ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μάντσεστερ Σίτυ-Τσέλσι (0-1): Στην κορυφή της Ευρώπης οι «Μπλε» του Λονδίνου μετά από 9 χρόνια

 


Ο Τούχελ ολοκλήρωσε το θαύμα του.

Μια Τσέλσι με πλάνο και νοητικά ανώτερη υπέταξε για τρίτη φορά την Μάντσεστερ Σίτυ του Πεπ Γκουαρδιόλα μέσα σε δύο μήνες και ανέβηκε στο βάθρο της κορυφαίας ομάδας στην Ευρώπη για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Η ομάδα του Τούχελ, που παρέταξε μια εκπληκτικά στημένη ομάδα, από το 15' της αναμέτρησης και μετά πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, καθώς χωρίς να έχει την κατοχή της μπάλας δεν απειλήθηκε, παρά ελάχιστα από τους πρωταθλητές Αγγλίας. Χρυσός σκόρερ ο Κάι Χάβερτζ και μεγάλο παιχνίδι από τον εκπληκτικό, σε έναν ακόμη τελικό που αγωνίζεται, Ενγκολό Καντέ. Αντίο με χαμένο τελικό για τον Κουν Αγκουέρο.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με 4-3-3, που μόνο στα χαρτιά θα λειτουργούσε ως τέτοιο, παρέταξε την ομάδα του ο Πεπ Γκουαρδιόλα, έχοντας και δύο εκπλήξεις στη βασική ενδεκάδα, με τις απουσίες των Ρόντρι και Φερναντίνιο. Ο Έντερσον βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του στην άμυνα τους Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς και Ζιντσένκο. Τριάδα στα χαφ οι Γκουντογκάν, Φόντεν και Ντε Μπρούιν, με τους Ριγιάντ Μαχρέζ, Ραχίμ Στέρλινγκ και Μπερνάρντο Σίλβα στην κορυφή να εναλλάσσουν θέσεις. 

Ο Τόμας Τούχελ παρουσίασε το γνωστό 3-4-2-1, που μας έχει συνηθίσει στα παιχνίδια του με την Τσέλσι. Ο Μεντί ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν και βρέθηκε στην εστία των Λονδρέζων. Τριάδα μπροστά του στην άμυνα οι Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα και Ρίντιγκερ. Δεξιά σε ρόλο φουλ-μπακ ο Ρις Τζέιμς, αριστερά ο Τσίλγουελ, με τους Ζορζίνιο και Καντέ σε ρόλο κεντρικών χαφ. Λιγό μπροστά τους οι Κάι Χάβερτζ και Μέισον Μάουντ και στην κορυφή ο Τίμο Βέρνερ.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και από τις δύο ομάδες. Στο 4' ο Χάβερτζ πήρε την παράλληλη σέντρα του Βέρνερ, όμως το γύρισμά του κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Έντερσον. Στο 8' μεγάλη ευκαιρία για την Σίτυ με τον Έντερσον να δοκιμάζει μια βαθιά μπαλιά για τον Στέρλινγκ και παρόλο που φάνηκε να τον χάνει η άμυνα της Τσέλσι, ο Τζέιμς έβαλε σωστά τον κορμί του και ανάγκασε τον Στέρλινγκ να σουτάρει πάνω στον Μεντί. Στο 10' γύρισμα του Τσίλγουελ ο Βέρνερ ολομόναχος πιάνει αέρα.

Στο 14' τεράστια ευκαιρία για την Τσέλσι με την ομάδα του Τούχελ να κλέβει ψηλά στο γήπεδο ο Μάουντ έσπασε στον Βέρνερ που δεν εκτέλεσε σωστά και μπλόκαρε ο Έντερσον. Στο επόμενο λεπτό ξανά κλέψιμο της Τσέλσι, ξανά ο Βέρνερ κόρνερ αυτή τη φορά. Με τη Τσέλσι να δείχνει στα πρώτα λεπτά να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Αντεπίθεση της Τσέλσι στο 17', ο Βέρνερ σεντράρει ο Καντέ πήρε την κεφαλιά ανάμεσα σε Ντίας και Στόουνς με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 28' ωραία συνεργασία των Στέρλινγκ και Ντε Μπρούιν, ο τελευταίος σέντραρε παράλληλα όμως το σουτ του Φόντεν κόντραρε πάνω στον Ρίντιγκερ.

Στο 38' προσωπική ενέργεια του Μαχρέζ με τρίπλες πάνω στον Τσίλγουελ, σουτ με το δεξί στην αγκαλιά του Μεντί. Στο 42' η Τσέλσι άνοιξε το σκορ μετά την εκπληκτική κάθετη πάσα του Μάουντ, η άμυνα της Σίτυ τον έχασε και αφού πέρασε με σπόντα τον Έντερσον σούταρε σε κενή εστία. Στο 45+1 ο Βέρνερ κατέβασε με το στήθος τη μπάλα στην περιοχή, όμως σούταρε αδύναμα άουτ, στη τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Σίτυ να παίρνει την κατοχή της μπάλας, όχι όμως και τον έλεγχο του παιχνιδιού, καθώς δυσκολευόταν να μπει στην περιοχή του Μεντί. Παρά το ρυθμό Premier League που είχε αποκτήσει, με δυνατό παιχνίδι και πολλές και γρήγορες εναλλαγές η πρώτη ευκαιρία έγινε στο 61', με το σουτ του Φόντεν εκτός περιοχής να καταλήγει ψηλά άουτ. Στο 68' γύρισμα του Γουόκερ προ του Γκουντογκάν που ήταν απέναντι σε κενό τέρμα ο Αθπιλικουέτα έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 73' τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Τσέλσι με τον Χάβερτζ να βγάζει τον Πούλισικ απέναντι στον Έντερσον και ο Αμερικανός της Τσέλσι να σουτάρει άουτ. Σουτ του Μάουντ στο 76' εκτός περιοχής, απελπιστικά άουτ. Σουτ του Ζορζίνιο στο 82', μετά από φάση διαρκείας, πάλι δεν απειλείται ο Έντερσον. Στο 90 μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Μεντί ο Φόντεν από τη σημείο το πέναλντι σούταρε πάνω στα σώματα. Στο 90+6' τεράστια ευκαιρία για τη Σίτυ με τον Μαχρέζ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του πεσμένου στο χόρτο Μεντί, για τη τελευταία φάση της αναμέτρησης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 

Μάντσεστερ Σίτυ (4-3-3): Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν, Φόντεν, Ντε Μπρούιν (Γκάμπριελ Ζεσούς 60'), Μαχρέζ, Στέρλινγκ (Αγουέρο 77'), Μπερνάρντο Σίλβα (Φερναντίνιο 64').

Τσέλσι (3-4-2-1): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα (Κρίστενσεν 38'), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Τσίλγουελ, Ζορζίνιο, Καντέ, Χάβερτζ, Μάουντ (Κόβασιτς 80'), Βέρνερ (Πούλισικ 66').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code