ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τους χόρεψε «ολλανδικό συρτάκι» και έκλεισε στόματα !


Στον «αέρα», σε άρθρα, στις παρέες μου και στην οικογένεια μου το φώναζα καιρό αλλά όλοι με έπαιρναν στο «ψιλό» λέγοντας πως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, τώρα τουλάχιστον στην κατάσταση που βρίσκεται η Εθνική. «Μα για ποια κατάσταση μιλάτε», αναρωτιόμουν συνέχεια, μα σαφή απάντηση δεν έπαιρνα. 

Το «φώναζα» πως η Εθνική εχθές θα έπαιρνε ένα θετικό αποτέλεσμα και το πίστευα από την πρώτη στιγμή όταν και βγήκε η κλήρωση των ομίλων. Η ομάδα έχει αλλάξει, στο Nations League δεν βγήκαμε πρώτη λόγω... της μοίρας, αυτό δεν θα μου το αλλάξει κανείς στο μυαλό μου μέσα. Το πιστεύω ακράδαντα και νομίζω πως πλέον δικαιώνομαι. Εχθές λοιπόν, είχαμε μία ωραιότατη παράσταση μέσα στην Γρανάδα, 1-1 με την Ισπανία, την 3 φορές νικήτρια Euro και 1 Μουντιάλ.

Ο Τζον Φαντ' Σχιπ είχε το... πλάνο.

Μία ενδεκάδα περίεργη, άκρως τακτική !


Βλέποντας εχθές κανείς την ενδεκάδα λίγο πριν το ματς, θα είναι ψέμα εάν πει πως την περίμενε. Δεν ήταν καθόλου αναμενόμενη και δεν την είχαμε δει σε κανένα φιλικό προετοιμασίας, ούτε σε κάποια ανοιχτή προπόνηση. Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός, ήξερε πολύ καλά πώς θα «κλέψει» τον βαθμό και το σχεδίαζε πολύ καιρό τώρα όπως όλα δείχνουν. Ούτε Γιακουμάκης, ούτε Τζόλης, ούτε Φορτούνης, ούτε Μαυροπάνος. Ήθελε παίκτες που θα μαρκάρουν επί 90' συνεχόμενα, να «φτύσουν αίμα» που λέμε λαϊκιστή. Αυτός ήταν και ο λόγος που είδαμε στο αρχικό σχήμα Μάνταλο και Μασούρα, παίκτες που γνωρίζουν πως να μαρκάρουν αλλά και να κάνουν μία γρήγορη εάν και εφόσον χρειαστεί αντεπίθεση. 

Οι αντεπιθέσεις ήρθαν εν τέλει από πλευράς Λημνιού, ο οποίος όμως δεν είχε καθαρό μυαλό σε δύο φάσεις, ώστε να περάσει την κατάλληλη πάσα ή να κάνει σουτ προς την εστία της Ισπανίας. Όμως έκανε αυτό που ήθελε περισσότερο ο Φαντ' Σχιπ, άμυνα δηλαδή. Από δεξιά ας μην κρυβόμαστε υπάρχει θέμα και σοβαρό. Ο Μπακάκης δεν είχε καθόλου καλές τοποθετήσεις και συνεχώς δημιουργούνταν ρίγματα από δεξιά όποτε πήγαινε από εκεί η μπάλα στο δεύτερο 45λεπτο. Στο πρώτο όμως όλα κυλούσαν σωστά, γιατί πολύ απλά βρισκόταν μέσα και ο Λημνιός. Συνεχόμενα τρεξίματα και μαρκαρίσματα, σαν να είχε δύο δεξιά μπακ και όχι ένα η Εθνική μας. Άψογο στήσιμο.

Το κόλπο γκρόσο με Τζόλη


Ο Τζόλης είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως αυτή την στιγμή και το γνωρίζουμε άπαντες. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα παίρνει χρόνο συμμετοχής από την αρχική ενδεκάδα σε κάθε παιχνίδι. Το ζήτημα δεν είναι να αναδειχθεί κάποιος εκ των παιχτών αλλά να έρθει το αποτέλεσμα και ας έρθει με Διούδη ως δεκάρι που λέει ο λόγος. Ο 18χρονος μπήκε στο πιο κατάλληλο σημείο, εκεί που ο Φαντ' Σχιπ ήξερε πως δεν θέλει να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, ήθελε κάτι, έστω εάν αυτό το κάτι είναι ο βαθμός της ισοπαλίας. Ο Τζόλης άσκησε πίεση καθ' όλη την διάρκεια του δευτέρου μέρους και έβαζε δύσκολα στην Ισπανία που επέμενε να κάθεται ψηλά στο γήπεδο και ας έχει κενά. Ένα από αυτά τα κενά της επέφεραν και το εις βάρος της πέναλτι, στο οποίο έχει συνεισφορά και ο Τζόλης με το ανέβασμα του από αριστερά. Η κατάληξη του πέναλτι γνωστή, Μπακασέτας και γκολ.

Ο «κακός τους δαίμονας», η Ελλάδα


Η Ισπανία μπορεί να μας κερδίζει συνέχεια στο μπάσκετ, ωστόσο στο ποδόσφαιρο ψιλοδυσκολεύεται τα τελευταία χρόνια. Εχθές σαν να το ξέραμε... 25η Μαρτίου, μία ημέρα εθνικής υπερηφάνειας αλλά συνάμα και μία ημέρα που μας «θέλει» ποδοσφαιρικά για την Εθνική. 

Σαν να το ήξερα ότι κάτι καλό θα βγει από αυτή την ημέρα. Έτσι και έγινε, οι διεθνείς μας, έκαναν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν στους φιλάθλους μας, όσο και εάν κάποιοι επιμένουν να μας το βγάλουν ξινό.

Η Ισπανία είναι η χώρα που είχε να ηττηθεί σε προκριματική φάση Euro και Μουντιάλ από το 2003, μαντέψτε από ποιους, τους Έλληνες. Μάλιστα, η Ισπανία είχε να φέρει ισοπαλία στην έδρα της 2,5 ολόκληρα χρόνια.

Βλέποντας κανείς την χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών της Ισπανίας και της Ελλάδας δεν θα μπορεί να πιστέψει ότι η χώρα μας κατάφερε να πάρει το Χ.

Μιλάμε για νούμερα που τρομάζουν, όμως ο Ολλανδός ήξερε, έκλεισε τα αυτιά του και έκανε αυτό που ο ίδιος ήθελε και εν τέλει δικαιώθηκε. Ο βαθμός της ισοπαλίας είναι οριστικός και ξαφνικά βάλαμε φωτιά στον όμιλο. 

Μπράβο ρε μέγιστε Φαντ' Σχιπ, τους χόρεψες κανονικότατα !

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code