ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σουηδία-Σλοβακία 1-0: Νίκησε και έκανε το αποφασιστικό βήμα για την νοκ-άουτ φάση του Euro 2020!


Μεγάλης σημασίας νίκη για τους Σουηδούς, οι οποίοι επικράτησαν των Σλοβάκων με 1-0 με εκτέλεση πέναλτυ του Φόρσμπεργκ στο 77' κια με αυτή τη νίκη "έβγαλαν" εισητήριο για την επόμενη φάση του Euro 2020. 

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ξεκίνημα στον αγώνα με τους Σουηδούς να απειλούν πρώτοι, με το σουτ του Λάρσον, το οποίο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Ντουμπράβκα (3'). Οι Σλοβάκοι "απάντησαν" με την κεφαλιά του Κούτσκα που κατέληξε άουτ (5'). Στο 13ο λεπτό ο Λούστιγκ δεν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι μετά από εκτέλεση φάουλ του Φόρσμπεργκ. Η Σουηδία προσπαθούσε συνεχώς να βρει χώρο για να αναπτυχθεί και να απειλήσει το Ντουμπράβκα χωρίς να τα καταφέρνει. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου η Σλοβακία πηρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε απειλήσει τον Όλσεν. Στο 35' ο Χάμσικ δεν πρόλαβε να κάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση. Ο ίδιος παίχτης στο 43' επιχείρησε το φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, μετά από λάθος της άμυνας, ωστόσο δεν απείλησε την εστία του Όλσεν. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πρώτη απειλή στο δεύτερο ημίχρονο το σουτ του Ντούντα πλίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σουηδού πορτιέρο (50'). Στο 59ο λεπτό έγινε η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς ως εκείνη τη στιγμή. Ο Λούστιγκ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αουγκούστινσον πήρε την κεφαλιά και "ανάγκασε" τον Ντουμπράβκα να στείλει τη μπάλα σε κόρνερ με τρομερή επέμβαση. Μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Ισάκ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ντάνιελσον την δεύτερη, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 62' το σουτ του Ισάκ από μακριά κόντραρε και κατέληξε λίγο έξω από το δοκάρι του Όλσεν. Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Ισάκ πήρε την κεφαλιά από τον Σκρίνιαρ, με την μπάλα να καταλήγει εκτός στόχου. Λίγο αργότερα, ο Ισάκ κάνει εκπληκτική ατομική ενέργεια, πέρασε τέσσερις παίχτες αλλά και πάλι νικήθηκε από τον Ντουμπράβκα. Στο 75ο λεπτό έγινε η φάση που άλλαξε το ματς. Ο πρωταγωνιστής των Σουηδών, Ισάκ, βρήκε με φοβερή κάθετη τον Κουάισον στη πλάτη της άμυνας, ο τελευταίος "τσίμπησε" τη μπάλα προλαβαίνοντας τον Ντουμπράβκα, ο οποίος υπέπεσε σε παράβαση πέναλτυ. Ο Φόρσμπεργκ ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον τερματοφύλακα της Νιουκάστλ "γράφοντας" το 1-0 για τους Σκανδιναβούς. Δικαίωση για την ομάδα του Γιάνε Άντερσον με βάση την εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος. Στο 82' ο Ισάκ έφυγε στην αντεπίθεση, ανακόπηκε από τους αμυντικούς και στη συνέχεια το σουτ του Κλάεσον από καλή θέση κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στα εναπομείναντα λεπτά οι Σλοβάκοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ ισοφάρισης, χωρις όμως να τα καταφέρουν. Μεγάλη νίκη για την εθνική ομάδα της Σουηδίας, η οποία έκανε το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του Euro 2020.

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Ντάνιελσον, Λίντελοφ, Αουγκούστινσον (68' Μπένγκστον), Λάρσον, Έκνταλ (88' Σβένσον), Όλσον (64' Κλάεσον), Φόρσμπεργκ (92' Κραφτ), Μπεργκ (64' Κουάισον), Ισάκ.

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (64' Χάρασλιν), Σκρίνιαρ, Σάτκα, Χούμποτσαν (85' Χάντσκο), Κούτσκα, Χροσόβφσκι (85' Ντούρις), Κότσελνικ, Χάμσικ (79' Μπένες), Μακ (77' Βάις), Ντούντα.  

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code