ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Είχε ατυχία αλλά και λάθη που πληρώνονται ακριβά!

 


Ο Θανάσης Μαγκλάρας σχολιάζει τα δικαιολογημένα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άρσεναλ, τα λάθη που του προέκυψαν στην πορεία του παιχνιδιού, ενώ έχει και υστερόγραφα.


Καλημέρα σας, να έχετε ένα όμορφο τριήμερο. Όσο γίνεται φυσικά με τα όσα συνεχίζουμε να βιώνουμε. Να προσέχετε τον εαυτό σας και τους γύρους σας. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας με τον Ολυμπιακό να κρατάει τη σημαία στην Ευρώπη, με τα όσα προβλήματα αντιμετώπισε δικαιολογημένα απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η Άρσεναλ, με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από τους ερυθρόλευκους. Οι ερυθρόλευκοι χτυπημένοι από τους τραυματισμούς και με λάθος νοοτροπία στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, θα ήταν πραγματική υπέρβαση να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω στο χθεσινό παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός χωρίς τον καλύτερο του αμυντικό, τον Σεμέδο, και με τον αμέσως καλύτερο αμυντικό του, σε αγωνιστική κατάσταση, τον Μπα να μένει εκτός στο ζέσταμα, αγωνίστηκε με τον Εμβιλά κεντρικό αμυντικό. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε δείξει και σε προηγούμενα παιχνίδια, πως τον Γάλλο θα επιστράτευε σε μία τέτοια περίπτωση. Η άλλη εναλλακτική ήταν ο Χολέβας. Με τον Εμβιλά ως κεντρικό αμυντικό, οι ερυθρόλευκοι έχασαν από τη μεσαία γραμμή τρία σημαντικά στοιχεία, το μαρκάρισμα στο ένας με έναν, τα κλεψίματα στη μεσαία γραμμή και την κάλυψη μέτρων στο χώρο. Αυτό ανάγκασε τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει τους Μπουχαλάκη και Καμαρά στην ίδια ευθεία, ώστε να μη δέχεται επιθέσεις από τον άξονα. Ο Βαλμπουενά μπροστά τους δεν ήταν σε καλή μέρα και αυτό φάνηκε με την αλλαγή θέσης από τον Μαρτίνς. Φάνηκε από τα πρώτα λεπτά το φοβικό ύφος, με το οποίο μπήκε ο Ολυμπιακός στα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης.

Ξεκίνησε η Άρσεναλ να πιέζει από τα πλάγια, με τα μπακ ψηλά στο γήπεδο. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε δώσει εντολή να ακολουθεί ο Μασούρας τον Μπεγερίν, για αυτό στα πρώτα λεπτά ο Ρέαμπτσουκ γινόταν τρίτο στόπερ. Από την άλλη πλευρά ο Μπρουμά είχε εντολή να βοηθάει στο μαρκάρισμα στον άξονα, όπου σύγκλινε ο Γουίλιαν. Έμενε στη συνέχεια στο ένας με έναν ο Τίερνει με τον Λαλά, με το δεύτερο να είναι σε κακή μέρα και να χάνει όλες τις μονομαχίες από τον Σκωτσέζο. Μετά το 20', όταν η Άρσεναλ έφερε την πίεση στον άξονα, γιατί δεν είναι ομάδα που μπορεί να βγάλει φάση με σέντρες από τα πλάγια, ο Μαρτίνς άλλαξε πράγματα και στην ομάδα του. Πήγε τον Βαλμπουενά στα αριστερά, με τον Ρέμαμπτσουκ να ακολουθεί με underlap και έφερε τον Μασούρα κεντρικά για δύο λόγους. Ένας για να πιέζει τον Νταβίντ Λουίς που είναι επιρρεπής στο λάθος (έχασε και τη μεγάλη ευκαιρία ο Μασούρας, μετά το κλέψιμο στον Βραζιλιάνο) και δεύτερος λόγος για να πέφτει πάνω στον Τσάκα στο κατέβασμα της μπάλας. Με αυτό το τρόπο ήθελε να δώσει και μέτρα στο γήπεδο στον Καμαρά, για να πατάει περιοχή και να δίνει βοήθειες στον Ελ Αραμπί, που ήταν ολομόναχος.

