ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (0-1): Αριστούργημα του Μουργκ στο 94' και προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ!


Το πάνω χέρι πήρε ο δικέφαλος του βορρά.

Σπουδαίο αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ ο οποίος σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν καλός και δε δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες, κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το ΟΑΚΑ. Χρυσός σκόρερ ο Μουργκ με το αριστούργημα του Αυστριακού στο 90+4' από απευθείας εκτέλεση φάουλ να είναι αυτό που έκανε τη διαφορά. Η ΑΕΚ είχε κάποιες ευκαιρίες στην αναμέτρηση, ήταν πιο απειλητική από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε μεγάλο πρόβλημα δημιουργίας στην αναμέτρηση. Οι δύο ομάδες θα τα πούνε τώρα στην Τούμπα τη Μεγάλη Τετάρτη για τον επαναληπτικό που θα δώσει και το εισιτήριο για το τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ: 

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με το γνωστό πλέον 4-2-3-1 και τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα της Κυριακής. O Τσιντώτας πήρε τη θέση του Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, όπως συνηθίζει άλλωστε ο Χιμένεθ στα παιχνίδια κυπέλλου. Νταντσένκο δεξιά στην άμυνα και Λόπες αριστερά διατήρησαν τις θέσεις τους, ενώ ο Νεντελτσεάρου βρέθηκε δίπλα στον Σβάρνα αντί του Χνιντ. Ο Γαλανόπουλος πήρε θέση δίπλα στον Κρίστισιτς, με τον Μάνταλο λίγο μπροστά τους. Δεξιά στην επίθεση ο Λιβάι Γκαρσία, αριστερά ο Τάνκοβιτς και στην κορυφή ο Ολιβέιρα.

Από τη μεριά του ο Πάμπλο Γκαρσία διατήρησε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, παρά τις φωνές των προηγούμενων ημερών. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε μπροστά του στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο και Μπαμπά Ραχμάν. Ο Σβαμπ είχε για ένα ακόμα παιχνίδι παρτενέρ τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, με τον Ελ Καντουρί μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξιά στα εξτρέμ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, αριστερά ο Τζόλης και στην κορυφή επανήλθε ο Κρμέντσικ, αντί του Σφιντέρσκι.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και τον ΠΑΟΚ να επιχειρεί με πρέσινγκ λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή να αποσπάσει την κατοχή και να βγει μπροστά. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 8' για την ΑΕΚ, μετά από πολύ ωραία κυκλοφορία και εξαιρετική πάσα του Τάνκοβιτς ο Λόπες μπήκε από πλάγια στην περιοχή και σούταρε πάνω στον Πασχαλάκη. Στο 9' σουτ του Κρμέντσικ, μετά από βαθιά μπαλιά του Κρέσπο σταμάτησε στον Νεντελτσεάρου.

Στο 14' ο Τάνκοβιτς μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή σούταρε με το δεξί, όμως ο Πασχαλάκης μπλόκαρε εύκολα. Σταδιακά ο ΠΑΟΚ έπαιρνε την κατοχή με το μέρος του, όμως δυσκολευόταν να προσεγγίσει την περιοχή της ΑΕΚ. Στο 24' ο Κρμέντσικ ζήτησε χέρι του Νεντελτσεάρου στην περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε στο δικό του και όχι στο Ρουμάνου αμυντικού. Στο 26' μπαλιά του Μάνταλου στην πλάτη του Ίνγκασον ο Ολιβέιρα με ένα κοντρόλ σούταρε με τον Πασχαλάκη να απομακρύνει εντυπωσιακά. Στο 32' καλή συνεργασία από τους παίκτες του ΠΑΟΚ με τον Τζόλη να επιχειρεί να εκτελέσει στην κίνηση, αλλά πάνω στον Μάνταλο.

Στο 35' ξανά ο Τάνκοβιτς μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή μετά από μπαλιά του Σβάρνα, όμως πρόλαβε ο Ίνγκασον να του βάλει το στοπ. Στο 43' λάθος πάσα του Τσιντώτα πήρε τη μπάλα ο Τζόλης όμως το σουτ του κατέληξε αδύναμα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες ευκαιρίες και με την ΑΕΚ να αμύνεται στο μισό γήπεδο, μη επιτρέποντας στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να είναι απειλητική.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και απείλησε όταν μετά το φάουλ του Σβαμπ στο 47', ο Ελ Καντουρί δεν έκανε γεμάτα επαφή με τη μπάλα και ο Τσιντώντας μπλόκαρε εύκολα. Σταδιακά και μετά το 52' η ΑΕΚ άρχισε να ισορροπεί και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Στο 58 νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Λιβάι Γκαρσία να σεντράρει από τα δεξιά αλλά ο Ίνγκασον έδιωξε πάνω στον Τάνκοβιτς και δεν του επέτρεψε να εκτελέσει. 

Μετά το 63' και τις μαζεμένες αλλαγές των δύο ομάδων ο ρυθμός έπεσε και οι δύο αντίπαλοι δυσκολεύτηκαν να βρουν τα πατήματά τους. Αρκετά προσεκτικές και οι δύο ομάδες, χωρίς να απειλούν τους δύο τερματοφύλακες. Επόμενη φάση ήταν στο 87' όταν ο Ζίβκοβιτς σούταρε εκτός περιοχής, χωρίς να απειλήσει όμως τον Τσιντώτα. Στο 90+2' σουτ του Αλμπάνη με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Στη τελευταία φάση του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ πήρε την πολύ σημαντική νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης. Ο Μουργκ έστειλε με αριστουργηματική εκτέλεση τη μπάλα στο παραθυράκι του Τσιντώτα, μη μπορώντας ο Έλληνας τερματοφύλακας να αντιδράσει.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ (4-2-3-1): Τσιντώτας, Νταντσένκο, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λόπες, Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος (Σιμάνσκι 63'), Μάνταλος (Μαχαίρας 88'), Γκαρσία, Τάνκοβιτς (Αλμπάνης 63'), Ολιβέιρα (Ανσαριφάρντ 68').

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (Ροντρίγκο 64'), Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπαμπά Ραχμάν, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (Ουάρντα 64'), Ζίβκοβιτς Α, Τζόλης (Μουργκ 90'), Κρμέντσικ (Σφιντέρσκι 73').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code