ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (1-1): Άντεξαν μέχρι το 92' απέναντι στην καλύτερη ΑΕΚ οι "πράσινοι"

 

 Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική των play off της Super League.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την ισοπαλία από μια καλύτερη ΑΕΚ. Οι "πράσινοι" ήθελαν νίκη για να καταφέρουν να διεκδικήσουν το εισιτήριο για την Ευρώπη. Αντίθετα η ΑΕΚ ήθελε να κλειδώσει το εισιτήριο που έχει και να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες των "πράσινων". Παρόλα αυτά οι δύο ομάδες θα μοιραστούν από 1 βαθμό αφού ο Ιωαννίδης στο 36' και ο Γκαρσία στο 92' έφεραν το τελικό αποτέλεσμα 1-1.

1ο Ημίχρονο:

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά του ματς δείχνοντας της προθέσεις της για την εξασφάλιση του εισιτηρίου για την Ευρώπη. Η πρώτη απειλή για τον Παναθηναϊκό έγινε στο 9' με στατική μπάλα με εκτέλεση του Χουάνκαρ. Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 15' με την εκτέλεση φάουλ του μάνταλου η μπάλα κοντραρε και πέρασε κόρνερ. Το ματς είχε ρυθμό και ένταση. Μετά την εκτελεση φάουλ του Μάνταλου ο ρυθμός αρχισε να πέφτει, βέβαια η ΑΕΚ είχε φτάσει ορισμένες φορές με αξιώσεις στα καρέ του Διούδη, αλλά δεν έβρισκε την τελική πάσα. Στο 32' οι Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης άλλαξαν πλευρές για τον Παναθηναϊκό που δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Στο 35' είχαμε την πρώτη αλλαγή για την ΑΕΚ η οποία ήταν αναγκαστική με τον Ανσαριφάρντ να παίρνει την θέση του Ολιβέιρα. Ο Παναθηναϊκός αξιοποίησε τον χώρο που βρήκε και στο 36'  Καρλίτος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 των "πράσινων". Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Σιμάνσκι έκανε τη σέντρα, ο Αλμπάνης πήρε την κεφαλιά σε πολύ καλή θέση, ο Διούδης όμως μπλόκαρε σταθερά.

2ο Ημίχρονο:

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο και να ασκεί πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με τον Διούδη να λέει οχι στον Γκαρσία και στον Βασιλαντωνόπουλο. Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίως σε αμυντική θέση στο ξεκίνημα. Δύο ακόμη σουτ για την ΑΕΚ με Γαλανόπουλο και Ανσαριφάρντ αλλα η μπάλα πέρασε έξω. Οι "πράσινοι" δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό αφού η ΑΕΚ είχε μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό του Παναθηναϊκού. Στο 64' πέναλτι για την ΑΕΚ όμως μετά από έλεγχο στο VAR ο Ολλανδός έδωσε φάουλ αφού η παράβαση ήταν εκτός περιοχής. Στο 69' ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 70' διπλή αλλαγή για τους "πράσινους" με Μακέντα και Αγιούμπ να παίρνουν την θέση του Σανκαρέ και του Καρλίτος, ενώ για την ΑΕΚ ο Κρίστισιτς πήρε την θέση του Σιμάνσκι. Δύο αλλαγές για την ΑΕΚ στο 79' προκειμένου να πάρει ότι μπορέσει από το παιχνίδι, ο Κοσίδης πήρε την θέση του Γαλανόπουλο και ο Μαχαίρας του Αλμπάνη. Η ΑΕΚ είχε τις τελικές ειδικά στο δεύτερο μέρος όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει καμία από αυτές. Στο 84' μάλιστα λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, ο Λιβάι Γκαρσία βρήκε ανοικτό γήπεδο, έτρεξε με την μπάλα, πάτησε περιοχή, όμως το σουτ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Διούδης. Ο ακραίος της ΑΕΚ είχε και την επιλογή της πάσας με 2 συμπαίκτες του μέσα στα καρέ των φιλοξενουμένων. Στο 90' ο Εμπακοτό πήρε την θέση του σκόρερ Ιωαννίδη. Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 92' ο Μαχαίρας έκανε τη σέντρα και ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά ισοφάρισε για την Ενωση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι , Γαλανόπουλος, Αλμπάνης, Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος, Ολιβέιρα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Βέλεθ,  Σάντσες, Νιάς, Σανκαρέ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Βιγιαφάνιες,  Καρλίτος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code