ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ-Ριέκα (1-1): Με «buzzer beater» αυτογκόλ έσωσε την παρτίδα και πάει Κροατία για την πρόκριση

 


Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο δικέφαλος του βορρά.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε και έσωσε την ισοπαλία στη τελευταία φάση απέναντι στους Κροάτες. Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης τον έλεγχο και την κατοχή, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές φάσεις μέσα από την περιοχή των Κροατών. Ειδικά μάλιστα στα πρώτα εικοσάλεπτα των ημιχρόνων, όπου και ήταν καταιγιστικός. Το σκορ άνοιξε η Ριέκα με σουτ του Λεπίνιτσα εκτός περιοχής, ενώ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει το τέρμα της ισοφάρισης στη τελευταία φάση, με τη μπάλα να παίζει περίεργο παιχνίδι στον Γκάλεσιτς και να σκοράρει στην εστία της ομάδας του. Σε μία εβδομάδα η ρεβάνς στην Κροατία.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με τη γνωστή συνταγή παρέταξε την ομάδα του ο Ράζβαν Λουτσέσκου, έχοντας να αντιμετωπίσει και τη σημαντική απουσία του Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, με τους Ροντρίγκο και Βιειρίνια δεξιά και αριστερά στην άμυνα αντίστοιχα. Ο Βαρέλα είχε για παρτενέρ, μετά από καιρό, τον Άνχελ Κρέσπο που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Κούρτιτς και Σβαμπ ήταν τα δύο κεντρικά χαφ, με τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεξιά και Ομάρ Ελ Καντουρί αριστερά πλασίωναν το μοναδικό προωθημένο Κάρολ Σφιντέρσκι.

Από τη μεριά του ο Γκόραν Τόμιτς επέλεξε να αλλάξει τακτική, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Χιμπέρνιαν και παρουσίασε το 3-5-2. Ο Πρσκάλο ήταν κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του στην άμυνα τους Εσκοβάλ, Κρέσιτς και Γκάλοβιτς. Ο Βούκσεβιτς είχε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ, ο Τόμετσακ δεξιού, ενώ οι Πάβισιτς, Λεπίνιτσα και Γκνέζντα ήταν τα τρία κεντρικά χαφ. Οι Αμπάς και Αμπέμ ήταν οι δύο επιθετικοί για την κροατική ομάδα.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να απειλεί στα 30 δευτερόλεπτα, με τον Μπίσεσβαρ να σουτάρει εκτός περιοχής, αλλά τον Πρσκάλο να μπλοκάρει. Στο 8' προσπάθεια του Ζίβκοβιτς, ο οποίος βρέθηκε κεντρικά, σούταρε με το αριστερό εκτός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήλεγχε την κατοχή και το ρυθμό της αναμέτρησης, με τη Ριέκα να έχει έναν πιο παθητικό και αμυντικό ρόλο στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού.

