ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Όσκαρ Καρλέν: «Θα γίνει ένα σκληρό ματς με την ΑΕΚ»


H AEK θα αντιμετωπίσει την Σουηδική Ystads τα Σάββατα (15/2 και 22/5) για τους τελικούς του EHF European Cup. Ο προπονητής της Ystads, Όσκαρ Καρλέν μίλησε αποκλειστικά στο Sportsnewsgreece και στον Άρη Κατσίδη ενόψει αυτών των δύσκολων αγώνων, που υπενθυμίζουμε ότι κρίνουν τον Ευρωπαϊκό τίτλο. 

Για να φτάσουν στον τελικό, οι Σουηδοί απέκλεισαν πρώτα εύκολα το εμπόδιο της Polva Serviti με δύο νίκες στα προημιτελικά, αλλά νίκησαν και την Ανόρθωση στα ημιτελικά. 


Η Ystads είναι μια ομάδα που έχει αποδείξει την ποιότητα της και την αξία της καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς, με την ΑΕΚ να πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στο παιχνίδι της. 

Ο Όσκαρ Καρλέν είναι 33χρονών και παρά το γεγονός ότι νέος ηλικιακά, βρίσκεται στην Ystads από το 2017. Είχε μια πολύ μεγάλη καριέρα ως παίκτης αφού πέρα από την Σουηδική ομάδα, έπαιξε στις μεγάλες ομάδες των Φλένσμπουργκ και Αμβούργου στην Bundesliga, όμως δύο σοβαροί τραυματισμοί τον ανάγκασαν να ανακοινώσει την απόσυρση του από τα γήπεδα το 2013.

Στην Εθνική Σουηδίας έκανε το ντεμπούτο του το 2007 όντας 17 χρονών και έχει παίξει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008, αλλά ήταν και σημαντικό γρανάζι της Σκανδιναβικής ομάδας στα Παγκόσμια κύπελλα του 2009 και του 2011. 

Όλα όσα δήλωσε ο Όσκαρ Καρλέν στο Sportsnewsgreece και στον Άρη Κατσίδη:

Θα αντιμετωπίσετε την ΑΕΚ το Σάββατο (15/5) στους τελικούς. Ποιες οι απόψεις σας για τους κιτρινόμαυρους; Πως σχεδιάζετε να τους νικήσετε;


Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για την ομάδα της ΑΕΚ, αλλά φυσικά πάντα στοχεύουμε κατά κύριο λόγο στα δικά μας πράγματα και να κάνουμε τα δικά μας πράγματα όσο καλύτερα γίνεται. Οπότε, έχει να κάνει κατά κύριο λόγο για το δικό μας επίπεδο και το δικό μας παιχνίδι. Έχω δει κάποια παιχνίδια από την Αθήνα και νομίζω ότι θα γίνει ένα σκληρό ματς. 

Τι ξεχωρίζετε από τα ματς με την Ανόρθωση; και ποια χαρακτηριστικά θεωρείτε ότι πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στα επόμενα ματς κόντρα στην ΑΕΚ;

Θεωρώ ότι έχουμε πολλούς παίκτες που είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός στην επίθεση. Οπότε, έχει να κάνει με το να πάρουμε την ενέργεια και οι σωστοί παίκτες να έχουν αυτά ως καύσιμα στο γήπεδο. Επίσης μας αρέσει να παίζουμε με υψηλό τέμπο στα παιχνίδια, οπότε ελπίζουμε να δούμε στο ματς να έχει πολύ τέρμπο και μεγάλη ταχύτητα. 

Είστε στους τελικούς του  EHF European Cup. Θεωρείτε ότι αυτό σας δίνει έξτρα κίνητρο για να νικήσετε; 

Ναι φυσικά. Όταν φτάνεις σε ένα τελικό ενός Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ή του Σουηδικού πρωταθλήματος, δεν ξέρεις ποτέ ποια θα είναι η επόμενη φορά. Τώρα, γνωρίζουμε ότι αυτά τα δύο παιχνίδια θα είναι τα τελευταία για εμάς στην σεζόν, οπότε πραγματικά θέλουμε να ξέρουμε ότι κλείσαμε την σεζόν με νίκες και φυσικά με τον τίτλο.


Τι χαρακτηριστικά θέλετε να έχει η ομάδα στο γήπεδο; Θέλω επίσης να μας μιλήσετε για την φιλοσοφία της ομάδας.

Όπως πρωτοείπα, θα θέλαμε να παίξουμε με μεγάλη άνεση στα παιχνίδια, έχοντας καλή άμυνα και καλή συνεργασία με τον τερματοφύλακα. Οπότε, θέλουμε να έχουμε πιθανότητες να τρέξουμε πολύ στην αντεπίθεση και για αυτό θα παίξουμε με αυτοπεποίθηση στην επίθεση μας. Δημιουργείς ειδήσεις τώρα ωχ, οπότε αυτά τα στοιχεία στην επίθεση είναι πολύ σημαντικά για εμάς.

Πως αξιολογείτε την σεζόν μέχρι τώρα και ποιοι είναι οι στόχοι της Ystads από εδώ και πέρα; 

Συνολικά κάναμε μια καλή σεζόν. Τερματίσαμε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, που είναι η καλύτερη θέση που έχουμε πάρει τα τελευταία δέκα χρόνια. Αλλά μετά είχαμε πολλούς τραυματισμούς στο τέλος της σεζόν. Πολλοί παίκτες κλειδιά τραυματίστηκαν. Τελειώσαμε την σεζόν με ήττα στα προημιτελικά των playoffs και αυτό ήταν κάτι που μας στεναχώρησε. Στο ευρωπαϊκό κύπελλο επίσης κάναμε κάποια καλά αποτελέσματα, φτάσαμε στους τελικούς, αλλά θέλουμε να το κλείσουμε σαν μια ευχάριστη νότα, οπότε πρέπει να νικήσουμε τον τελικό.

Επίσης θα ήθελα να μας μιλήσετε για τις αναμνήσεις σας από την Εθνική Σουηδίας και τι έχετε κρατήσει από την καριέρα σας ως παίκτης κυρίως από ένα μεγάλο πρωτάθλημα όπως είναι η Bundesliga;

Σταμάτησα πολύ νωρίς την δικιά μου καριέρα ως παίκτης. Σταμάτησα να αγωνίζομαι από τα 25 μου χρόνια. Αλλά στην πραγματικότητα έφτασα μέχρι την κορυφή, κατακτώντας το Champions League με το Αμβούργο. Έπαιζα με τις ομάδες της Φλένσμπουργκ και του Αμβούργου, που ήταν δύο από τις καλύτερες ομάδα στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο, αλλά έπρεπε να σταματήσω να παίζω και φυσικά έχω πολλές καλές αναμνήσεις από τότε. Είναι διαφορετική δουλειά το να είσαι προπονητής και να κινείσαι στο sideline. Έχεις περισσότερα συναισθήματα και μεγαλύτερη αδρεναλίνη παίζοντας στο γήπεδο παρά περπατώντας στην γραμμή του προπονητή στο πλάι, αλλά είναι είναι ένα διαφορετικό έργο και τώρα το απολαμβάνω.

Τελευταία ερώτηση, ποια είναι η άποψη σας για την χώρα μας;

Έχω πάει στην Ελλάδα μόνο για διακοπές και επίσης έχω παίξει εναντίον της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας. Δεν ξέρω αν τότε θα έχει lockdown εκεί, αλλά θέλουμε να γευτούμε το φαγητό, να πάμε στον Νότο, για να νιώσουμε λιγο την ζέστη. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code