ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

10ο ετάπ: Δεύτερη νίκη για τον Storer, στον Eiking η κόκκινη φανέλα

 



Την Τρίτη (24/8) διεξήχθη το δέκατο ετάπ της φετινής Vuelta a Espana, με τον Μichael Storer της Team DSM να αποδεικνύεται ο πιο ισχυρός ποδηλάτης από το group των 31 ποδηλατών που αποσπάστηκαν και για αυτό το λόγο, κάνοντας μια ατομική επίθεση στα τελευταία χιλιόμετρα,  κατάφερε να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού στο Puerto de Almachar.

Στην δεύτερη και τρίτη θέση κατετάγησαν ο Mauri Vansebenant της Deceuninck-Quick Step και ο Clement Champoussin της AG2R Citroen με 22 δευτερόλεπτα διαφορά αντίστοιχα, ενώ μαζί τους τερμάτισε και ο Dylan van Baarle της Ineos Grenadiers και ο πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης, ο Odd Kristian Eiking της Intermache-Wanty-Gobert.

 Ο Primoz Roglic της Jumbo Visma αν και είχε ξεφύγει από τα φαβορί του Γύρου Ισπανίας και είχε κερδίσει χρόνο, είχε μια σοβαρή πτώση και έχασε έδαφος, αφού έμεινε πίσω για 11:49 από τον νικητή του ετάπ, Storer και πήρε την 37η θέση. Όπως πρωτοείπαμε, ο Δανός Eiking είναι αυτήν την στιγμή πρώτος στην γενική κατάταξη, με τον Guillaume Martin της Cofidis και τον Σλοβένο δύο φορές νικητή της Vuelta, Roglic να ακολουθούν με διαφορά 58 δευτερόλεπτα και 2:17 αντίστοιχα.

Η πράσινη φανέλα (των σπριντ) και η πουά φανέλα των βουνών παρέμειναν στον Filip Jakobsen της Deceuninck-Quick Step και στον Damiano Caruso της Bahrain Victorius αντίστοιχα, ενώ η άσπρη φανέλα των νέων στον Egan Bernal της Ineos Grenadiers. 


Ο Storer δήλωσε μετά την νίκη του στο 10ο ετάπ ότι: "Ακόμη πιο απίστευτο ήταν και από την προηγούμενη φορά. Υπήρχε μια μεγάλη μάχη για τους αποσπασμένους. Ήταν μια από τις επικές μέρες που χρειάστηκαν περισσότερα από 80 χιλιόμετρα πριν ξεφύγουμε. Ήμουν χαρούμενος που πήγα εκεί και ένιωσα καλά στην τελευταία ανάβαση και ήξερα ακριβώς τι έπρεπε να κάνω-έπρεπε να επιτεθώ. Δεν είχα ακριβώς τους χρόνους με τις αποστάσεις, αλλά ήξερα ότι ήταν μικρές. Ήξερα ότι έπρεπε να κατέβω πολύ γρήγορα την κατάβαση, παρόλο που είχε και στεγνούς αλλά και ολισθηρούς δρόμους σε αυτήν την περιοχή. Ήμουν σε αρκετή καλή κατάσταση για να κρατηθώ. Ονειρεύτηκα για (μια νίκη) σε ετάπ στην Vuelta και τώρα έχω δύο μετά από δέκα μέρες. Είναι αληθινά απίστευτο".

Ο Roglic ανέφερε μετά τον αγώνα ότι: "Χωρίς την πτώση θα πηγαίναμε πολύ καλύτερα, όχι; Δεν πήγαμε τόσο άσχημα. Αν δεν πάρεις ρίσκο, δεν θα πετύχεις. Ήταν καλός (αγώνας). Ήταν λόγω του ολισθηρού οδοστρώματος, αλλά είμαι καλά".

Επίσης τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό ότι ο Christophe Laporte και ο Τosh Van der Sande θα αγωνίζονται την νέα σεζόν με την φανέλα της Jumbo Visma και θα βοηθήσουν κυρίως στους κλασσικούς αγώνες. 

Ο Κολομβιανός ποδηλάτης της UAE Team Emirates, Fernando Gaviria ανανέωσε για ένα χρόνο με την ομάδα από τα ΗΑΕ, ο οποίος υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες στο Tour de Pologne έκανε την πρώτη του νίκη στην σεζόν.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code