ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ-Βελέζ Μόσταρ (1-0, 2-3 πέναλντι): Αποκλεισμός ντροπή για την αδικαιολόγητη ΑΕΚ

 


Νύχτα ντροπής για την Ένωση.

Οι παίκτες της ΑΕΚ έγραψαν μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της, καθώς γνώρισαν οδυνηρό αποκλεισμό από την Βελέζ του Μόσταρ στη διαδικασία των πέναλντι. Η ΑΕΚ που μπήκε δυνατά και έκανα ένα καλό πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να διατηρήσει την ίδια απόδοση και στο δεύτερο μέρος και αποτελούσε μια ακίνδυνη ομάδα. Κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 90+8' και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση με τον αρχηγό της, τον Πέτρο Μάνταλο, απέναντι σε μια Βελέζ που είχε μια κλασική ευκαιρία σε 140 λεπτά αναμέτρησης, μαζί με τις καθυστερήσεις. Στην παράταση δεν υπήρχε κάποια αξιόλογη ευκαιρία, πέρα από ένα τετ α τετ του Καρίμ, που άργησε ο Ιρανός να εκτελέσει. Στη διαδικασία των πέναλντι όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την ΑΕΚ με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει τα 2 από τα 3 πρώτα, όμως ο Καρίμ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και τα πέναλντι των Λόπες και Αραούχο βρήκαν στοπ στον Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με το σύστημα που δοκίμασε σε όλα τα φιλικά παρέταξε την ομάδα του ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός διάλεξε το 4-1-4-1 με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια να κάνει το ντεμπούτο του σε επίσημο παιχνίδι με την Ένωση. Ο Μπακάκης βρέθηκε δεξιά στην άμυνα και ο Μιτάι αριστερά, με τους Βράνιες και Τζαβέλλα στο κέντρο. Μπροστά τους σε ρόλο 6αριου ο Λε Ταλέκ, ο οποίος είχε κεντρικά του τους Σιμάνσκι και Μάνταλο. Δεξιά στην επίθεση ο Λιβάδι Γκαρσία, αριστερά ο Τάνκοβιτς και στην κορυφή ο Αραούχο.

Από τη μεριά τους οι Βόσνιοι είχαν μια αλλαγή στο βασικό σχήμα, με τον Ράντοβατς να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του και να παίρνει φανέλα βασικού. Ο Μπογκντάνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Όβτσινα, Ίλιτς, Ζελίμοβιτς και Φερέιρα. Στο κέντρο η δυάδα των χαφ ήταν οι Ράντοβατς και Χασάνοβιτς. Μπροστά τους ο Πρσες σε ελεύθερο ρόλο, αριστερά ο Άντουσιτς, δεξιά ο Τσότσιτς και στην κορυφή ο Ζαίμοβιτς.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να θέλει να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους παίκτες της Βελέζ να κάνουν κάποια σκληρά μαρκαρίσματα σε Αραούχο και Βράνιες. Πρώτη ευκαιρία στο 10' όταν μετά από ωραία ανάπτυξη των παικτών της ΑΕΚ ο Αραούχο κατέβασε εντός περιοχής αλλά σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Βελέζ. Στο 14' η Βελέζ απάντηση στις τελικές όταν μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα της ΑΕΚ ο Άντουσιτς βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς από πλάγια θέση με το τερματοφύλακα της ΑΕΚ να μπλοκάρει. 

Στο 15' γυριστή κεφαλιά του Λιβάι μετά από φάουλ του Μάνταλου, μπλόκαρε ο Μπογκντάνοβιτς. Η ΑΕΚ δυσκολευόταν να αναπτυχθεί από τον άξονα και αυτό δεν της επέτρεπε να ανεβάσει πολλή ψηλά τις γραμμές της στο γήπεδο. Στο 25' νέα προσπάθεια του Αραούχο, μετά από σέντρα του Μπακάκη, η κεφάλι του όμως μπλοκαρίστηκε από τον Μπογκντάνοβιτς. 32' και το απευθείας φάουλ του Πρσες βρήκε την εξωτερική μεριά των δικτύων του Στάνκοβιτς. 

