ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πορτογαλία-Γαλλία 2-2: Μοίρασαν βαθμούς, εντυπώσεις...και προκρίσεις

 



Στον έκτο όμιλο του φετινού Euro 2020, γνωστού και ως ομίλου φωτιά, η Πορτογαλία αντιμετώπισε στην τρίτη αγωνιστική, την Γαλλία, μια επανάληψη δηλαδή του τελικού του Euro 2016.

Η Γαλλία είχε την πρώτη μεγάλη φάση με τον Εμπαπέ να βγαίνει στο 16' λεπτό στην πλάτη της άμυνας των Πορτογάλων, αλλά τον Ρούι Πατρίσιο να αποκρούει το πλασέ του και αποσοβεί τον κίνδυνο. Ο τερματοφύλακας των τρικολόρ, Ούγκο Γιορίς γκρέμισε τον Ντανίλο με την γροθιές του στο 27' λεπτό, με αποτέλεσμα να δεχθεί ο Γάλλος τερματοφύλακας την κίτρινη κάρτα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι να ανοίξει το σκορ στο 30' λεπτό.

Η Γαλλία απάντησε...με το ίδιο "νόμισμα" ή καλύτερα με τον ίδιο τρόπο, αφού ο Σεμέντο γκρέμισε τον Εμπαπέ και κέρδισε το πέναλτι έτσι ο φορ της Παρί, με τον Μπενζεμά να ευστοχεί και να ισοφαρίζει το σκορ (1-1, 45'). Οι τρικολόρ είχαν πάρει φόρα και στο 45+2', ο Καρίμ Μπενζεμά κατάφερε να φύγει στην πλάτη της άμυνας και με άψογο πλασέ να κάνει το 2-1. Η Πορτογαλία ξανακέρδισε πέναλτι στο 58' λεπτό, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ξαναευστοχεί και να πετυχαίνει το Νο109 γκολ του με το εθνόσημο, κάτι που σημαίνει ότι με αυτό το γκολ ισοφάρισε το ρεκόρ του Αλί Νταεϊ από το Ιράν με τα 109 τέρματα, τα περισσότερα που έχει πετύχει ένας ποδοσφαιριστής με την φανέλα της Εθνικής του ομάδας .

Οι δύο ομάδες παρέμειναν απειλητικές και ανταγωνιστικές μέχρι τα τελευταία λεπτά, με τον Ρουί Πατρίσιο να κάνει μια διπλή επέμβαση στο 68' λεπτό, αφού απέκρουσε τόσο το δυνατό σουτ του Πογκμπά όσο και το σουτ του Γκριεζμάν, κρατώντας το σκορ στο 2-2, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Η Γαλλία θα αντιμετωπίσει στην φάση των 16 την Ελβετία, ενώ η Πορτογαλία θα έρθει αντιμέτωπη στην επόμενη φάση με το Βέλγιο.

Πορτογαλία: Πατρίσιο, Νέλσον Σεμέδο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Μουτίνο, Ντανίλο, Ρενάτο Σάντσες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζότα, Ρονάλντο

Γαλλία: Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ, Πογκμπά, Καντέ, Τολισό, Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code