τους Ανδρούτσο, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Τσιμίκα να βρίσκονται μπροστά του στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά. Ο Ζέκα σε ρόλο εξαριού, έχοντας μπροστά του εσωτερικά τους Μπουχαλάκη και Μπακασέτα. Αριστερά στην επίθεση ο Κούτρης, δεξιά ο Βρουσάι και στην κορυφή ο Παυλίδης.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Ελβετία να έχει την πρωτοβουλία τον κινήσεων και να πιέζει ψηλά την Ελλάδα για να γίνει λάθος στην κυκλοφορία της μπάλας, πράγμα που απέφερε ένα κόρνερ στο 4' που πέρασε ανεκμετάλλευτο και ένα γκολ μόλις στο 7ο λεπτό. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ ο Τσούμπερ, πήρε την μπάλα κεντρικά, συνδυάστηκε με τον Σο και στη συνέχεια αφού άνοιξε το παιχνίδι δεξιά στον Βίντμερ, ο τελευταίος του επέστρεψε τη μπάλα στην περιοχή και ο Ελβετός βρέθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο και δε λάθεψε. Η Εθνική μας προσπαθούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, όμως δυσκολευόταν να αναπτύξει το παιχνίδι από τον άξονά της, κάνοντας παράλληλα πολλά λάθη.

Στο 21' μεγάλη ευκαιρία για την Ελβετία με τα δύο ακραία μπακ της να συνεργάζονται και τον Βίντμερ που έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής να μην πασάρει στον ελεύθερο Σο, αλλά να τελειώνει τη φάση με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 26' σέντρα του Παυλίδη από τα αριστερά, ο Σααρ δεν κάνει καλό διώξιμο και ο επερχόμενος Μπακασέτας με το κεφάλι αστοχεί από το σημείο του πέναλντι, υπό πίεση. Οι παίκτες της Εθνικής μας δοκίμαζαν πολλές σέντρες από πολύ χαμηλά στο γήπεδο, όμως ήταν εύκολη λεία για την άμυνα της Ελβετίας. Στο 29' μεγάλη φάση για την Ελλάδα με τον Ζέκα να κάνει σωστό πρέσινγκ και να κλέβει τη μπάλα σε καίριο σημείο από τον Ζακάρια, έδωσε στον Παυλίδη και αυτός γύρισε και εκτέλεσε με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Κόμπελ.

Στο 31' μακρινό σουτ του Μαυροπάνου, ο Κόμπελ σε κόρνερ. Στο 34' η Εθνική μας, που κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Ανδρούτσος έδωσε κεντρικά στον Μπακασέτα αυτός το ένα-δύο με τον Παυλίδη, το σουτ του Μπακασέτα κόντραρε, όμως η μπάλα γύρισε στην αρχηγό μας που σέντραρε παράλληλα και ο επερχόμενος Παυλίδης ισοφάρισε. Στο 37' νέο σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής, με τον Κόμπελ να μπλοκάρει, σε ένα διάστημα που η Εθνική μας είχε πάρει πολλά μέτρα στο γήπεδο. Το ημίχρονο έληξε χωρίς άλλη ευκαιρία.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με αλλαγές, με τους Ελβετούς να προχωρούν σε μεγαλύτερο αριθμό νέων προσώπων στην ενδεκάδα, με τους Ελβετούς να αλλάζουν και σύστημα σε 4-4-2. Στο 51' η Ελβετία πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. ο Μαυροπάνος έχασε τη μπάλα σε ένα ανέβασμα στο κέντρο του γηπέδου, ο Τσούμπερ έφυγε στην κόντρα και σέντραρε για τον Βάργκας που εκτέλεσε από το σημείο του πέναλντι, παρά την προσπάθεια του Βλαχοδήμου. Στο 57' νέα ενέργεια του Τσούμπερ που κατέβασε με τη μία τη μπαλιά του Ζακάρια και εκτέλεσε με τη μία με το αριστερό, όμως ο Βλαχοδήμος απέκρουσε.

Στο 62' απίστευτη ευκαιρία για την Εθνική μας ομάδα με τον Μπακασέτα να περνάει κάθετα για τον Παυλίδη, τον επιθετικό της Αλκμαάρ να περνάει και τον τερματοφύλακα και υπό πίεση να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. Οι μαζεμένες αλλαγές άρχιζαν σταδιακά να ρίχνουν το ρυθμό της αναμέτρησης και οι απειλές προέρχονταν κυρίως από στατικές φάσεις. Στο 83' ο Δουβίκας μπήκε από δεξιά στην περιοχή, σέντραρε παράλληλα στα αριστερά για τον Κούτρη, πριν όμως ο Έλληνας παίκτης στείλει τη μπάλα σε κενή εστία ο Λοτόμπα έκοψε. Στο 85' φάουλ ο Μάνταλος κεφαλιά ο Μαυροπάνος ολομόναχος από το σημείο του πέναλντι, αλλά δε στόχευσε σωστά. Στο 90+4' μεγάλη ευκαιρία για την Ελβετία, όταν μετά από κόρνερ του Βάργκας ο Ζακάρια πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Τζεκίρι νικήθηκε στη συνέχεια από τον Βλαχοδήμο, στη τελευταία φάση του παιχνιδιού.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ελβετία (3-4-3): Κόμπελ, Κέμερτ (Βάργκας 46'), Σααρ, Ζέσινγκερ, Βίντμερ (Γκαρσία 46'), Ρικάρντο Ροντρίγκες (Λοτόμπα 46'), Σο (Άμπισερ 46'), Ζακάρια, Τσούμπερ (Φάασναχτ 65'), Φρέουλερ, Σεφέροβιτς (Τζεκίρι 69').

Ελλάδα (4-3-3): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (Ανδρούτσος 79'), Χατζηδιάκος (Παπαδόπουλος Κ. 65'), Μαυροπάνος, Τσιμίκας (Γιαννούλης 46'), Μπουχαλάκης (Σιώπης 46'), Ζέκα, Μπακασέτας (Μάνταλος 65'), Κούτρης, Βρουσάι, Παυλίδης (Δουβίκας 69').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code