ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

11ο ετάπ: Δεύτερη νίκη για Roglic, κράτησε την κόκκινη φανέλα ο Eiking

 


 Ο Primoz Roglic της Jumbo-Visma "επέστρεψε" μετά την πτώση του και την 34η θέση στο 10 ετάπ, αφού πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού στο Valdepenas de Jaen στην Ανδαλουσία. Ο Σλοβένος ποδηλάτης στοχεύει στο three-peat στην φετινή Vuelta και σήμερα για ακόμη μια φορά απέδειξε την δυναμική του και τις δυνατότητες του στο σύντομο ετάπ (133.6 km), που είχε απότομες πλαγιές και αναβάσεις σε λόφους. 

Στα τελευταία μέτρα του αγώνα, ο Roglic άνοιξε την διαφορά με τους υπόλοιπους ποδηλάτες στα τρία δευτερόλεπτα και παίρνοντας και τα 10 δευτερόλεπτα bonus από την πρώτη θέση, κατάφερε να μειώσει την διαφορά του από τον πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης, Eiking στο 1:56 λεπτό. Στην δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν ο Enric Mas της Movistar και ο Miguel Angel Lopez της Movistar. Τα υπόλοιπα φαβορί τερμάτισαν με επτά δευτερόλεπτα διαφορά, ενώ ο Egan Bernal της Ineos Grenadiers στα έντεκα δευτερόλεπτα.

Όπως πρωτοείπαμε, ο Δανός Christian Eiking της Intermarché-Wanty-Gobert παραμένει στην πρώτη θέση, ενώ ακολουθούν ο Guillaume Martin της Cofidis και ο Roglic της Jumbo Visma με 58 δευτερόλεπτα και 1:56 λεπτό αντίστοιχα.

Ο Magus Cort της EF Education-Nippo ήταν στους αποσπασμένους στο ετάπ της Τετάρτης (25/8) και οι υπόλοιποι ποδηλάτες τον έπιασαν 300 μέτρα από τον τερματισμό, αλλά με την εξαιρετική εμφάνιση του, πήρε τον τίτλο του πιο "επιθετικού' ποδηλάτη της ημέρας. 

Η πράσινη φανέλα (των σπριντ) και η πουά φανέλα των βουνών παρέμειναν στον Filip Jakobsen της Deceuninck-Quick Step και στον Damiano Caruso της Bahrain Victorius αντίστοιχα, ενώ η άσπρη φανέλα των νέων στον Egan Bernal της Ineos Grenadiers. 

Ο Roglic μετά την νίκη του δήλωσε ότι: "Είναι πάντα ωραίο να νικάς, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είναι η τελευταία (νίκη). Ήταν πολύ κοντά οι αντίπαλοι πάλι ε; Ήταν ένα δύσκολο ετάπ. Ήταν σύντομο, αλλά πάλι είχε πολύ ζέστη. Δυσκολεύτηκα πάλι πολύ, αλλά ευτυχώς στο τέλος, είχα αρκετή δύναμη για να νικήσω. Ήταν ένας ωραίος τερματισμός με την απότομη πλαγιά, που κατάφερα να τα πάω εκεί πολύ καλά. Ήταν ένας ωραίος ανταγωνισμός και η ομάδα έκανε απίστευτη δουλειά, πιέζοντας όλη μέρα και κρατώντας τους αποσπασμένους, οπότε τους ευχαριστώ πολύ".





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code