ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρόσωπα Ο.Α.: Η Γιάκομπι έγινε η πρώτη χρυσή Ολυμπιονίκης από την Αλάσκα

 


Αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονταν την περσινή χρονιά, η Λιντία Γιάκομπι ίσως δεν θα βρισκόταν εκεί. Φέτος πέρα από την συμμετοχή, κατάφερε και έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο των γυναικών στην κολύμβηση και έγινε η πρώτη χρυσή Ολυμπιονίκης που κατάγεται από την Αλάσκα 

Η 17χρονη κολυμβήτρια πήρε την πρωτιά με χρόνο 1:04:95, αφήνοντας στην δεύτερη και τρίτη θέση την Τατιάνα Σόνμεικερ από την Νότια Αφρική (1:05:22) και την Λίλι Κινγκ επίσης από τις ΗΠΑ (1:05:54) αντίστοιχα.

Η Αλάσκα αποτελεί Αμερικανική πολιτεία και έχει ιδιομορφίες λόγω του ιδιαίτερου κλίματος της αλλά και του εδάφους της. Στην πολιτεία αυτή υπάρχει μόνο μια πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων οπού βρίσκεται σε ένα κολυμβητήριο, το οποίο είναι 201 χιλιόμετρα μακριά από το Σέγουορντ, από εκεί δηλαδή που ζει η Γιάκομπι.

Στα social media έγινε viral to πάρτι που έκαναν στην πόλη της μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ενός μέρους με πληθυσμό λιγότερο από 3.000 άτομα. 

Η Αμερικανίδα κολυμβήτρια ανέφερε ότι: "Ήταν τρελό. Αδιαμφισβήτητα αγωνιζόμουν για το μετάλλιο. Το ήξερα ότι το είχα. Πραγματικά δεν περίμενα βέβαια το χρυσό μετάλλιο. Όταν σηκώθηκα και κοίταξα τον πίνακα αποτελεσμάτων, τότε ένιωσα απίστευτα".

Δείτε το σχετικό tweet:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code