ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αγγλία-Γερμανία: Θα ξορκιστούν τα φαντάσματα του Γουέμπλεϊ;

 


Τα knock out του Euro 2020 κόβουν την ανάσα, ωστόσο ότι και αν προηγήθηκε μοιάζει λίγο μπροστά στην σημερινή αναμέτρηση. Τα "Λιοντάρια" του Σάουθγκεϊτ υποδέχονται τα "Πάντσερ" του Λέβ 19:00 η ώρα στο Γουέμπλεϊ. Σε μία αναμέτρηση με έντονο παρελθόν, οι ομάδες αναμένεται να πολεμήσουν για την ιστορία τους, διεκδικώντας το εισιτήριο για τους 8. Η ζωή σου η ζωή μου σήμερα στο Γουέμπλεϊ!

Oι Άγγλοι:

Σε τρεις αναμετρήσεις και σε έναν σχετικά ζόρικο όμιλο συγκέντρωσαν 7 βαθμούς χωρίς να χρειαστεί να "γκαζώσουν" ιδιαίτερα. Οι νίκες απέναντι σε Κροατία και Τσεχία (με το ίδιο 1-0) σε συνδυασμό με την ισοπαλία με την γειτονική Σκωτία τους οδήγησαν στην πρώτη θέση του γκρουπ. Και ενώ φάνηκε το βρετανικό σύνολο να παρουσιάζεται εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι, τα δείγματα στην επίθεση δεν φάνηκαν το ίδιο ενθαρρυντικά. Κατάφεραν να σημειώσουν μόλις δύο τέρματα, κρατώντας παράλληλα την εστία τους ανέπαφη, ενώ κατά όπως φαίνεται αναζητούνται λύσεις στην δημιουργία.  Πολυτιμότερος Άγγλος στο γκρουπ θα μπορούσε να ανακηρυχθεί ο Ραχίμ Στέρλινγκ ο οποίος αποτέλεσε τον μοναδικό σκόρερ της ομάδας του μέχρι και την φάση των 16.

Οι Γερμανοί:

Kατάφεραν να επιβιώσουν στον όμιλο του "θανάτου", συγκεντρώνοντας 4 βαθμούς και παρουσιάζοντας μέχρι σήμερα διπολικό πρόσωπο. Ξεκίνησαν πολύ νωθρά με τους Γάλλους να επικρατούν εύκολα με σκορ 1-0 εις βάρος τους, με την επόμενη αγωνιστική να φυλάσσει διαφορετικές συγκινήσεις. Εκεί όπου συνέτριψαν την Πορτογαλία με το ευρύ 4-2 πραγματοποιώντας επίδειξη δύναμης, με την τελευταία αγωνιστική να είναι επεισοδιακή. Με αντίπαλο την Ουγγαρία, τα "Πάντσερ" έφεραν ισοπαλία με τελικό αποτέλεσμα το 2-2, σε μια αναμέτρηση όπου οι αντίπαλοι προηγήθηκαν δύο φορές, απειλώντας την ομάδα του Λεβ με τον αποκλεισμό. Εν τέλει τερμάτισαν δεύτεροι παρουσιάζοντας ιδιαίτερα προβληματικό πρόσωπο στην ανασταλτική λειτουργία, αλλά και σαφής βελτίωση και απειλή στην επιθετική γραμμή. Πρωταγωνιστής θα μπορούσε να ανακηρυχθεί ο Ρόμπιν Γκόσενς, ο οποίος πραγματικά είναι βιονικός με γεμάτη συνεισφορά σε όλα τα μήκη του γηπέδου.

Προϊστορία:

Τα δύο εθνόσημα έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους 32(!) φορές στο απόλυτο ευρωπαϊκό ντέρμπι σε διεθνές επίπεδο. Επικρατεί ισορροπία με τους Γερμανούς να επικρατούν με 15 νίκες, τους Άγγλους να έχουν σημειώσει 13, ενώ 4 φορές η αναμέτρηση μεταξύ τους έχει λήξει ισόπαλη. Ανάμεσα σε όλα τους τα ιστορικά ραντεβού, μερικά εκ των οποίων χαρακτηρίστηκαν από την ναζιστική περίοδο, από βαριές ήττες και αποκλεισμούς, μία ανάμνηση κυριεύει το μυαλό όλων. Αυτή δεν είναι άλλη από το Euro του 1996 και πάλι στο Γούμεπλεϊ στα ημιτελικά. Εκεί όπου τα "Λιοντάρια" του μεγάλου "Γκάζα", αποκλείστηκαν από τα "Πάντσερ" στα πέναλτι, χάρις στο άστοχο χτύπημα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στην διαδικασία των πέναλτι! Ντεζαβού;

Διαιτητής: O Oλλανδός Ντάνι Μακέλι

Συνθέσεις:

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Ράις, Φίλιπς, Φόντεν, Μάουντ, Στέρλινγκ, Κέιν

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Γκίντερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κρόος, Γκόσενς, Χάβερτς, Μίλερ, Γκνάμπρι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code