ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (21:30): Ντέρμπι "Δικεφάλων" με φόντο την Ευρώπη και τη 2η θέση!


ΑΕΚ και ΠΑΟΚ "κοντράρονται" απόψε (05/05, 21:30) στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική των πλέι οφς, με στόχο τη νίκη που θα τους οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή έξοδο αλλά και στη κατάληψη της 2ης θέσης.

Η γηπεδούχος ΑΕΚ προέρχεται από την ήττα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό (2-0) και θέλει πολύ τη νίκη στο αποψινό κρίσιμο ματς για να αποσπαστεί ακόμη περισσότερο από τον Παναθηναϊκό (που αγωνίζεται σήμερα στις 19:30, άρα η " Ένωση" θα γνωρίζει το αποτέλεσμα του αγώνα του) και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την έξοδό της στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ παράλληλα θα είναι στο κυνήγι της 2ης θέσης, εκεί όπου βρίσκεται ο αντίπαλός της ΠΑΟΚ, αλλά και ο Άρης.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ "έφερε" λευκή ισοπαλία (0-0) στην έδρα του με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, αποτέλεσμα που τον κρατά σε θέση ισχύος όσον αφορά την Ευρωπαϊκή έξοδο. Θέλει το "διπλό" στο σημερινό ντέρμπι ώστε να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του και να "κλειδώσει" σε μεγάλο βαθμό την συμμετοχή του στο Europa Conference League της επόμενης χρονιάς. Συγκατοικεί στη 2η θέση με τον συμπολίτη Άρη στους 58 βαθμούς και με νίκη αποσπάται έξι βαθμούς από την "Ένωση".

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Πολλά τα προβλήματα σε ακόμα ένα παιχνίδι της φετινής σεζόν για τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στον αρχηγό της ΑΕΚ, Πέτρο Μάνταλο, καθώς δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη ποδοκνημική και τέθηκε νοκ-άουτ. Εκτός της αποψινής "μάχης" θα είναι και ο Μπακάκης, ο οποίος αν και επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων δεν κρίθηκε απολύτως έτοιμος και έμεινε εκτός. Επιπλέον ο Μαχαίρας, ένιωσε ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους στη τελευταία προπόνηση και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Από το αποψινό ματς θα απουσιάσουν επίσης και οι Ολιβέιρα, Ραντόνια, Χνιντ, Γκαρσία, Λάτσι και ο Σιμόες, που δεν υπολογίζεται για τα υπόλοιπα ματς των πλέι οφ.

Αναλυτικά η 19μελής αποστολή των "κιτρινόμαυρων": Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Νταντσένκο, Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Σαρδέλης, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Κοσίδης, Χριστόπουλος.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο Γκαρσία δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Καγκάβα, Κρέσπο (στη τελευταία προπόνηση ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα) και στον Ομάρ Ελ Καντουρί (ξεκίνησε τρέξιμο). Ο Ίνγκι Ίνγκασον "κουβαλά" πολλή κούραση και επιβάρυνση από τα προηγούμενα ματς και η συμμετοχή του στο αποψινό ματς θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Από εκεί και πέρα, οι Άντριαν Περέιρα και Ένεα Μιχάι συμμετείχαν κανονικά στο πρόγραμμα και "έθεσαν εαυτόν" στη διάθεση του προπονητή τους. Όπως συνηθίζει στα τελευταία ματς, έτσι και τώρα ο Ουρουγουανός τεχνικός του "Δικεφάλου του Βορρά" δεν ανακοίνωσε αποστολή.

Θυμίζουμε πως το ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ έληξε ισόπαλο (1-1, 23' Ανσαριφάρντ-89' Μουργκ).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code