ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Lotto Soudal: Στοχεύει σε νίκες σε ετάπ για την φετινή Vuelta

 


Η Lotto Soudal έκανε γνωστό το ρόστερ της για την 76η Vuelta, με την ομάδα από το Βέλγιο να έχει αξιώσεις για πολλές διακρίσεις και να στοχεύει σε νίκες σε ετάπ. 

Αρχικά το ρόστερ της για τον Γύρο της Ισπανίας αποτελείται από τους: Steff Cras (25), Frederik Frison (29), Matthew Holmes (27), Andreas Kron (23), Sylvain Moniquet (23), Harm Vanhoucke (24), Maxim Van Gils (21) and Florian Vermeersch (22). Υπενθυμίζουμε ότι ο Kron, ο Moniquet, ο Van Gils και ο Vermeersch θα κάνουν το ντεμπούτο τους σε Grand Tour.

Η Vuelta φέτος θα ξεκινήσει από το Burgos στις 14 Αυγούστου και το τελευταίο ετάπ θα είναι στις 5 Σεπτεμβρίου με την ατομική χρονομέτρηση στο Santiago de Compostela στην Γαλικία, δηλαδή στην περιοχή A Corunia. 

Ο αθλητικός διευθυντής, Nikolas Maes σχολίασε το ρόστερ αναφέροντας ότι: "Λόγω των απουσιών του Caleb Ewan και του Jasper De Buyst, έπρεπε να προσαρμόσουμε το ρόστερ μας στην Vuelta, το οποίο είναι τώρα περισσότερο επικεντρωμένο στα λοφώδη και ορεινά ετάπ. Ποδηλάτες όπως ο Andreas Kron και ο Harm Banhouke έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορούν να επιτύχουν κάποια καλά αποτελέσματα. Υποστηρίζονται από τους Steff Cras, Matthew Holmes, Sylvain Moniquet και Maxim Van Gils. Με τον Frederik Frison και τον Florian Vermeersch, έχουμε δύο φαβορί στην ομάδα μας. Συνολικά, η επιλογή δεν αποτελείται από αθλητές με μεγάλη εμπειρία σε Grand Tour, αλλά έχουμε μεγάλο ποτένσιαλ. Είμαι πεπεισμένος ότι ο καθένας από αυτούς θα ξεχωρίσει στην Vuelta. Με αυτά τα νέα παιδιά, σίγουρα δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι κάθε μέρα, αλλά έχουμε φιλοδοξίες να κερδίσουμε ετάπ, το οποίο κατά την άποψη μου είναι κάτι παραπάνω από δικαίωση για αυτήν την ομάδα. Θα στοχεύσουμε κυρίως στα ετάπ που θα έχουν επιθέσεις και σε εκείνα που θα έχουν δύσκολες ανηφόρες. Τυπικά, έχουμε κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες για να αναδείξουμε τον εαυτό μας. Ακόμη και αν είναι η πρώτη συμμετοχή του Andrea Kron σε Grand Tour, ο νεαρός Δανός της ομάδας μας είναι πολύ ώριμος και έχει δύο νίκες σε ετάπ την φετινή σεζόν, καθώς μας έχει ήδη αποδείξει από τι είναι φτιαγμένος. Ο Kron θα είναι από τους επικεφαλής μας στα ετάπ με ταχύτητα και σε εκείνα με δύσκολους τερματισμούς. Ο Harm Vanhouke επίσης δεν θα στοχεύσει για να πάρει μια καλή θέση στην γενική κατάταξή, αλλά θα προτιμήσει μια νίκη σε ετάπ, ενώ μας έχει ήδη αποδείξει την αξία του με την δεύτερη θέση στο Tour de I' Ain". 

Ο Nikolas Maes συνέχισε λέγοντας ότι: "Για τον Florian Vermeersch θα είναι επίσης το πρώτο του Grand Tour.  Θα προσπαθήσει να "εμπλακεί" στα σπριντ, αλλά δεν θα του βάλουμε καμία πίεση. Ο Florian επίσης θα βοηθήσει τους teammates του, αλλά έχει την δυνατότητα επίσης να πάρει ευκαιρίες  στα ετάπ που θα έχουν υψηλό ρυθμό. Ο Frederik Frison έχει αποδείξει ήδη την αξία του για την ομάδα αμέτρητες φορές και θα βοηθήσει κυρίως τον Florian κατά την διάρκεια των ετάπ που θα έχουν σπριντ, αλλά ο Frederik επίσης ενδιαφέρεται να κάνει καλό πρώτο αγώνα και μπορεί να ξεφύγει με τους αποσπασμένους (με σκοπό να πάρει την νίκη). Ο Matthew έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να εκπλήξει και θα πάρει την ευκαιρία να αποδείξει ότι έχει την ικανότητα να τα καταφέρει σε δύσκολα ετάπ με υψηλή ταχύτητα. Ο Maxim Van Gils εντυπωσίασε κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών του ως επαγγελματίας και στην Vuelta θα έχει έναν ελεύθερο ρόλο. Λόγω των επιπτώσεων του κορονοιού, ο Steff Cras δεν είχε την δυνατότητα να τρέξει τόσο πολύ αυτήν την σεζόν, αλλά τα πήγε πολύ καλά στο Tour de l’Ain. Η Vuelta σίγουρα του ταιριάζει. Ο Sylvain Moniquet επίσης θα κάνει το ντεμπούτο του σε Grand Tour αλλά όπως και με τον Maxim, δεν θέλουμε να τον πιέσουμε. Βέβαια θα μας αποδείξει την αξία πολλές φορές σίγουρα".


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code