ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ατρόμητος-Άρης (1-3): Άρης μαχητής και αεράτος πέρασε από το Περιστέρι

 


Σπουδαία νίκη για τους Θεσσαλονικείς.

Η ομάδα του κυρίου Μάντζιου πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι σε ένα παιχνίδι που αν εξαιρέσουμε το νεκρό διάστημα από το 15 μέχρι το 40' επέβαλε το ρυθμό της και απειλήθηκε σε πολύ λίγες στιγμές από τους Περιστεριώτες στο ντεμπούτο του κυρίου Παράσχου στον πάγκο των γηπεδούχων. Ο Μαντσίνι άνοιξε το σκορ στο 10' για τους φιλοξενούμενους, με τον Σπιριντόνοβιτς να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μετά το χαμένο τετ-α-τετ του Κουλούρη. Στην επανάληψη όμως ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά, κέρδισε το πέναλντι ο Γκάμα, για χέρι του Κουλούρη στο φάουλ που εκτέλεσε ο Πορτογάλος, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση για να δώσει ξανά προβάδισμα στην ομάδα του. Προβάδισμα που διευρύνθηκε με το κλέψιμο του Ματέο Γκαρσία από λάθος του Παπαδόπουλου, με τον Αργεντινό να νικάει τον Πίριτς. Στη συνέχεια ο Ατρόμητος προσπάθησε να απειλήσει, όμως οι πολλές αλλαγές και οι συχνές διακοπές για χρήση του VAR έριξαν το τέμπο και ο Άρης διαχειρίστηκε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, βυθίζοντας σε μεγαλύτερη εσωστρέφεια την ομάδα του Ατρομήτου.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Παράσχος στο πρώτο του παιχνίδι μετά από εφτά χρόνια στον πάγκο του Ατρομήτου. Ο Πίριτς ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Βασιλαντωνόπουλο και Καστεγιάνο δεξιά και αριστερά στην άμυνα αντίστοιχα. Παπαδόπουλος και Στρούγγης οι κεντρικοί αμυντικοί. Μπροστά τους οι Σάλομον και Ντένιτς με αρκετά αυξημένες αρμοδιότητες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μουνίθ δεξιά στην επίθεση, ο Σπιριντόνοβιτς αριστερά και ο Καρτάλης πίσω από το μοναδικό προωθημένο Εύθυμη Κουλούρη.

Από τη μεριά του ο Άκης Μάντζιος επέλεξε πρώτη φορά φέτος για βασική διάταξη το 4-3-3 θέλοντας να ελέγξει το χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Κουέστα διατήρησε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Γκάνεα. Τζέγκο, Σάσα και Εντιαγέ ήταν τα τρία κεντρικά χαφ, με τον Τζέγκο λίγο πίσω από τους άλλους δύο. Δεξιά στην επίθεση ο Μαντσίνι, αριστερά ο Μπρούνο Γκάμα και στην κορυφή ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Άρη να απειλεί μόλις στο 3' όταν ο Μαντσίνι έκλεψε από τη λάθος πάσα του Σάλομον και στο γύρισμα του ο Καμαρά δεν πρόλαβε να κάνει επαφή με τη μπάλα. Στο 7' ο Κουλούρης μπήκε στην περιοχή από δεξιά σούταρε, όμως η κόντρα πάνω στον Μπράμπετς απέτρεψε την απειλή για τον Κουέστα. Στο 10' σουτ του Μουνίθ στο πλαϊνό δίχτυ του Κουέστα. Ο Άρης ευτύχησε μόλις στο 10' να προηγηθεί στο σκορ με τον Σούντγκρεν να μπαίνει από τα δεξιά στην περιοχή να γυρίζει στο σημείο του πέναλντι και ο αμαρκάριστος Μαντσίνι να νικάει τον Πίριτς, που εκτέθηκε από τους αμυνόμενους του.

Σουτ του Κουλούρη στο 14' που θέλησε να απαντήσει, πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα. Μεγάλη φάση για τον Ατρόμητο στο 16', όταν Κουλούρης και Σπιριντόνοβιτς δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Κουέστα εντός περιοχής, μετά από εξαιρετικό κατέβασμα του Έλληνα επιθετικού. Ο ρυθμός έπεσε μετά το αρχικό δυναμικό ξεκίνημα με την επόμενη φάση να γίνεται στο 30', μετά από κόρνερ του Μουνίθ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα. Σε μια φάση που τραυματίστηκαν ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός και ο Γκάνεα και χρειάστηκαν επίδεσμο στο κεφάλι για να συνεχίσουν.