Στο 34' μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά και τον Τάνκοβιτς να βρίσκει τον Αραούχο εντός περιοχής, όμως ο Αργεντινός έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Στο 36' μεγάλη ευκαιρία για τη Βελέζ με τον Άντουσιτς να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι τον Τσότσιτς να πιάνει το σουτ με τη μια και τον Στάνκοβιτς να αποκρούει στη γωνία του. Στο 37' διπλή μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με Αραούχο και Μάνταλο να δέχονται το στοπ από τον Μπογκντάνοβιτς σε προσπαθείς εντός περιοχής. Στο 38' σουτ του Μάνταλου από το ύψος της περιοχής η μπάλα άουτ, με την ομάδα του Μιλόγεβιτς να έχει ανεβάσει στροφές και να πιέζει για ένα γκολ πριν το ημίχρονο. Στο 43' σουτ του Ράντοβατς εκτός περιοχής, δεν ανησύχησε τον Στάνκοβιτς. 45' και συνεργασία Μάνταλου Μπακάκη μετά από φάουλ της ΑΕΚ από τα δεξιά, με τον Έλληνα αμυντικό να σουτάρει άουτ. 

Στην επανάληψη οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν αρκετά αγχωμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Στο 51' προσπάθεια του Ζαίμοβιτς εκτός περιοχής, ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε εύκολα. Στο 52' κλέψιμο της ΑΕΚ μετά από πρέσινγκ, ο Λιβάι μπήκε στην περιοχή, όμως το τελείωμα του Τάνκοβιτς ήταν άστοχο. 59' το φάουλ του Άντουσιτς στα σώματα. Στο 66' η κεφαλιά του Λε Ταλέκ μετά από κόρνερ του Μάνταλου, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπογκντάνοβιτς.

Στο 69' τεράστια ευκαιρία για τους Βόσνιους, με τον Ζαίμοβιτς να κάνει εξαιρετική ενέργεια και τον Τσότσιτς από το σημείο του πέναλντι να αστοχεί. Στο 80' νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Λιβάι Γκαρσία να κατεβάζει τη μπάλα μετά από ασυνεννοησία των Βόσνιων και να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ. 83' σουτ του Αραούχο εκτός περιοχής, ο Σιμάνσκι δεν προλαβαίνει να κάνει επαφή με τη μπάλα και αυτή περνάει άουτ. Στο 89' προσωπική ενέργεια του Αλμπάνη το σουτ του όμως πέρασε ψηλά άουτ. 

Στο 90+2 ο Καρίμ εντός περιοχής κατέβασε και σούταρε μακριά από την εστία του Μπογκντάνοβιτς. Στο 90+4' προσπάθεια του Μπακάκη εκτός περιοχής, δε δυσκόλεψε τον Μπογκντάνοβιτς. Στο 90+8' η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να σώσει την παρτίδα με τον αρχηγό της τον Πέτρο Μάνταλο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από φάση διαρκείας και με το δεξί να τη στέλνει στην αριστερή γωνία του Μπογκντάνοβιτς και το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα μισάωρο η Ένωση ξεκίνησε πολύ δυνατά με τον Καρίμ να χάνει τετ α τετ στο 92'. Επόμενη ευκαιρία στην παράταση στο 103' με τον Καρίμ να δοκιμάζει το γυρισμό από το ύψος της περιοχής αλλά να μη βρίσκει εστία. Στο 108' μετά από φάση διαρκείας ο Μάνταλος έκανε κοντρόλ εντός περιοχής και σουτ με το αριστερό, αλλά δεν βρήκε εστία. Στο 114' ατομική ενέργεια του Σάκχοφ και σουτ εκτός περιοχής, στην αγκαλιά του Μπογκντάνοβιτς. Χωρίς άλλες ευκαιρίες το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλντι.

Τα πέναλντι:

0-0

0-0

0-1

1-1

1-1

2-1

2-2

2-2

2-3

2-3

Αποκλεισμός για την ΑΕΚ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ (4-1-4-1): Στάνκοβιτς, Μπακάκης (Σβάρνας 91'), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μιτάι (Λόπες 69'), Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία (Αλμπάνης 80'(Σάκχοφ 91')), Τάνκοβιτς (Ανσαριφάρντ 62'), Αραούχο.

Βελέζ: Μπογκντάνοβιτς, Όβτσινα, Ίσιτς (Μπραντάο 95') Ζελίμοβιτς, Φερέιρα, Ράντοβατς (Ζβόνιτς 87'), Χασάνοβιτς, Πρσες (Βεράμποβιτς 63'), Τσότσιτς (Όσμιτς 95'), Άντουσιτς(Γκεοργκίεβιτς 73'),  Ζαίμοβιτς (Ζβιγιάνοβιτς 73').


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code