ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η ΑΕΚ της επόμενης μέρας και η περίπτωση Γκαρσία.

 


Βαρύ και ασήκωτο το 1-5 της Κυριακής για την ΑΕΚ στο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, υπάρχει όμως και η επόμενη μέρα η οποία δεν μπορεί να βρεί την Ένωση σε κατάσταση αμηχανίας και αδράνειας.

Oι κιτρινόμαυροι κυνηγάνε την κατάκτηση του κυπέλλου αλλά και την έξοδο στην Ευρώπη και πρέπει να μείνουν αφοσιωμένοι στους στόχους τους για να τελειώσουν την χρονιά με θετικό πρόσημο. Υπάρχει ακόμα...δρόμος για να αρχίζουν να σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα σε σχέση με το ρόστερ της ομάδας τους όμως κάποια πράγματα είναι ήδη ξεκάθαρα και θα αρχίζουν να γίνονται ακόμα περισσότερο, όσο περνάνε οι μέρες και θα πλησιάζει η λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Σίγουρα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν ένα από τα πιο δύσκολα βράδια της Ένωσης-αν όχι το δυσκολότερο- μετά από την ημέρα του αγωνιστικού υποβιβασμού πριν από 7 χρόνια . Δύσκολο βράδυ για έναν οργανισμό και για έναν κόσμο που έχει περάσει πάρα πολλά τις τελευταίες δύο δεκαετίες και είναι ακόμα φρέσκα στη μνήμη του. 

Από το τέλος του αγώνα της Κυριακής έχουν γραφτεί και ειπωθεί χιλιάδες λέξεις,προτάσεις και άρθρα που προσπαθούν να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που υπάρχουν για την εξέλιξη του αγώνα,για την επόμενη μέρα αλλά και για τους λόγους που έφεραν την συντριβή.

Ασφάλεια

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά τα οποία όμως παράλληλα δεν είναι και δεδομένα.

Η ΑΕΚ έχει την τύχη σήμερα να διαθέτει μια πολύ δυνατή διοίκηση ,με τα σωστά και τα λάθη της, που η παρουσία της και μόνο αποτελεί ισχυρή δικλείδα ασφαλείας για να πορευτεί ο δικέφαλος στην (σημαντική) επόμενη μέρα . 

Μπορεί κάποιος να έχει στο μυαλό του ως ''δεδομένη'' αυτήν την συνθήκη , την ύπαρξη δηλαδή μιας σταθερής και δυνατής διοίκησης, όμως έχει αποδειχθεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν και σε πολλούς συλλόγους ανά τον...κόσμο(ακόμα και στην ίδια την ΑΕΚ  ) πως το συγκεκριμένο γεγονός όχι απλά δεν είναι δεδομένο αλλά αποτελεί ΕΥΧΗ και μεγάλο πλεονέκτημα.Τους λόγους δεν χρειάζεται να τους εξηγήσουμε καν.

Η παρουσία του Δ.Μ. στην ιδιοκτησία των κιτρινόμαυρων ενισχύει ακόμα περισσότερο το δίχτυ ασφαλείας που έχει η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή για να περπατήσει με ασφάλεια στο αύριο : Αγάπη για την ομάδα, γνώση του ποδοσφαίρου και οικονομική ευρωστία.Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει κάτι από αυτά τα τρία για τον ισχυρό άντρα του δικεφάλου.

 Η ΑΕΚ μπορεί και πρέπει να κάνει την μετάβαση στην επόμενη μέρα με ασφάλεια και ψυχραιμία. 

Χθες και αύριο

Ο δικέφαλος είναι...υποχρεωμένος να σηκώσει κεφάλι, να εντοπίσει ρεαλιστικά τις αγωνιστικές αδυναμίες του,να φιλτράρει τα λάθη του και να προετοιμαστεί κατάλληλα για να μπει στο νέο γήπεδο πιο έτοιμος,πιο υποψιασμένος και κυρίως με νοοτροπία τέτοια που θα του δώσει την ώθηση για αγωνιστικές επιτυχίες.Απαραίτητες προϋποθέσεις που γίνονται ακόμα πιο...απαραίτητες σε έναν Σύλλογο που είναι μπροστά σε μια από τις πιο μεγάλες στιγμές της ιστορίας του, όσο κοινότυπο και χιλιοειπωμένο κι αν ακούγεται πλέον.