Στο 17' τρομερή ευκαιρία για τη Ριέκα από το πουθενά. ο Λεπίνιτσα σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα έκανε τριπλή κόντρα και ο Πασχαλάκης με αντίθετη φορά στο σώμα του κατάφερε με μεγάλη δυσκολία να τη στείλει κόρνερ. Στο 20΄νέο σουτ για τη Ριέκα εκτός περιοχής, από τον Αμπέμ αυτή τη φορά, η μπάλα πέρασε άουτ. Η Ριέκα άρχισε σταδιακά να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, μετά το αρχικό εκρηκτικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ και δημιουργούσε απειλές, κυρίως από τα πλάγια. Στο 26' σουτ του Κούρτιτς μετά από κόρνερ και φάση διαρκείας, η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 33' η Ριέκα κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν έγινε το κλέψιμο κοντά στην περιοχή του δικεφάλου του Βορρά, ο Γκνέζντα έκλεψε την μπάλα, έδωσε για τον Λεπίνιτσα και αφού προχώρησε κάποια μέτρα ο Κροάτης σούταρε συρτά στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη, παγώνοντας την Τούμπα. Στο 39' υποδοχή του Σφιντέρσκι στην περιοχή, μπόρεσε να γυρίσει και να σουτάρει, όμως κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 45' σέντρα του Μπίσεσβαρ για τον Σφιντέρσκι, με τον Πολωνό όμως να μη σημαδεύει σωστά με το κεφάλι και τον Πρσκαλο να μπλοκάρει στη τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και θέλησε να απειλήσει την εστία της Ριέκα με διαδοχικά κόρνερ. Σε ένα από αυτά και μετά από φάση διαρκείας, ο Βιειρίνια βρήκε τον Σφιντέρσκι στην περιοχή, αυτός κατέβασε αλλά το αριστερό γυριστό που δοκίμασε, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πρσκαλο. Στο 53' νέο σουτ του Σφιντέρσκι εκτός περιοχής, μπλόκαρε και πάλι ο τερματοφύλακας της Ριέκα. 56' προσπάθεια του Βιειρίνια από τα αριστερά, βρήκε τον Κούρτιτς στην κίνηση, όμως το σουτ του κόντραρε και αλλοιώθηκε, πριν καταλήξει στην αγκαλιά του Πρσκαλο.

Στο 61' νέο σουτ του Κούρτιτς εκτός περιοχής, η μπάλα ξανά όμως άουτ, για έναν ΠΑΟΚ που πίεζε πάρα πολύ, όμως δυσκολευόταν να βγάλει φάσεις μέσα στην περιοχή της Ριέκα. Στο 62' ο Ζίβκοβιτς μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, το σουτ που δοκίμασε όμως κόντραρε στα σώματα. Στο 69' μετά από φάουλ του ΠΑΟΚ, ο Πρσκαλο έκανε άστοχη έξοδο και ο Σβαμπ προσπάθησε με γυριστό να σκοράρει, όμως ο Βούκσεβιτς πάνω στην κενή εστία έδιωξε σε κόρνερ. Στο 70' γύρισμα του Τέιλορ ο Κούρτιτς έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 75' κεφαλιά του Σβαμπ, μετά από κόρνερ του Μουργκ, η μπάλα άουτ. 79' και σουτ του Κούτσια εκτός περιοχής, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει εύκολα στην αγκαλιά του Πρσκαλο. Στο 81' φάουλ του Ελ Καντουρί, κεφαλιά του Κρέσπο, πάνω από τα δοκάρια του Πρσκαλο. Στο 85' νέο σουτ από τον Σβαμπ, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα, αλλά δεν αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα των Κροατών. Στο 88' μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Εσκοβάλ να βάζει στοπ στον Σφιντέρσκι μέσα στην μικρή περιοχή. Στην εξέλιξη και στο κόρνερ, κεφαλιά του Σβαμπ, απέκρουσε ο Πρσκαλο. Στο 92' οι του ΠΑΟΚ ζήτησαν χέρι του Γκάλοβιτς σε γύρισμα του Σβαμπ, όμως ο διαιτητής δεν είδε κάτι μεμπτό. Στο 93' ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ, ο Γκάλεσιτς βρήκε τη μπάλα με την πλάτη, μπέρδεψε τον Πρσκαλο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στη τελευταία φάση της αναμέτρησης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (Λούκας Τέϊλορ 31'), Βαρέλα, Κρέσπο, Βιειρίνια, Κούρτιτς (Εσίτι 89'), Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (Μουργκ 71'), Ζίβκοβιτς (Κούτσιας 71'), Ελ Καντουρί (Καγκάβα 89'), Σφιντέρσκι.

Ριέκα (3-5-2): Πρσκάλο, Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς, Βούκσεβιτς (Γκάλεσιτς 76'), Τόμετσακ (Μπούσνια 72'), Πάβισιτς, Λεπίνιτσα, Γκνέζντα (Λίμπερ 76'), Αμπάς (Οβρεγόν 89'), Αμπέμ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code