ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Άρης-ΠΑΟΚ 0-1: Με σπουδαίο διπλό "πάτησε" στη 2η θέση!


Τεράστια νίκη για τον ΠΑΟΚ ο οποίος με το γκολ του Σβαμπ στο 6ο λεπτό νίκησε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με 0-1 και "έπιασε" τον Άρη στους 57 βαθμούς, έκανε μεγάλο άλμα για την έξοδο στην Ευρώπη και πλέον οι δυο τους συγκατοικούν στη 2η θέση της βαθμολογίας. "Έχασε" την ευκαιρία ο Άρης να αποσπαστεί ακόμη περισσότερο από τους διώκτες του και να "κλειδώσει" το ευρωπαϊκό του εισιτήριο.  

Με Γκάνεα ο Άρης, Βαρέλα αντί Ίνγκασον ο ΠΑΟΚ

Ο Άκης Μάντζιος επεφύλασσε μία μίνι έκπληξη στην 11άδα του Άρη, επιλέγοντας τον Κρίστιαν Γκάνεα για το αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Σούντγκρεν. Συγκεκριμένα ξεκίνησαν (σε σχηματισμό 4-2-3-1) οι Κουέστα στο τέρμα, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα στην άμυνα, Τζέγκο και Σάσα στα χαφ με τον Μπερτόγλιο σε ρόλο "10αριού", Ματέο Γκαρσία και Μαντσίνι στα εξτρέμ και ο Μάνος στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Πάμπλο Γκαρσία επιλέγει την ίδια "συνταγή" (3-4-3) όπως και με τον Ολυμπιακό, με μόνη διαφοροποίηση τον Βαρέλα που πήρε τη θέση του Ίνγκι Ίνγκασον. Συγκεκριμένα οι εξής 11 που ξεκίνησαν το ματς είναι οι Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο στην άμυνα, Ροντρίγκο και Μπάμπα τα δύο μπακ-χαφ, στον άξονα οι Ντόουγκλας Αουγκούστο και Σβαμπ, πιο μπροστά του σε ελεύθερο ρόλο ξεκίνησαν οι Ελ Καντουρί (αριστερά) και Ζίβκοβιτς (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Κάρολ Σφιντέρσκι.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να προηγείται νωρίς

Ξεκίνημα με γκολ για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μπήκε δυνατά και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του φάση στο ματς. Ο Σφιντέρσκι έκανε την κίνηση στην πλάτη της άμυνας, δέχθηκε την μπάλα και με τρομερή κάθετη βρήκε τον Σβαμπ στην μικρή περιοχή, ο οποίος "τσίμπησε" την μπάλα και "άνοιξε" το σκορ. Ο Άρης από εκείνο το σημείο πήρε την κατοχή και τον έλεγχο του ματς με τον αντίπαλό του να οπισθοχωρεί και πίεσε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Μπερτόγλιο μετά από κόρνερ, μπλόκαρε ο Πασχαλάκης (12'). Επόμενη φάση για τον Άρη στο 21' με το κόρνερ του Γκάνεα που είχε πορεία προς το τέρμα και τον Πασχαλάκη να διώχνει με τις γροθιές σε κόρνερ. Ο Μαντσίνι απείλησε στο 29' κάνοντας το σουτ, το οποίο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. Και καθώς το ημίχρονο πήγαινε προς το τέλος του με τον Άρη να επιχειρεί να βρει κενά που θα του "επιτρέψουν" να σκοράρει, κόντρα στη ροή του ματς ο Καντουρί έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη (με πανομοιότυπο τρόπο όπως ο Σφιντέρσκι στο γκολ) πήρε την μπάλα από ακόμα μία εξαιρετική κάθετη του σκόρερ Σφιντέρσκι και προσπάθησε να "κρεμάσει" τον Κουέστα που ήταν εκτός θέσης, ο τερματοφύλακας του Άρη όμως "έσωσε" την ομάδα του και με τα ακροδάχτυλα έστειλε την μπάλα κόρνερ. 

Ο Άρης την υπεροχή, ο ΠΑΟΚ "άντεξε"

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να απειλεί τον Πασχαλάκη. Πρώτη ευκαιρία του ημιχρόνου το σουτ του Σβαμπ από καλή θέση μέσα στην περιοχή, η μπάλα ψηλά άουτ (62'). Ο Άρης απάντησε με το σκαστό σουτ του Γκαρσία μετά από κόρνερ του Γκάμα, το οποίο κατέληξε εκτός εστίας (65'). Ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 0-2. Ο Καντουρί μπήκε στην περιοχή από πλάγια, γύρισε την μπάλα στον Ζίβκοβιτς και αυτός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα που έκανε σωτήρια επέμβαση. Το σουτ του Βιεϊρίνια στο 75' κατέληξε στην "αγκαλιά" του Κουέστα. Στο 85' ο Ουάρντα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στο Ρόουζ (είχε αντικρίσει την πρώτη κίτρινη κάρτα δύο λεπτά νωρίτερα για αγκωνιά στον Σούντγκρεν). Και ενώ το ματς φαινόταν πως θα λήξει χωρίς άλλη μεγάλη φάση, ο Μπερτόγλιο έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 90+1', όταν μετά από μπαλιά του Σάσα πλάσαρε τον Πασχαλάκη, και ο τελευταίος έκανε σπουδαία επέμβαση εξ επαφής και κράτησε το μηδέν. Ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Ρόουζ κατέληξε άουτ και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ουίλι Ντελαζό έφερε τον ΠΑΟΚ ισόβαθμο στην 2η θέση με τον Άρη στους 57 βαθμούς.

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς (70' Σούντγκρεν), Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Τζέγκο (58' Ματίγια), Σάσα, Μαντσίνι (58' Μπρούνο Γκάμα), Μπερτόγλιο, Ματέο Γκαρσία (79' Σαντέ Σίλβα), Μάνος (79' Μήτρογλου)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο (58' Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο, Στέφαν Σβαμπ, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μπάμπα, Καντουρί (72' Τσιγγάρας), Ζίβκοβιτς (93' Κρμέντσικ), Σφιντέρσκι (79' Ουάρντα).




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code