ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

19o ετάπ: Έκανε την τρίτη νίκη στην Vuelta ο Cort, κράτησε την κόκκινη φανέλα ο Roglic

 


Ο Magnus Cort της EF Education-Nippo πήρε την τρίτη του φετινή νίκη στην Vuelta, αφού ήταν ο γρηγορότερος ποδηλάτης στο σπριντ του τερματισμού του 19ου ετάπ στο Monforte de Lemos. Ο Δανός ποδηλάτης της Αμερικανικής ομάδας άφησε στην δεύτερη και τρίτη θέση, τον Rui Oliveira της UAE Team Emirates και τον Quinn Simmons της Trek Segafredo αντίστοιχα, με τους έξι αποσπασμένους να παίρνουν διαφορά 18 δευτερολέπτων από το peloton.

Ο Primoz Roglic της Jumbo Visma παρέμεινε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ακολουθούν ο Enric Mas της Movistar και ο Miguel Angel Lopez της Movistar στην δεύτερη και τρίτη θέση με 2:30 λεπτά και 2:53 λεπτά αντίστοιχα.

Η πράσινη φανέλα των σπριντ και η πουά φανέλα των βουνών παρέμειναν στον Filip Jakobsen της Deceuninck-Quick Step και στον Michael Storer της Team DSM αντίστοιχα, ενώ η άσπρη φανέλα των νέων στον Egan Bernal της Ineos Grenadiers.

Ο Cort δήλωσε ότι: "Είναι καταπληκτικό. Είναι ένα όνειρο και πραγματικά ελπίζω να μην ξυπνήσω. Δεν άρχισα να το πιστεύω ότι θα νικήσω, πριν τα πέντε ή έξι τελευταία χιλιόμετρα. Μας είχαν πάντα σε κοντινή απόσταση (το peloton και οι υπόλοιποι αθλητές) και ήταν μια πραγματικά δύσκολη μέρα. Δεν δουλεύουμε πάντα τέλεια μαζί μπροστά. Είχαμε μερικές επιθέσεις και μειώθηκε το group (των αποσπασμένων) και στο τέλος, όλοι ήταν ταλαιπωρημένοι και ήταν δύσκολο να συνεργαστούμε στο λοφώδες τεραίν, αλλά με ένα τρόπο καταφέραμε να "κολλήσουμε". Θέλω να ευχαριστήσω τον teammate μου, Lawson Craddock που έκανε μια εκπληκτική δουλειά. Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει αυτή τη νίκη χωρίς να τον έχω μαζί μου στο "ξεκόλλημα" σήμερα. Νομίζω ότι η πρώτη νίκη ήταν η πιο συναρπαστική. Ήταν απίθανο να νικήσω στην κορυφή του μικρού-θα το πω βουνό, έρχομαι από την Δανία και δεν έχουμε λόφους που είναι μεγάλοι, οπότε για εμένα είναι ένα μικρό βουνό. Ήταν μια πραγματικά σπέσιαλ νίκη. Τώρα έχω τρεις νίκες στον ίδιο αγώνα-είναι κάτι απίστευτο".

Ο Caleb Ewan της Lotto Soudal χρησιμοποίησε την δύναμη του και τις δεξιότητες του στο σπριντ για να κερδίσει το πέμπτο ετάπ στο Benelux Tour και να τερματίσει πρώτος στην γραμμή του τερματισμού στο Bilzen μετά από έντονα 192 χιλιόμετρα. Στην δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν ο Sonny Colbrelli της Bahrain Victorius και ο Danny van Poppel της Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux αντίστοιχα, με την πεντάδα να κλείνουν ο Peter Sagan της Bora-Hansgrohe και ο Jasper Stuyven της Trek-Segafredo.

Στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης ήταν ο Stefan Kung της Groupama-FDJ, με τον Luke Durbridge της Team BikeExchange και τον Christophe Laporte της Cofidis να παραμένουν στην δεύτερη και τρίτη θέση με δύο και έξι δευτερόλεπτα διαφορά αντίστοιχα.

Ο Ewan ανέφερε μετά την νίκη του ότι: "Δεν ήξερα πως τα πόδια μου θα ένιωθαν, αν άνοιγα το σπριντ, αλλά μου ταιριάζει γενικότερα ένας τερματισμός σαν αυτόν, όταν το ετάπ έχει λόφους, αλλά ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα. Έβλεπα να γίνονται επιθέσεις από νωρίς, στα 50km για τον τερματισμό και οπότε δεν ήταν μια εύκολη νίκη, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν. Η ομάδα μου έκανε μια σπουδαία δουλειά. Έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τα παιδιά νωρίς, γιατί θέλαμε οι αποσπασμένοι να έρθουν πίσω νωρίς. Οπότε, αργότερα ήμασταν πίσω από κάτι παιδιά. Αλλά, ο Tim Wellens με έβαλε σε πολύ καλή θέση με 2.5 χιλιόμετρα από τον τερματισμό και ήμουν εκεί που χρειαζόταν να βρίσκομαι. Αυτή είναι μια σημαντική νίκη για εμένα. Οδηγώ για μια Βελγική ομάδα και είναι πάντα ωραίο να νικάω στην χώρα που έχει καταγωγή η ομάδα. Αυτή είναι η πρώτη μου νίκη εδώ και είναι ωραίο να την έχω στο παλμαρέ μου".




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code