Στο 35' μετά από σέντρα του Γκάμα και καραμπόλα στην άμυνα του Ατρομήτου ο Ματέο Γκαρσία βρέθηκε εντός περιοχής, αλλά το τελείωμα του ήταν πολύ άστοχο. Οι πολλοί τραυματισμοί στο πρώτο ημίχρονο δεν επέτρεπαν στο παιχνίδι να αποκτήσει γρήγορο ρυθμό. Στο 41' εκτέλεση κόρνερ του Καρτάλη ο Μουνίθ την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής του Άρη, όμως πέρασε άουτ η μπάλα. Στο 43 ο Καμαρά σκόραρε μετά από φάση διαρκείας, αλλά σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ του επιθετικού του Άρη. Στο 45' νέο γκολ του Καμαρά ξανά οφσάιντ, πιο ξεκάθαρη αυτή η φάση για τη διαιτητική ομάδα. Στο 45+3' ο Ατρόμητος ευτύχησε να ισοφαρίσει στην αναμέτρηση, στην πρώτη ουσιαστικά κάθετη που πέρασε στην άμυνα του Άρη ο Καρτάλης, έβγαλε τετ-α-τετ τον Κουλούρη, αυτός νικήθηκε από τον Κουέστα, όμως ο Σπιριντόνοβιτς στην επαναφορά έγραψε το 1-1 σε κενή εστία.

Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε δυνατά κερδίζοντας δύο κόρνερ, στο δεύτερο από αυτά κεφαλιά του Δεληζήση, ο αμυντικός του Άρη ζήτησε χέρι του Στρούγγη. Ο διαιτητής Περράκης αφού είδε ο ίδιος το VAR έδωσε συνέχεια στην αναμέτρηση, εν μέσω έντονων διαμαρτυριών από τον πάγκο των φιλοξενούμενων. Στο 54' μετά από κόρνερ του Άρη η μπάλα στρώθηκε στον Σάσα, με το σουτ να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πίριτς.

Στο 57' ο Ντένιτς μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή το παράλληλο γύρισμα για τον Κουλούρη, το τακουνάκι του Έλληνα επιθετικού απέκρουσε ο Κουέστα. Στο 59' πέναλντι για τον Άρη για χέρι του Κουλούρη μετά το φάουλ του Γκάμα, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και παρόλο που ο Πίριτς έπεσε σωστά ο Πορτογάλος έδωσε ξανά προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. 65' και ο Άρης πήρε αέρα δύο τερμάτων, όταν μετά το λάθος σε εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου ο Ματέο Γκαρσία έκλεψε τη μπάλα και βγήκε απέναντι από τον Πίριτς, τον οποίο και νίκησε στην κλειστή του γωνία.

Στο 68' σουτ του Κουλούρη από το ύψος της περιοχής ο Κουέστα σε κόρνερ. 73' και φάουλ του Σπιριντόνοβιτς πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα. Στο 75' τεράστια διπλή ευκαιρία για τον Ατρόμητο όταν ο Κουλούρης σε θέση βολής νικήθηκε από τον Κουέστα και ο Κωτσόπουλος στην επαναφορά σούταρε με τον Δεληζήση να σώζει πάνω στη γραμμή, φάση που εξετάστηκε και από το VAR για το αν πέρασε η μπάλα ολόκληρη μέσα. Ο Άρης μετά το ξέσπασμα του Ατρομήτου μπόρεσε να ελέγξει το ρυθμό και να περιορίσει τις απειλές προς την εστία του Κουέστα. Στο 90+3' σουτ του Βασιλαντωνόπουλου από το ύψος της περιοχής, λίγο πάνω από το οριζόντιο του Κουέστα, στη τελευταία φάση της αναμέτρησης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ατρόμητος (4-2-3-1): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Κ.Παπαδόπουλος, Στρούγγης (Πιζάνο 86'), Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Μουνίθ (Κωτσόπουλος 74') Καρτάλης (Νάτσος 61') Σπιριντόνοβιτς (Μπεντινέλι 86'), Κουλούρης.

Άρης (4-3-3): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο (Δεληζήσης 46') Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ (Ματίγια 85'), Μαντσίνι (Ματέο Γκαρσία 26') Μπρούνο Γκάμα (Χαΐροβιτς 63') Καμαρά (Άλι 85')

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code