ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Måneskin: Η απότομη έκρηξη τους και η «ισόβια» επιτυχία τους


Δεν περίμενα πως μία εβδομάδα μετά το τέλος της Eurovision θα επέστρεφα με «Θέμα Σαββάτου» και μάλιστα με θέμα και πάλι την αγαπημένη μου και πιο ευρέως εννοείται γνωστή μουσική πανδαισία σε διαγωνισμό παγκοσμίως.

Όπως έχετε ήδη καταλάβει από τίτλο και εικόνα άρθρου, για τους Måneskin θα μιλήσουμε. Σ' αυτό το σημείο να πούμε πως ταμειάρα σας πήγαμε πάλι... όχι που θα σας άφηνα έτσι. Ιταλία 1η είπαμε και Ελλάδα στην 10αδα και μας βγήκε, τυχερούληδες.

Απότομη έκρηξη σε Ελλάδα και Ευρώπη

Οι αγαπημένοι μας Ιταλοί όπως πλέον όχι τείνουν αλλά έχουν ήδη γίνει, είναι ένα συγκρότημα γνήσιου ροκ. Προσέξτε, δεν μιλήσαμε για heavy metal που αρκετοί έτρεξαν να τοποθετήσουν σ' αυτούς ως «ετικέτα», άλλωστε ουδεμία σχέση δεν έχει το ροκ με αυτό το είδος μουσικής αλλά και οι ίδιοι οι Måneskin. Πιστεύω τέτοιου είδους σχόλια προέρχονται από άτομα που απλώς δεν έχουν παρακολουθήσει ούτε έχουν κάνει την έρευνα τους για το συγκρότημα.

Τις τελευταίες μέρες έχω σίγουρο πως μόλις ελέγξω τα stories μου θα δω τα 65 στα 100 (χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής) να αφορούν τους Ιταλούς τόσο με το αγαπημένο μας πλέον νικητήριο τραγούδι της Eurovision 2021 Zitti E Buoni αλλά και τραγούδια άγνωστα προς το κοινό εκτός Ιταλίας μέχρι σήμερα.

Δύο συμπεράσματα μπορώ να βγάλω απ' όλη αυτή την κατάληξη και είναι άκρως θετικά. Ο κόσμος δεν εγκατέλειψε ποτέ μα ποτέ το ροκ.. απλώς δεν είχε να «ακουμπήσει» κάπου και θέλανε κάτι γνήσιο και ωραίο. Αυτό ήρθε από την Ιταλία μεριά και χρειάστηκε να το γνωρίσουμε μέσω της Eurovision, ποτέ δεν είναι αργά και νομίζω ταιριάζει γάντι με την φράση που είπε ο Damiano μετά την πρώτη θέση του, «Το ροκ εν ρολ ποτέ δεν πεθαίνει».

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως τελικά η Eurovision όσο και εάν οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια θέλουν να σνομπάρουν όχι μόνο ακούγεται δυνατά αλλά πλέον έχει γιγαντωθεί και δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη την κιτς μουσική διοργάνωση που γνωρίζαμε.

«Είμαι ο Damiano, και όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω rockstar»


Αυτό έγραφε σε ημερολόγιο του όταν ήταν 12 ετών ο frontman των Måneskin και τελικά να που τα κατάφερε και μάλιστα εξαίσια. Μην σας ξεγελάει η εμφάνιση των μελών του συγκροτήματος, δεν είναι ούτε 27 ούτε 30 χρονών αλλά 20 με 22, με τον Damiano να είναι ο μεγαλύτερος ηλικιακά. Απλώς τυχαίνει βλέπετε να είναι αρκετά πιο συνειδητοποιημένοι από τους υπόλοιπους της ηλικίας τους.

Αγαπημένη τους συνήθεια φαίνεται πως είναι η συμμετοχή σε διαγωνισμούς. Το συγκρότημα ξεκίνησε να υπάρχει ως «καλλιτέχνες του δρόμου», σε κεντρικούς δρόμους της Ρώμης συγκεκριμένα, μέχρι που αποφάσισαν και οι ίδιοι να λάβουν μέρος σ' έναν διαγωνισμό μουσικής. Μαντέψτε, τον κέρδισαν με την «παρθενική» τους εμφάνιση ως μουσικό σύνολο. Δεύτερη συμμετοχή σε διαγωνισμό, δύο χρόνια αργότερα, στο X-Factor όπου και κέρδισαν εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Ακολουθεί το San Remo, το οποίο και κέρδισαν ως «μαύρο άλογο» της διοργάνωσης, δίνοντας τους έτσι το εισιτήριο για την σκηνή της Eurovision. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε, ήταν καταδικασμένοι με την επιτυχία...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code