ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Βέρχουλστ, ένας σύγχρονος ήρωας κατά του παιδικού καρκίνου


Ο Νταβίνο Βέρχουλστ έγινε γνωστός στην χώρα μας φέτος από την μεταγραφή του και τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στην ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης. 

Ο 33χρονος Βέλγος γκολκίπερ ωστόσο δεν είναι αγωνιστής μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και στην ζωή του έξω από αυτό με την ιστορία του να είναι πραγματικά άκρως ενδιαφέρουσα και παράδειγμα προς μίμηση.

Το αιφνίδιο «χτύπημα» από την κόρη του 


Ήταν 2016 προς 2017 όταν η μικρή του κόρη, η Έλενα διεγνώσθη με μια μορφή λευχαιμίας , η οποία την ανάγκασε να μείνει για 10 μήνες κλινήρης σε νοσοκομείο. Οι γιατροί είχαν κάνει ξεκάθαρο πως της δίνουν λίγες πιθανότητες επιβίωσης. Η Έλενα όμως έχοντας όλη την αγάπη της οικογένειας της αλλά και των γύρω της ανθρώπων κατάφερε να βγει νικήτρια και να γίνει ένα μεγάλο παράδειγμα προς μίμηση όπως και ο πατέρας της, με τον Βέρχουλστ να αγωνίζεται γι' αυτήν και να είναι πάντα δίπλα της.

Να σημειωθεί πως εκείνη την σεζόν ο ίδιος είχε κάνει μία από τις καλύτερες του μέχρι και σήμερα. Σε δηλώσεις του που είχε κάνει σε Μέσο του Βελγίου είχε κάνει γνωστό πως στο μυαλό του είχε μονάχα την Έλενα και πως έπαιζε γι' αυτήν. «Σε κάθε ματς βρίσκονταν στο μυαλό μου. Εβλεπα την μπάλα να έρχεται προς εμένα και έλεγα ‘Ελενα θα την πιάσω για σένα’. Ακόμη και τώρα το κάνω. Θέλω να το κάνω».

Άξιου θαυμασμού είναι μέσα σ' όλη αυτή την περιπέτεια όχι μόνο ο Βέρχουλστ και η Έλενα αλλά και η σύζυγος του, Ναταλί η οποία καθ' όλη την περίοδο αυτή ήταν έγκυος στο 2ο παιδί της οικογένειας, τον μικρό Λουίς.

Εν τέλει δεν θεραπεύτηκε πλήρως...


Παρ' όλη την προσπάθεια της Έλενας, των γιατρών, των νοσηλευτών, της οικογένειας και των οικείων, η Έλενα κέρδισε την πρώτη της πολύμηνη μάχη, διαλύοντας τον αντίπαλο. Ωστόσο, η κόρη του Νταβίνο Βέρχουλστ συνεχίζει ακόμη τον αγώνα της, αφού μετά την διάγωνστη της στην αρρώστια, επηρέασε τη λειτουργία του εγκεφάλου της, όμως ο μεγάλος κίνδυνος έχει περάσει και θα βγει και σε αυτό δυνατή. Άλλωστε έχει το πνεύμα του νικητή από τον πατέρα της και είναι ακόμη πιο δυνατή από αυτόν. Το έχει αποδείξει άλλωστε.

«Παραπονιόμαστε για απλά πράγματα, εκείνα γελάνε παρότι υποφέρουν τόσο πολύ»


Ο νυν τερματοφύλακας του Απόλλωνα Σμύρνης συγκινεί πραγματικά με τις δηλώσεις του σχετικά με το θέμα της λευχαιμίας και του καρκίνου για τα παιδιά και όχι μόνο. Σε δηλώσεις του κατά το παρελθόν είχε εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο θυμώνει τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συναδέλφους του, έχοντας μισθούς μεγάλου όγκου και δεν βοηθούν όσο θα έπρεπε σε ανάλογες καταστάσεις.

«Είμαι τόσο περήφανος για εκείνη. Με εμπνέει σαν αθλητή και σαν πατέρα. Πλέον η πολυτέλεια με ενοχλεί. Εμείς πρέπει να παλεύουμε για τους μισθούς μας, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αμείβονται πάρα μα πάρα πολύ καλά, αλλά τα παιδιά στα νοσοκομεία παλεύουν για τη ζωή τους. Παραπονιόμαστε για απλά πράγματα, ακόμη και εγώ το έκανα στο παρελθόν, π.χ. αν έβρεχε και δεν μπορούσα να κάνω μπάρμπεκιου. Εκείνα όμως γελάνε παρότι υποφέρουν τόσο πολύ».

Ένωσε οπαδούς διαφορετικών ομάδων


Ο 33χρονος σήμερα Βέλγος τερματοφύλακας κατάφερε να ενώσει τους οπαδούς ομάδων, με το πρόβλημα της κόρης του όταν έγινε γνωστό. Συγκεκριμένα όσο αγωνιζόταν στην Λόκερεν τόσο οι υποστηρικτές του συλλόγου αλλά και οι οπαδοί των υπολοίπων ομάδων σήκωναν πανό συμπαράστασης προς την μικρή Έλενα και την οικογένεια της. Οι ίδιοι ήθελαν να βοηθήσουν από την δική τους πλευρά και το κατάφεραν και με το παραπάνω.

Αγωνίζεται καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο, ένα πιο ελπιδοφόρο


Δεν σταμάτησε ποτέ να βοηθάει και ούτε θα το κάνει. Ο Βέρχουλστ είναι πεισματάρης, έχει καρδιά αγωνιστή και θα παλεύει μέχρι τέλους. Ο ίδιος ενισχύει συνεχώς οικονομικά τα ιδρύματα που συνεισφέρουν στη νοσηλεία παιδιών με καρκίνο. 

Σήμερα είναι ενεργό μέλος του οργανισμού «Komok» και συμμετέχει στη διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων, μπαζάρ και οποιαδήποτε άλλης δράσης μπορεί να βοηθήσει χρηματικά  και να διοχετευθούν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

«Τόσες ώρες στην κλινική εξαρτόμαστε από τις νοσοκόμες για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες. Πρέπει και οι γονείς να έχουν τον δικό τους χώρο. Οχι μόνο για να μαγειρέψουν ή να ξεκουραστούν, αλλά για να μιλήσουν μεταξύ τους. Να δώσει ο ένας κουράγιο στον άλλον. Να κλάψουν ή να γελάσουν. Είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Βέρχουλστ είσαι ένας σύγχρονος ήρωας ρε φίλε... Keep Going !

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code