ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αγγλία - Δανία: Τεράστια πρόκριση με Κέιν και στο βάθος Ιταλία, δεν τα κατάφερε η Δανία (2-1 παρ.)

 


Η Αγγλία υποδέχτηκε την Δανία στον δεύτερο κατά σειρά ημιτελικό του Euro 2020, στο κατάμεστο Γουέμπλεϊ, με τις 2 ομάδες να παλεύουν για το εισιτήριο του μεγάλου τελικού όπου θα βρουν μπροστά τους την πολύ αποτελεσματική Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι, διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ολλανδός, Ντάνι Μάκελι.

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι είχαμε και ένα ωραίο στιγμιότυπο με τον αρχηγό της Αγγλίας να κρατά μια φανέλα με το όνομα και τον αριθμό του Κρίστιαν Έρικσεν, υπογεγραμμένη από όλους τους ποδοσφαιριστές των ''Τριών Λιονταριών''. 

Η Αγγλία ήταν η μεγάλη νικήτρια του 2ου ημιτελικού κόντρα στην Δανία και πήρε την πρόκριση στο μεγάλο τελικό όπου θα βρει απέναντι της την Ιταλία. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, με την κανονική διάρκεια να τελειώνει 1-1, όπου ο αρχηγός Χάρι Κέιν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και με δικό του τέρμα έστειλε την Αγγλία εκεί που έπρεπε. Η Δανία έκανε μια ανέλπιστα καλή πορεία, αλλά δεν τα κατάφερε. 

1ο ημίχρονο: Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι με την Αγγλία να θέλει να επιβάλει τον ρυθμό της, αλλά η Δανία ήταν αρκετά δυναμική και από την πλευρά της. Στα πρώτα λεπτά έγιναν κάποια σουτ από τις 2 ομάδες χωρίς να γίνει κάτι εξαιρετικό. Στο 13΄ η Αγγλία έκανε μία καλή φάση με τον Στέρλινγκ, αλλά το σουτ ήταν αδύναμο και ο Σμάιχελ έπιασε την μπάλα. Η Δανία απάντησε στο 15' με τον Χόιμπιεργκ, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άγγλο τερματοφύλακα. Από εκεί και πέρα η Δανία ισορρόπησε το παιχνίδι και μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια και προσπάθησε να χτίσει τις επιθέσεις της με υπομονή. Ο Ντάμσγκαρντ απείλησε την εστία του Πίκφορντ με ένα ωραίο σουτ στο 25', αλλά δεν βρήκε στόχο. Λίγο πριν την σημείωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Ντάμσγκαρντ, έκανε μια υπέροχη εκτέλεση φάουλ, πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και πλήγωσε την Αγγλία για πρώτη φορά στο φετινό Euro και έκανε το 0-1, όπου ο Πίκφορντ εκεί δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Από εκεί και πέρα η Αγγλία προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, και είχε τον έλεγχο της μπάλας. Στο 36' ο Στέρλιγκ εκτέλεσε ένα φάουλ, αλλά η μπάλα κόντραρε στο τείχος και βγήκε πλάγιο. Στο 38' ο Στέρλινγκ έχασε μια απίστευτη ευκαιρία, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, την μπαλιά πλάσαρε, αλλά ο Σμάιχελ ήταν εκεί. Στην επόμενη ακριβώς ευκαιρία ο Στέρλινγκ πήγε να κάνει αυτό που δεν κατάφερε πριν, αλλά την μπάλα έστειλε στα δίχτυα ο Κάιερ 1-1, με το γκολ να χρεώνεται στον αρχηγό της Δανίας, στο 39'. Η Αγγλία ήλεγξε τον ρυθμό, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάποια άλλη ευκαιρία. Έτσι τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο με τις 2 ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες, στο 1-1. 

