ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σουηδία-Ουκρανία (1-2,1-1κ.δ): Οι Ουκρανοί «ξέραναν» τους Σουηδούς στο 121' και πέταξαν για τους «8»

 


Σπουδαία πρόκριση για τους Ουκρανούς.

Σε ένα παιχνίδι που χάρισε πολλές συγκινήσεις και αρκετές εναλλαγές συναισθημάτων οι πανηγύρισαν την πρόκριση στους «8» του Euro 2020. Το σκορ άνοιξε ο Ζιντσένκο στο 27', με τον Φόρσμπεργκ στο 43' να ισοφαρίζει. Το δεύτερο ημίχρονο μας χάρισε ένα τρομερό πρώτο 25λεπτο, με δύο δοκάρια για τη Σουηδία και ένα για την Ουκρανία, πράγμα που μας οδήγησε στην παράταση. Εκεί το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς ευκαιρία, με πολλές αλλαγές και τη Σουηδία να μένει με δέκα παίκτες, λόγω του άσχημου μαρκαρίσματος του Ντάνιελσον στον Μπεσέντιν. Το χρυσό γκολ μπήκε στο 121' για τους Ουκρανούς, με τον Ντόβμπικ να είναι ο χρυσός σκόρερ για την ομάδα του Σεβτσένκο. Στα προημιτελικά θα βρουν μπροστά τους την Αγγλία, που δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ στο τουρνουά.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με το γνωστό 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Γιαν Άντερσον. Ο Όλσεν βρέθηκε ξανά κάτω από τα δοκάρια, με τους Λούστιγκ και Αουγκούστινσον δεξιά και αριστερά στην άμυνα αντίστοιχα. Λίντελοφ και Ντάνιελσον ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Όλσον και Έκνταλ να αποτελούν τα κεντρικά χαφ. Ο Λάρσον ήταν δεξιά στο χαφ, ο Φόρσμπεργκ αριστερά, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Ίσακ και Κουλουσέφσκι.

Από τη μεριά του ο Αντρέι Σεβτσένκο επέλεξε το 4-3-3. Ο Μπούστσαν διατήρησε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, τους Καραβάεφ, Ζαμπάρνιν, Κριβτσόφ και Ματβιγένκο. Ο Στεπανένκο ήταν το 6αρι, έχοντας κεντρικά μπροστά του τους Ζιντσένκο και Σίντορτσουκ. Ο αρχηγός Γιαρμολένκο ήταν δεξιά στην επίθεση, ο Σαπαρένκο αριστερά και ο Γιάρεμτσουκ μοναδικός προωθημένος.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο αγώνας ξεκίνησε αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, με τους Σουηδούς να έχουν τον έλεγχο και να θέλουν να δημιουργήσουν απειλές με τους Φόρσμπεργκ και Ίσακ. Στο 7' προσπάθεια του Φόρσμπεργκ εντός περιοχής, η μπάλα φτάνει στον Κουλουσέφσκι, που σούταρε στα σώματα. Στο 9' πρώτη προσπάθεια να απειλήσουν οι Ουκρανοί, με τον Σαπαρένκο να σουτάρει όμως πολύ άστοχα. Στο 11' σημαντική ευκαιρία για τους Ουκρανούς, με Γιαρμολένκο και Γιάρεμτσουκ να συνεργάζονται εντός περιοχής, όμως ο τελευταίος σούταρε πάνω στον Όλσεν.

Στο 18' σέντρα του Κουλουσέφσκι από τα δεξιά, δεν πιάνει σωστά την κεφαλιά ο Φόρσμπεργκ και η μπάλα καταλήγει αόυτ. Σταδιακά η Ουκρανία έπαιρνε την κατοχή και προσπαθούσε, κυρίως από τα πλάγια, να απειλήσει. Στο 27' οι Ουκρανοί ευτύχησαν να προηγηθούν, όταν ο Γιαρμολένκο εντός περιοχής βγάζει τρομερή μπαλιά με το εξωτερικό στον Ζιντσένκο στο δεύτερο δοκάρι και ο παίκτης της Σίτυ με ένα πολύ δυνατό σουτ έβαλε στα δίχτυα τον Όλσεν.