Στην επανάληψη και με τις αλλαγές των Φορτούνη και Χολέβας, έναντι των αρνητικών Βαλμπουενά και Ρέαμπτσουκ ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό. Η άμυνα αναγκαστικά παρέμεινε ανοιχτά στον αγωνιστικό, για να καλύψει τα μέτρα που έλειπαν από την απουσία του Εμβιλά στον άξονα, όμως με την έξοδο του Παρτέι και την είσοδο του Θεμπάγιος ο Ολυμπιακός πήρε αμέσως μέτρα στο γήπεδο. Οι Τσάκα και Θεμπάγιος δεν είναι ταχυδυναμικά χαφ και έχουν την ατυχία με τον Ισπανό ένα λεπτό στο γήπεδο να κάνει το λάθος στην άμυνα της Άρσεναλ και τον Ελ Αραμπί να σκοράρει. Με την ώθηση που έδωσε το 1-1 και τους κανονιέρηδες να βγάζουν το αίσθημα της αυτοσυγκράτησης μέχρι το 75' ο Ολυμπιακός στεκόταν ως ίσος στον αγωνιστικό χώρο. Τρία σημεία έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Άρσεναλ. Το 1-2 με την εξαιρετική κεφαλιά του Γκάμπριελ, η είσοδος του Ελνένι, όπου η Άρσεναλ γύρισε το σύστημα σε τριάδα στα χαφ και τρίτο η αλλαγή του Ελ Αραμπί. Ο Χασάν παρόλο που είναι πολύ καλός σκόρερ, δεν μπορεί να δημιουργήσει φάσεις μόνος του, όπως ο Μαροκινός. 

Το τρίτο γκολ δυστυχώς ήταν μια «παραίτηση» από πλευράς Ολυμπιακού. Ακούγεται ακραίο, όπως το αναφέρω, αλλά θέλω να προσέξετε τη φάση. Μόλις το κάνετε βρείτε μου άλλο παιχνίδι του Ολυμπιακού που να επιτρέπουν τα χαφ του στον αντίπαλο να κάνει δέκα μέτρα με τη μπάλα στα πόδια εκτός περιοχής και να σουτάρει ανενόχλητος. Όση ευθύνη και να φέρει ο Σα, το σουτ είναι πολύ καλό και στη γωνία. Αυτό ήταν και το κερασάκι στη τούρτα στην κακή εμφάνιση του Καμαρά. Ο Καμερουνέζος χθες ήταν σε πολύ κακή μέρα, απόδειξη οι πολλές λάθος πάσες που έκανε και τα μέτρα που δεν έκανε κάθετα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός πλέον αναζητά ένα θαύμα στο Λονδίνο, που αν έχει τον Μπα διαθέσιμο και αγωνιστεί με τρία χαφ θα το διεκδικήσει μέχρι τέλους, αν όχι τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ.

Υ.Γ. 1) Ο μόνος τρόπος για να έπαιρνε το ματς χθες ο Ολυμπιακός ήταν να αγωνιστεί για 90' λεπτά, όπως στο διάστημα 55'-75'. Κάνοντας το ματς δηλαδή «ροντεό». Θα δεχόταν γκολ δεδομένα, όμως στην άμυνα της Άρσεναλ, πιθανό, να έβαζε και άλλα. Ο Ολυμπιακός  του Μαρτίνς, όταν παίζει φοβικά δεν κερδίζει.

Υ.Γ. 2) Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Σα, ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα και από την απουσία των στόπερ στον Ολυμπιακό.

Υ.Γ. 3) Μεγάλο ρίσκο για τον Ολυμπιακό το να μείνει με τρία ετοιμοπόλεμα στόπερ για τρεις διοργανώσεις. Οι τραυματισμοί χτύπησαν τους δύο και έμεινε ο Ολυμπιακός ανοχύρωτος.

Υ.Γ. 4) Ο Μπεγερίν πόσο άτυχος είναι με τους τραυματισμούς που έχει στην καριέρα του. Μπακ υψηλοτάτου επιπέδου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code