ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ουγγαρία - Πορτογαλία: ''Πάρτι'' για τους Πορτογάλους, έσπασε ρεκόρ ο Κ. Ρονάλντο (0-3)


 Η Ουγγαρία στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου της τελικής φάσης του Euro 2020, υποδέχτηκε στο ''Φέρεντς Πούσκας'' το οποίο ήταν κατάμεστο, στις 19:00 την Πορτογαλία, με τον στόχο και για την δύο ομάδες να είναι η νίκη και η καλή αρχή στην διοργάνωση, με την ομάδα του Σάντος να είναι το φαβορί, μιας και είναι και αυτή που είχε κατακτήσει το Euro το 2016, διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τούρκος Τσακίρ. 

Η Πορτογαλία κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στην πολύ δυνατή Ουγγαρία, με 0-3 και ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο την διοργάνωση. Μάλιστα ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε ένα απίστευτο ρεκόρ, αφού έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε τελική φάση Euro έχοντας πλέον 11 γκολ, ξεπερνώντας τον Μισέλ Πλατινί που έχει 9, αφού έβαλε 2 γκολ ένα στο 87' και ένα στο 92'. Επίσης ο σταρ της Πορτογαλίας σημείωσε το πρώτο του τέρμα με το αριστερό πόδι σε τελική φάση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι 2 ομάδες θα περιμένουν και την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Γαλλία, στις 22:00.

1ο ημίχρονο: Στην σέντρα ήταν η ομάδα της Πορτογαλίας, όπου στα πρώτα λεπτά είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και κράτησε τη μπάλα περισσότερο στα πόδια της. Το πρώτο σουτ έκανα οι Πορτογάλοι με τον Ζότα στον 5ο λεπτό, έδιωξε χωρίς δυσκολία ο Γκουλάτσι. Στο 9ο λπετό ο Ζότα έκανε την δεύτερη τελική του στο παιχνίδι χωρίς να καταφέρει κάτι, αφού με προβολή μετά από φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες έστειλε την μπάλα άουτ. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Σάντος συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, με την Ουγγαρία να είναι καλά κλεισμένη στο αμυντικό της κομμάτι. Το παιχνίδι είχε αρκετά αργό ρυθμό, στα πρώτα λεπτά. Ο Πέπε βρήκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο με ωραία μπαλιά, εκείνος πλάσαρε με την μία, αλλά καταλογίστηκε για λίγο οφσάιντ, οπότε η φάση τελείωσε εκεί στον 18'. Η Πορτογάλοι συνέχισαν να έχουν την κυριαρχία, χωρίς ωστόσο να απειλούν την εστία του Ούγγρου τερματοφύλακα. Ο Μπερνάντο Σίλβα έκανε μία σέντρα στο 28', αλλά η μπάλα πέρασε από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε κινηθεί προς την μπάλα και παρέμεινε το 0-0. Η Ουγγαρία έκανε την πρώτη της τελική προσπάθεια, με την κεφαλιά του Άνταμ Σάλαϊ ,εύκολη ήταν η απόκρουση του Ρουί Πατρίσιο στο 36'. Ο Ζότα έκανε ακόμα μία φάση μετά από γύρισμα του Σεμέδο, αλλά έδιωξε με τα πόδια ο Γκουλάτσι στο 40'. Η Πορτογαλία έχασε ακόμα μία ευκαιρία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πλασάρει άουτ, στο 43'. Η Ουγγαρία στο πρώτο μέρος έμεινε πίσω και άφησε την πρωτοβουλία στους φιλοξενούμενους, ενώ δεν μπόρεσαν να κρατήσουν πολύ την μπάλα. Έτσι τελείωσε και τι πρώρο ημίχρονο με τις 2 ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια να στο 0-0. 

2ο ημίχρονο: Οι Πορτογάλοι μπήκαν με τον ίδιο τρόπο στην αναμέτρηση και απείλησαν την εστία του Γκουλάτσι με μια ωραία κεφαλιά του Πέπε, αλλά ο πορτιέρε ήταν εκεί. Στο 49ο λεπτό  Ουγγαρία έκανε μία δεύτερη τελική στο παιχνίδι με τον Άνταμ Σάλαϊ να σουτάρει πάνω βέβαια στον Πορτογάλο τερματοφύλακα. Ο Σάλαϊ, απείλησε εκ νέου ο Πατρίσιο ήταν εκεί και έπιασε ξανά την μπάλα λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας στην αναμέτρηση. Η ομάδα του Πίντο ανέβασε ρυθμούς στο β' μέρος και πατούσε με μεγαλύτερη ευκολία την περιοχή της Πορτογαλίας. Ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ στο 68', ο Γκουλάτσι ήταν και πάλι εκεί και είπε το ''όχι''. Η Ουγγαρία απάντησε άμεσα με τον Ρλοάντ Σάλαϊ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, παρέμεινε η λευκή ισοπαλία. Για μία ακόμη φορά η Ουγγαρία πάτησε περιοχή, ο Πέπε έδιωξε στο 72ο λεπτό. Στο 76' ο Κριστιάνο Ρονάλντο ζήτησε πέναλτι σε χέρι, ο Τούρκος περίμενε, αλλά δεν καταλόγισε κάτι με βάση και το VAR. Η Ουγγαρία σκόραρε με τον Ζίγκερ στο 79' αλλά τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ, οπότε δεν μέτρησε το τέρμα και διατηρήθηκε το 0-0. Η Πορτογαλία σκόραρε στο 84'  με τον Γκερέιρο να σουτάρει , η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα και έγινε το 0-1. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Τσακίρ έδωσε πέναλτι σε πτώση του Ράφα Σίλβα, μετά από επαφή με τον Όρμπαν ο οποίος αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα  στο 87', την εκτέλεση ανέλαβε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σημάδεψε την δεξιά γωνία του Γκουλάτσι και έκανε το 0-2. Η Πορτογαλια δεν σταμάτησε εκεί, με τον Ρονάλντο να βάζει ακόμα ένα γκολ, μετά από ωραία συνεργασία με τον Ράφα Σίλβα και έκανε το 0-3, πρώτο με το αριστερό πόδι. Έτσι τελείωσε και το παιχνίδι.

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Μπότκα, Όρμπαν, Ατ. Σάλαϊ, Νάγκι, Λόβρεντσιτς, Κλάινχαϊσλερ (Ζίγκερ 77'), Σέφερ (Νέγκο 66'), Φιόλα (Βάργκα 90'), Αντ. Σάλαϊ, Ρ. Σάλαϊ (Σεν 77').

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Σεμέδο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Καρβάλιο (Ρενάντο Σάντσες 81') , Φερνάντες (Μουτίνιο 89'), Ρονάλντο, Ζότα (Αντρέ Σίλβα 81') , Μπ. Σίλβα (Ράφα Σίλβα 71').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code