Στο 30' απευθείας φάουλ του Λάρσον θέλησε να αιφνιδιάσει τον Μπούστσαν, αλλά ο Ουκρανός τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ. 32' και μετά από καραμπόλα στην περιοχή των Σουηδών, ο Γιαρμολένκο σούταρε με το δεξί, λίγο πάνω από τα δοκάρια του Όλσεν. Σταδιακά η Ουκρανία παραχωρούσε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, σε μια Σουηδία που δυσκολευόταν να βρει τελική προσπάθεια. Φτάνοντας στο 43', οι Σουηδοί ισοφάρισαν με αρκετά τυχερό τρόπο. Ο Φόρσμπεργκ μη έχοντας επιλογές, δοκίμασε ένα συρτό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Ζαμπάρνιν και κατέληξε στα δίχτυα του Μπούστσαν, στη τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Ουκρανία μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 53' σουτ του Στεπανένκο εκτός περιοχής δεν ανησύχησε ο Όλσεν. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Λάρσον να απειλήσει εκτός περιοχής, με το σουτ να έχει την ίδια κατάληξη. Στο 55 ωραία ανάπτυξη των Ουκρανών από τα δεξιά, ο Γιαρμολένκο έστρωσε στον Σίντορτσουκ με το δοκάρι να σταματάει την ομάδα του Σεβτσένκο από το 2-1. Στο επόμενο λεπτό απάντησε η Σουηδία στα δοκάρια, σε αντεπίθεση με τον Φόρσμπεργκ να κάνει ένα αριστουργηματικό τελείωμα και τη μπάλα να βρίσκει στη ρίζα της δοκού.

Στο 66' ωραία ενέργεια του Κουλουσέφσκι και σουτ με το αριστερό, εκπληκτική εκτίναξη από τον Μπούστσαν και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 67' στην κόντρα η Ουκρανία, ο Γιάρεμτσουκ στρώνει στον Γιαρμολένκο, με τον εξτρέμ της Γουέστ Χαμ να κάνει άψυχο τελείωμα. Στο 69' νέο δοκάρι για τη Σουηδία και τον Φόρσμπεργκ. Ατομική ενέργεια του παίκτη της Λειψία και σουτ με το δεξί στο οριζόντιο δοκάρι των Ουκρανών.

Μετά το γρήγορο ρυθμό στο πρώτο 25λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες άρχισαν σταδιακά να προσέχουν περισσότερο τα νώτα τους, βλέποντας το ενδεχόμενο της παράτασης να πλησιάζει. Επόμενη ευκαιρία στο 90', με τον Κουλουσέφσκι να κατεβάζει τη μπάλα εντός περιοχής, αλλά να αργεί να εκτελέσει και να κερδίζει κόρνερ και το σκορ να μην αλλάζει ούτε στα επόμενα δύο λεπτά των καθυστερήσεων και το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Στο έξτρα μισάωρο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με υποτονικούς ρυθμούς, πράγμα που θέλησαν να διορθώσουν άμεσα με διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο. Όλα όμως ανατράπηκαν γρήγορα, όταν στο 99' ο Ντάνιελσον έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα στον Μπεσέντιν και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Πρώτη φάση στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Φόρσμπεργκ να σουτάρει απελπιστικά άουτ. Στο 117' σουτ του Μαλινόφσκι από το ύψος της περιοχής η μπάλα λίγο άουτ.

Στο 121' ο Ντόβμπικ βρέθηκε ολομόναχος ανάμεσα στα στόπερ και νίκησε τον Όλσεν με κεφαλιά, μετά την εκπληκτική σέντρα του Ζιντσένκο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Σουηδία (4-4-2): Όλσεν, Λούστιγκ (Κραφ 83'), Αουγκούστινσον (Μπένγκστον 83'), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Έκνταλ, Όλσον (Χελάντερ 101'), Λάρσον (Κλάεσον 97'), Φόρσμπεργκ, Ίσακ (Μπεργκ 97'), Κουλουσέφσκι (Κουάϊσον 97').

Ουκρανία (4-3-3): Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνιν, Κριβτσόφ, Ματβιγένκο, Στεπανένκο (Μακαρένκο 95'), Ζιντσένκο, Σίντορτσουκ (Μπέζους 117'), Γιαρμολένκο (Ντόμπβικ 106'), Σαπαρένκο (Μαλινόβσκι 61'), Γιάρεμτσουκ (Μπεσέντιν 91', Τσιγκάνκοφ 101').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code