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018 η αλήθεια είναι πως ορισμένες επιλογές φαινόντουσαν σχεδόν... ακατανόητες.Κάποιες αποδείχθηκαν όντως λάθος στον αγωνιστικό χώρο,αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να διαγράψει τις υπόλοιπες επιτυχίες των τελευταίων ετών : Κατάκτηση πρωταθλήματος ,κατάκτηση κυπέλλου και έξοδος στους ομίλους του champions league.

Και προσέξτε, αγωνιστικά για μια ομάδα που ήρθε από την Γ' και την Β' Εθνική, ακόμα και αν αυτή λέγεται ΑΕΚ, είναι κατόρθωμα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να κατακτήσει 2 τρόπαια και να παίξει στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.Πολλές ομάδες στο παρελθόν με βαριές φανέλες έκαναν χρόνια να συνέλθουν μετά από υποβιβασμό σε χαμηλότερη κατηγορία.

Πέρα από την ιστορική επιτυχία ανέγερσης νέου γηπέδου, η ΑΕΚ είχε καταφέρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ''επιστρέψει'' αγωνιστικά και αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό ακόμα και αν δεν διαφημίστηκε.


Λιβάι Γκαρσία


Από τις προηγούμενες χρονιές η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να κρατήσει τα θετικά,να μελετήσει τις αστοχίες που την τράβηξαν πίσω και να ετοιμάσει την ''πρώτη ύλη'' για την επόμενη μέρα.Μια επόμενη μέρα που θα υπάρχουν δεδομένα μεγάλες αλλαγές (όπως βγαίνει και από το ρεπορτάζ) αλλά και επίσης μεγάλες προσδοκίες.

Ούτε ο Χιμένεθ έγινε κακός προπονητής,ούτε και το ρόστερ της ΑΕΚ είναι για πέταμα όπως -λανθασμένα κατά την γνώμη μου-ακούγεται τις τελευταίες μέρες από ορισμένους.

Η Ένωση προφανώς και έχει αρκετά καλό υλικό, ειδικά μεσοεπιθετικά, αλλά προσωπικά ο πρώτος απο τους παίχτες που νομίζω αξίζουν ειδική μνεία στο υπάρχον ρόστερ είναι ο Λιβάι Γκαρσία.


 Αποτελεί σημείο αναφοράς ξεκάθαρα  για την ομάδα του και η περίπτωση του κατά την γνώμη μου θα πρέπει να αποτελέσει συστατικό στοιχείο για το χτίσιμο της επόμενης μέρας και φυσικά παράδειγμα για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις.

Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια του, μπορούσε να καταλάβει ο καθένας, πως το αγωνιστικό ταβάνι του είναι πολύ ψηλό και οι δυνατότητες του μεγάλες.Αυτό ''υποχρεώνει'' την ΑΕΚ όχι μόνο να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες να πάρει όσα περισσότερα μπορεί από τον συγκεκριμένο παίχτη τα επόμενα χρόνια αλλά και να τον πλαισιώσει και με άλλους...Λιβάι Γκαρσία ακόμα κι αν δεν στοιχίζουν το ίδιο,στα πλαίσια του πολυσυζητημένου σκάουτινγκ που έχει αλλάξει το ρου της ιστορίας πολλών ομάδων .Πολύ δύσκολο; NAI! Ακατόρθωτο ; OXI !

Όποια κι αν είναι η κατάληξη της φετινής σεζόν ,είτε πορευτεί με τον Χιμένεθ την επόμενη χρονιά είτε όχι, η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να αποκωδικοποιήσει την πορεία της με ψυχραιμία μέσα από τις ευστοχίες αλλά και από τις αστοχίες των τελευταίων ετών.Ο Λιβάι Γκαρσία είναι κατά την γνώμη μου ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα προς την θετική κατεύθυνση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code