ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τσιτσιπάς: "Είμαι κοντά στο να φτάσω σε έναν τελικό Grand Slam"


 Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την επανεμφάνισή του στα court του Μεξικού στο tour του ATP cup και για τους αντιπάλους του, μεταξύ των οποίων οι Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς. Τόνισε επίσης ότι σύντομα θα βρεθεί στην κορυφή ενός grand slam και ότι είναι θέμα εμπειρίας. Τέλος σύγκρινε τους Μεξικανούς με τους Έλληνες.. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τενίστα: 

Για το Ακαπούλκο και τις συνθήκες που επικρατούν στο Μεξικό: "Στο Μεξικό έζησα την πρώτη μου μεγάλη εμπειρία στο επαγγελματικό τένις. Είναι το μέρος που ξεκίνησα να κυνηγάω το όνειρό μου. Πιστεύω ότι οι Μεξικανοί έχουν πολλά κοινά με τους Έλληνες. Το αντιλαμβάνομαι από τις συμπεριφορές τους, το φαγητό και την κουλτούρα τους.

Έχουμε πολλές ομοιότητες και γι' αυτό μου αρέσει το Μεξικό και οι άνθρωποί του. Μου συμπεριφέρονται εξαιρετικά, είναι πολύ εργατικοί, ταπεινοί και παθιάζονται με αυτό που κάνουν. Το Ακαπούλκο είναι πολύ καλή τοποθεσία για τένις. Επιτέλους μπορώ να βγω στον ήλιο και να νιώσω όμορφα. Δεν είχα την ευκαιρία να το κάνω τις προηγούμενες ημέρες και πλέον αισθάνομαι πως έχω μεγαλύτερη ενέργεια".

Για το νέο σύστημα βαθμολόγησης της ΑΤΡ, το Big3 και το μέλλον του ανδρικού τένις: "Πιστεύω το να είσαι μέρος της εποχής του Big3, είναι εξαιρετική εμπειρία. Όσα έχουν πετύχει, είναι παραδείγματα για τη νέα γενιά. Για να καταλάβουν τι μπορούν να πετύχουν σαν άνθρωποι και σαν αθλητές.

Έχουμε παίκτες όπως ο Ζβέρεφ, ο Σαποβάλοφ, ο Ντε Μινόρ, ο Τιαφό, ο Αλιασίμ. Όλοι έχουν ταλέντο. Έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες και πολλά χαρίσματα. Θα δώσουμε μεγάλες μάχες τα επόμενα χρόνια μεταξύ μας και σίγουρα κάποιοι από εμάς θα φτάσουμε κοντά στο να κατακτήσουμε Masters και Grand Slams. Πιστεύω προσωπικά, πως είμαι κοντά στο να φτάσω σε έναν τελικό Grand Slam. Μου λείπει η εμπειρία, γι' αυτό και δεν τα έχω καταφέρει μέχρι στιγμής. Πιστεύω χρειάζομαι λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν αντιμετωπίζω τους κορυφαίους.

Δεν βρίσκω τον λόγο να σταματήσω να προσπαθώ για να προκριθώ σε έναν τελικό Major. Έχω φτάσει μέχρι τα ημιτελικά δυο φορές. Πρέπει να μάθω από τις προηγούμενες εμφανίσεις μου, να κρατήσω τις εμπειρίες μου και να διεκδικήσω τις πιθανότητες μου χωρίς φόβο, την επόμενη φορά που θα φτάσω σε αυτό το σημείο. Δεν χρειάζεται να σκέφτομαι πολύπλοκα σε αυτά τα ματς".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code