2ο ημίχρονο: Στα πρώτα πέντε λεπτά του δεύτερου 45λεπτου, δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο. Στο 51' ο Ντόλμπεργκ έκανε ένα ωραίο σουτ, αλλά βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, για την ιστορία ο Πίκφορντ απέκρουσε την μπάλα. Η Δανία μπήκε δυναμικά και πίεζε ψηλά την Αγγλία. Στο 55' ο Μάουντ εκτέλεσε ένα φάουλ από την δεξιά πλευρά, ο Μαγκουάιρ πήρε την κεφαλιά, ο Σμάιχελ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση. Ο Ντόλμπεργκ στο 59' πήρε την μπάλα, γύρισε ωραία έκανε ένα σουτ με το αριστερό, αλλά δεν είχε τύχη, μιας και δεν ήταν δυνατό. Η Αγγλία έπαιξε γρήγορα στην συνέχεια και έκανε μία ευκαιρία, με τον Σο να γυρίζει ωραία η μπάλα κόντραρε, βγήκε κόρνερ από το οποίο δεν προέκυψε κάτι ιδιαίτερο για τα ''Τρία Λιοντάρια''. Ο Μάουντ θέλησε να απειλήσει την εστία του Σμάιχειλ, αλλά το σουτ του δεν ήταν δυνατό, στο 62'. Οι 2 προπονητές ήταν καθόλη την διάρκεια όρθιοι και έδιναν οδηγίες. Μάλιστα έκαναν και αλλαγές για να ''φρεσκάρουν'' τις ομάδες τους. Στο 73' οι Άγγλοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι πάνω στον Κέιν που ήταν, αλλά ο διαιτητής σφύριξε πριν για φάουλ υπέρ της Δανίας, οπότε η φάση ήταν σαν μην γενόμενη. Η Αγγλία ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας με την Δανία να μένει πίσω και να θέλει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ο Φίλιπς έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής, αφού η μπάλα κατέληξε σε αυτόν μετά το γύρισμα του το Σο, άουτ η μπάλα στο 80'. Μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με την Αγγλία να είναι κυρίαρχη και την Δανία να περιμένει, ωστόσο οι τυπικά γηπεδούχοι δεν έκαναν κάποια ξεκάθαρη ευκαιρία, απέναντι στους πολύ καλά οργανωμένους Δανούς. Στο 93' η Αγγλία έκανε ένα σουτ ψηλά με τον Φίλιπς να είναι αυτός ο οποίος πήρε την προσπάθεια, παρέμεινε το 1-1. Ο Μαγκουάιρ πήρε μια κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Μάουντ εκεί για μία ακόμη φορά ήταν ο Σμάιχελ. Με την πίεση της Αγγλίας στην περιοχή της Δανίας τελείωσε και η κανονική διάρκεια με το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση. 

Παράταση:

1ο ημίχρονο: Στην αρχή η Δανία πίεσε πιο ψηλά , με την Αγγλία να παίζει το δικό της ποδόσφαιρο και απείλησε με ένα σουτ του Κέιν από δύσκολη γωνία, αλλά ο Σμάιχελ ήταν πάλι εκεί. Ο Στέρλινγκ πήρε την μπάλα από τον Γκρίλις και έκανε ένα πολύ κακό σουτ στο 99'. η Αγγλία συνέχισε να κρατά την μπάλα και να πιέζει κοντά στα καρέ του τερματοφύλακα της Λέστερ. Η Αγγλία κέρδισε πέναλτι στο 102' μετά την πτώση του Στέρλινγκ με τον Μέλε, ο διαιτητής περίμενε και το Check από το VAR, όπου συμφώνησε με την απόφαση του Ολλανδού. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κέιν όπου σούταρε στην αριστερή γωνία του Σμάιχελ, το έπιασε και ο αρχηγός ήταν εκεί και έκανε με πλασέ το 2-1, στο 104'. Έξαλλοι πανηγυρισμοί στην εξέδρα από τους Άγγλους οπαδούς. Έτσι τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο της παράτασης με την Αγγλία να προηγείται με 2-1. 

2ο ημίχρονο: Η Δανία μπήκε στο παιχνίδι για να βάλει ένα γκολ, ώστε να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι, με τους Άγγλους μάλιστα να κάνουν και αλλαγή στην αλλαγή, αφού την θέση του Γκρίλις πήρε ο Τριπιέρ. Χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση το δεύτερο ημίωρο. Στο 113' η Δανία απείλησε με ένα μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε, απέκρουσε και ο Πίκφονρτ και κατέληξε άουτ. Έτσι τέλειωσε και το παιχνίδι με την Αγγλία να παίρνει την μεγάλη πρόκριση μέσα στο "Σπίτι'' της. 

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σό, Φίλιπς, Ράις (Χέντερσον 95'), Σάκα (Γκρίλις 69') (Τρίπιερ 106'), Μάουντ (Φόντεν 95'), Στέρλινγκ, Κέιν. 

Δανία (Κάπσερ Γιούλμαν): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κάιερ, Βέστεργκαρντ (Βιντ 105'), Στρίγκερ Λάρσεν (Βας 67'), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (Γένσεν 88'), Μέλε, Μπρέθγουειτ, Ντόλμπεργκ (Νόργκανρντ 67'), Ντάμσγκαρντ (Πόουλσεν 67')

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code