ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ιταλία - Αγγλία 1-1: (3-2 πέναλτι) It's coming to Rome

 


Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε με την Ιταλία και την Αγγλία να αγωνίζονται στο Γουέμπλεϊ για την κατάκτηση του κυπέλλου του EURO.

Η Ιταλία είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης αφού κατάφερε και κέρδισε την Αγγλία στα πέναλτι με 3-2. Στην κανονική διάρκεια το ματς ήρθε 1-1 με την Αγγλία να σκοράρει στο 2' λεπτό με τον Σό αλλά από εκεί και πέρα κλείστηκε πίσω με την Ιταλία να ασκεί την πίεση και στο 67' κατάφερε να βάλει το γκολ με τον Μπονούτσι. Η Ιταλία ήταν καλύτερη στην κανονική διάρκεια χάνοντας αρκετές φάσεις με τον Κιέζα και τον Ινσίνιε να είναι πρωταγωνιστές. Στην παράταση και οι δύο ομάδες ήταν πιο συντηρητικές διότι το πιο μικρό λάθος θα στοίχιζε. Οι αλλαγές του Σάουθγκεϊτ Σάντσο, Ράσφορντ και Σάκα ήταν αυτοί που αστόχησαν στα πέναλτι με τον Ντοναρούμα να λέει όχι στα δύο από αυτά.  Έτσι λοιπόν η ομάδα του Μαντσίνι είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης. 

1ο Ημίχρονο: 

Ονειρικό ξεκίνημα για τους Άγγλους αφού στο 2' μετά από σέντρα του Τρίπιερ, ο Σό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Ντοναρούμα να μην μπορεί να αντιδράσει και έκανε το 0-1. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Ιταλούς ήρθε στο 8' με τον Ινσίνιε να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ. Η Αγγλία μέχρι το 15' ήταν η ομάδα που ασκούσε πίεση ιδιαίτερα από την μεριά του Έμερσον που έδειχνε αρκετά ασταθής. Η Αγγλία πίεζε αρκετά ψηλά του Ιταλούς αναγκάζοντας τους να κάνουν αρκετά λάθη. Στο 22' ο Ζορζίνιο βρέθηκε στο έδαφος αλλά λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε ξανά στον αγωνιστικό χώρο. Η Ιταλία έδειχνε αρκετά χαμένη χωρίς να μπορεί να βρει χώρους να αναπτυχθεί σωστά έχοντας μάλιστα μια Αγγλία που δεν σταμάτησε να πρεσάρει. Στο 28' ο Ινσίνιε δοκίμασε το πόδι του από μακριά αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά έξω από το δεξί δοκάρι του Πίκφορντ. Στο 30' είδαμε μια Ιταλία που ξεκίνησε να κάνει το παιχνίδι της με του Άγγλους να κλείνονται σωστά στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 35' ο Κιέζα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει με αρκετή δύναμη λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της Αγγλίας. Στις καθυστερήσεις η Ιταλία πίεσε για το γκολ και με μια διπλή ευκαιρία του Ιμόμπιλε και του Βεράτι η πρώτη βρήκε στα σώματα, ενώ η δεύτερη κατέληξε στα χέρια του Πίκφορντ. Βιαστικές αποφάσεις από την Ιταλία βλέποντας τους Άγγλους να κλείνονται πάρα πολύ σωστά. 

2ο Ημίχρονο:

