ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Διπλωματική επεισόδιο Ισπανίας Κοσόβου, απειλούν να μήν κατέβουν οι Ισπανοί

 

Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Ισπανία και το Κόσοβο, δύο Χώρες που είναι στον όμιλο της Εθνικής μας. Όλα ξεκίνησαν όταν στο Twitter της ισπανικής Oμοσπονδίας αναφέρθηκε ως «έδαφος», ενόψει του προκριματικού αγώνα για το Μουντιάλ 2022  στις 31 Μαρτίου στη Σεβίλλη.

Η Ομοσπονδία του Κοσόβου η οποία είναι αναγνωρισμένη από την FIFA και την UEFA από το 2016 απευθύνθηκε επίσης στην Ομοσπονδία της Ισπανίας, χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» τον χαρακτηρισμό, απειλώντας να μην αγωνιστεί, εάν δεν του επιτραπεί να επιδείξει τη σημαία του ή να υπάρξει ανάκρουση του εθνικού του ύμνου πριν από την έναρξη.

Η Ισπανία δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος. «Η προσέγγιση του ισπανικού κράτους προς το κράτος του Kοσόβου, δυστυχώς ήταν καταστροφική από τη διακήρυξη της Ανεξαρτησίας στις 17 Φεβρουαρίου 2008. Αυτή η προσέγγιση, όμως δεν μπορεί να αλλάξει την ιστορία και την πραγματικότητα. Ελπίζουμε ότι δεν θα προχωρήσουν σε ενέργειες που θα βλάψουν τις σχέσεις μεταξύ των Ομοσπονδιών και των δύο χωρών», ανέφερε η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code