ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

17ο ετάπ: Τα...σάρωσε όλα και πήρε την κόκκινη φανέλα ο Roglic

 


Ο Primoz Roglic της Jumbo Visma πήρε την Τετάρτη (1/9) την τρίτη του φετινή νίκη στην Vuelta, η οποία όμως είναι πολύ καθοριστική για την εξέλιξη του Γύρου της Ισπανίας, αφού με αυτήν ξαναπήρε την πρωτιά στην βαθμολογία της γενικής κατάταξης, έχοντας διαφορά από τον Enric Mas της Movistar και τον Miguel Angel Lopez επίσης της Iσπανικής Movistar με 2:22 λεπτά και 3:11 λεπτά αντίστοιχα, ενώ απομένουν ακόμη τέσσερα ετάπ για την ολοκλήρωση του φετινού αγώνα.


Σε ένα βροχερό απόγευμα στις περιοχές της Αστούριας, ο Roglic απέδειξε για ακόμη μια φορά την ανωτερότητα του, παρά το γεγονός ότι και ο Bernal έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση. Ο Κολομβιανός ποδηλάτης μαζί με τον Σλοβένο ξέφυγαν από το peloton με 61km να απομένουν και με την βροχή να δυσκολεύει το έργο τους, συνεργάστηκαν στην λίμνη και κατάφεραν να πάρουν διαφορά δύο λεπτών από τους υπόλοιπους αθλητές. Ο Roglic όμως φάνηκε πιο δυνατός και ξέφυγε μόνος του 7.6 km πριν τον τερματισμό, με τον Bernal να μην μπορεί να ακολουθήσει και να...πιάνεται από τους αποσπασμένους που έκαναν επίθεση από τον peloton και για αυτό το λόγο, ο ποδηλάτης της Ineos Grenadiers τερμάτισε στην έβδομη θέση. Ο Σλοβένος απέδειξε για ακόμη μια φορά τις ικανότητες του , δεν μπόρεσαν οι ποδηλάτες που έκαναν επίθεση να τον πιάσουν, για αυτό και πήρε την νίκη περνώντας πρώτος την γραμμή του τερματισμού στο Lagos de Covadonga αλλά πήρε και την κόκκινη φανέλα του πρωτοπόρου.

Στην δεύτερη και τρίτη θέση του ετάπ τερμάτισαν ο Sepp Kuss της Jumbo Visma και ο Miguel Angel Lopez της Movistar με 1' 35'' λεπτά διαφορά αντίστοιχα. Ο μέχρι πρότινος κάτοχος της κόκκινης φανέλας, Odd Christian Eiking της Intermarche-Wanty-Gobert είχε μια πτώση όταν προσπάθησε να προλάβει το group του Mas και έμεινε πίσω εννιά λεπτά μετά από το σημερινό ετάπ, με αποτέλεσμα να είναι στην 11η θέση της γενικής κατάταξης με διαφορά 7' 59''. 

Ο Roglic δήλωσε ότι: "Στην ποδηλασία πάντα υπάρχει ρίσκο. Όλα τα πράγματα μπορούν να συμβούν. Είναι απλά ένας αγώνας, και εν τέλει, δεν σκέφτηκα, ε, απλώς πήγα (και έτρεχα) μαζί του. Τότε σκεφτόμουν ήδη: «Είναι πολύ μακρινή η απόσταση, ε, και ακόμα αρκετά δύσκολη ανάβαση στο τέλος», αλλά πήγαινα καλά. Ήταν ένα πραγματικό σόου, ήταν ένας αληθινός αγώνας. Δεν πήρα απόφαση, απλώς προσπάθησα να κάνω την ανάβαση όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εκείνη τη στιγμή, ο Egan Bernal δεν με ακολούθησε άλλο, οπότε πήγα μόνος μου".

Ο Bernal ανέφερε ότι: "Έχω δυσκολευτεί πολύ σε αυτήν την Vuelta και τελικά είχα καλά πόδια (εννοεί είχα δυνάμεις). Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος της νίκης του Roglic, επειδή ήταν γενναίος. Προηγούνταν στον αγώνα και ήταν μαζί μου και περνούσαμε μαζί την διαδρομή. Ήταν ο πιο δυνατός ποδηλάτης σήμερα και είμαι χαρούμενος για αυτόν".







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code