ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ (0-2): Πέρασε πανηγυρικά από τη Ριζούπολη και συνεχίζει να ελπίζει!


 Πολύ σημαντική νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Η ΑΕΛ συνεχίζει να κάνει βήματα προς τη σωτηρία της στη μεγάλη κατηγορία. Στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου στον πάγκο του Απόλλωνα οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι δημιουργώντας ευκαιρίες, χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν. Στην επανάληψη η ΑΕΛ ισορρόπησε σημαντικά το παιχνίδι, έγινε πιο επιθετική και δημιούργησε πολλά προβλήματα στη δεξιά πλευρά του Απόλλωνα. Το σκορ άνοιξε ο Ντουρμισάι μετά από ωραία ομαδική συνεργασία, με τον Νούνιτς στη τελευταία φάση της αναμέτρησης στο 90+6 να γράφει το τελικό 2-0. Στους 19 βαθμούς πλέον η ΑΕΛ που έπιασε τον ΟΦΗ, που έχει παιχνίδι λιγότερο. Στους 28 βαθμούς παραμένουν οι γηπεδούχοι.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Μάκης Χάβος στο ντεμπούτο στον πάγκο του Απόλλωνα. Ο Βέρχουλστ βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια. Ο Μπαξεβανίδης δεξιά στην άμυνα, ο Χουχούμης αριστερά και οι Ντομίνγκες, Λισγάρας στο κέντρο της άμυνας. Σλίβκα και Φατιόν τα δύο κεντρικά χαφ, με τον Μπετινέλι μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Ο Τσιλούλης ήταν δεξιά στην επίθεση, ο Μαρκ Φερνάντεθ αριστερά και ο Ντάουντα στην κορυφή.

Με 4-4-2 ξεκίνησε τον αγώνα ο Τζιανλούκα Φέστα. Ο Νάγκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Μπέρτο, Ηλιάδη, Ζίζιτς, Μαξιμένκο. Στίφλερ και Κολομπίνο ήταν τα κεντρικά χαφ, με τον Πινακά δεξιά, τον Ακούνια αριστερά και τους Ντουρμισάι και Μουκαντζό στην κορυφή της επίθεσης.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με ευκαιρία στο τρίτο λεπτό για τον Απόλλωνα με τον Ντομίνγκες να παίρνει την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Μπετινέλι και τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 5΄ωραία συνεργασία Φερνάντεθ και Σλίβκα, ο τελευταίος γύρισε παράλληλα τη μπάλα όμως ο ολομόναχος Τσιλούλης βρήκε αέρα. Στο 6' σουτ του Ντάουντα από μακριά, πολύ άστοχο. Ο Απόλλωνας μπήκε στην αναμέτρηση με σκοπό το γρήγορο γκολ που θα του ξεκλειδώσει το παιχνίδι.

Στο 13' μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Μπετινέλι εκτέλεσε το φάουλ ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά ο Νάγκι απομάκρυνε και στην επαναφορά η μπάλα πηγαίνει στο κεφάλι του Ντάουντα, που αιφνιδιάστηκε, και άουτ. Στο 22' σουτ του Ακούνια εκτός περιοχής στην αγκαλιά του Βέρχουλστ. Στο 28' νέα κεφαλιά του Λισγάρα από κόρνερ στην αγκαλιά του Νάγκι. Η ΑΕΛ δυσκολευόταν πάρα πολύ να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας και να δημιουργήσει. 

Στο 32' όμορφη ανάπτυξη του Απόλλωνα από τα αριστερά με Σλίβκα, Φερνάντεθ και Χουχούμη, ο τελευταίος σέντραρε και ο Τσιλούλης από το ύψος της περιοχής δεν έπιασε καλά το σουτ. Στο 35' τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Πινακάς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντουρμισάι πήρε την κεφαλιά και ο Βέρχουλστ έβγαλε με τα πόδια πάνω στη γραμμή. Στο 44' μετά από κόντρες ο Ντουρμισάι έγινε κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής όμως σούταρε πολύ ψηλά άουτ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να ισορροπεί και να περιορίζει τις απειλές προς την εστία της.

Στην επανάληψη οι ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές. Οι παίκτες της ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Φερνάντεθ στο 47'. όμως το VAR έδειξε πως δεν υπήρχε τίποτα. Στο 54' σέντρα σουτ του Ακούνια πέρασε από τον Πινακά. Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα στο 55', σουτ του Μπεντινέλι στο δοκάρι από το ύψος της περιοχής, στην επαναφορά νέο σουτ του Κολ άουτ. Η ΑΕΛ πίεσε ψηλά στο 57' έκλεψε ο Ντουρμισάι, ο Ακούνια σέντραρε παράλληλα και ο Κολομπίνο σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βέρχουλστ.

Στο 61' σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς εκτός περιοχής ο Βέρχουλστ μπλόκαρε εύκολα. Η σειρά του Απόλλωνα να διαμαρτυρηθεί για πέναλντι ήρθε στο 63' σε πέσιμο του Ιωαννίδη στην περιοχή, όμως δεν υπήρχε κάτι αντικανονικό ούτε σε αυτή τη φάση. Στο 67' η ΑΕΛ, που ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, άνοιξε το σκορ. Ωραία συνεργασία ανάμεσα σε Μιλοσάβλιεβιτς, Ακούνια και Κολομπίνο, πάλι από τα αριστερά, ο τελευταίος σέντραρε παράλληλα και ο ανενόχλητος Ντουρμισάι νίκησε τον Βέρχουλστ. 

Στο 78' ωραία σέντρα του Μπεντινέλι ο Μουνιέ δεν προλαβαίνει να κάνει επαφή στο δεύτερο δοκάρι ολομόναχος. Στο 84' ωραία ενέργεια του Σλίβκα ο Νάγκι του έβαλε το στοπ στο τετ-α-τετ. Στο 85' κεφαλιά του Μουνιέ η μπάλα άουτ. Τρομερή ενέργεια του Ακούνια στο 89' και σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Στο 90+6' και μετά από ωραία αντεπίθεση η ΑΕΛ πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Νούνιτς να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Βέρχουλστ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Απόλλωνας Σμύρνης (4-2-3-1): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης, Σλίβκα, Φατιόν (Λαγός 72'), Τσιλούλης (Κολ 52'), Μπετινέλι, Μαρκ Φερνάντεθ (Μουνιέ 72'), Ντάουντα (Ιωαννίδης 52').

ΑΕΛ (4-4-2): Νάγκι, Μπέρτος, Ηλιάδης, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Στίφλερ (Σπαρβ 86'), Κολομπίνο, Μουκαντζό (Μιλοσάβλιεβιτς 57'), Ακούνια, Πινακάς (Μπεν Χατίρα 78'), Ντουρμισάι (Νούνιτς 78').


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code