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ιταλία να ασκεί πίεση ψάχνοντας το γκολ. Στο 51' μεγάλη φάση για την Ιταλία από την εκτέλεση φάουλ του Ινσίνιε που στόχευσε το παραθυράκι του Πίκφορντ όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 53' πρωταγωνιστής ξανά ο Ινσίνιε όπου με προσωπική ενέργεια πάτησε στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε απελπιστικά άουτ. Αλλαγή για τους Ιταλούς ο Μπεράρντι και ο Κριστάντε  πήραν την θέση του Ιμόμπιλε και του Μπαρέλα. Στο 56' ο Μαγκουάιρ πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ντοναρούμα. Στο 57' άλλη μια μεγάλη στιγμή για την Ιταλία ξανά με τον Ινσίνιε ο οποίος έκανε το σουτ από την δεξιά γωνία του Πίκφορντ αλλά δεν κατάφερε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 62' τρομερή ατομική ενέργεια από τον Κιέζα που μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ με στόχο την αριστερή γωνία αλλά ο Πίκφορντ μπόρεσε να διώξει. Στο 67' ήρθε το γκολ για την καλύτερη στο δεύτερο μέρος Ιταλία, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βεράτι έκανε την κεφαλιά που κατέληξε στο δοκάρι και σε δεύτερο χρόνο ο Μπονούτσι έβαλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Αλλαγή για την Αγγλία στο 71' ο Σάκα πήρε την θέση του Τρίπιερ. Στο 73' ο Μπεράρντι βγήκε τετ α τετ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.  Άλλη μια αλλαγή στο 74'ο Χέντερσον στην θέση του Ράις. Η Αγγλία μετά το γκολ που δέχτηκε βρισκόταν σε σύγχυση με την Ιταλία να το εκμεταλλεύεται και να ασκεί πίεση. Στο 85' αλλαγή για τους Ιταλούς Μπερναρντέσκι στην θέση του Κιέζα. Στις καθυστερήσεις η Ιταλία είχε την κατοχή αλλά η Αγγλία συνέχισε να αμύνεται σωστά με αποτέλεσμα το ματς να πάει παράταση. 

1ο μέρος Παράτασης:

Το πρώτο μέρος της παράτασης ξεκίνησε με αλλαγή για τους Ιταλούς με τον Ινσίνιε να δίνει την θέση του στον Μπέλοτι. Η Ιταλία συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας με την Αγγλία να μην μπορούσε να βρει τρόπο για να την κλέψει. Εκπληκτικό τάκλιν του Κιελίνι στο 96' διώχνοντας σε κόρνερ ενώ ο Βεράτι έδωσε την θέση του στον Λοκατέλι. Αλλαγή για την Αγγλία στο 99' ο Γκρίλις στην θέση του Μάουντ. Μεγάλη φάση για την Ιταλία στο 104' μέσα στην αναμπουμπούλα από την σέντρα του Έμερσον ο Μπέλοτι έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ. 

2ο μέρος Παράτασης:

Το δεύτερο μέρος της παράτασης ξεκίνησε με φάση για τους Ιταλούς μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπερναρντέσκι, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Πίκφορντ με δεύτερη προσπάθεια. Η Αγγλία ανέβασε ρυθμό και ήταν αυτή που είχε αναγκάσει τους Ιταλούς να κλειστούν πίσω. Αλλαγή στο 118' για τους Ιταλούς ο Φλορέντζι αντί του Έμερσον. Δυο αλλαγές και για την Αγγλία στο 120' Ράσφορντ αντί Χέντερσον και Σάντσο αντί του Γουόκερ.

Διαδικασία πέναλτι:

Ιταλία:

Μπεράρντι: 1-0 εύστοχος

Μπέλοτι: 1-1 άστοχος 

Μπονούτσι: 2-2 εύστοχος

Μπερναρντέσκι: 3-2 εύστοχος

Ζορζίνιο: 3-2 άστοχος

Αγγλία:

Κέιν: 1-1 εύστοχος

Μαγκουάιρ: 1-2 εύστοχος

Ράσφορντ: 2-2 άστοχος

Σάντσο: 3-2 άστοχος

Σάκα: 3-2 άστοχος

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ιταλία (Ρ. Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Κιελίνι, Μπονούτσι, Έμερσον, Μπαρέλα, Βεράτι, Ζορζίνιο, Κιέζα, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε.

Αγγλία (Γκ. Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Σο, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις, Φίλιπς, Μάουντ, Στέρλινγκ, Κέιν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code