ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Oλυμπιακός-PSV 4-2: Ασ' τον τρελό στην τρέλα του


 
Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Αϊντχόφεν στα πλαίσια της πρώτης αναμέτρησης για την φάση των 32 του Europa League. Σε έναν αγώνα με εκρηκτικό ρυθμό, κατάφερε να επιβιώσει από χίλια κύματα και να επιτεθεί δυνατότερος. Χάρις στα τέρματα των Μπουχαλάκη, Εμβιλά, Ελ Αραμπί και Μασούρα κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 4-2, πραγματοποιώντας αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Για την ομάδα του Σμιντ ισοφάρισε εις διπλούν ο Ζαχάβι, χωρίς ωστόσο αυτό να σταθεί αρκετό. 

1o Ημίχρονο:

Το πρώτο μέρος χαρακτηρίστηκε από φρενήρη ρυθμό, δυνατές μονομαχίες και γκολ εκατέρωθεν. Μόλις εννέα λεπτά πέρασαν από το ξεκίνημα για να σημειωθεί το πρώτο τέρμα και αυτό για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Η ευφυία του Βαλμπουενά κατέληξε σε μια εξαιρετική ασίστ από φάουλ, η οποία βρήκε το κεφάλι του Μπουχαλάκη για το 1-0. Δεν πέρασαν πέντε λεπτά από την ψυχρολουσία, καθώς η PSV που είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο ισοφάρισε με τον Ισραηλινό Ζαχάβι. Ο επιθετικός των Ολλανδών, έπειτα από εξαιρετική τρίπλα πάνω στον Καμαρά, σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στο πόδι του Σωκράτη και να καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα. Πολύ δυνατά μαρκαρίσματα και από τις δύο πλευρές, με αυτό του Σανγκαρέ πάνω στον Βαλμπουενά να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα. Στην πορεία οι γηπεδούχοι ανασυντάχτηκαν και στο 37ο λεπτό ξαναπήραν κεφάλι στο σκορ. Η μπάλα απομακρύνεται από την περιοχή των φιλοξενούμενων και ο Εμβιλά έρχεται σαν τρέιλερ από το ύψος της μεγάλης περιοχής για να σκοράρει ένα τέρμα σπάνιας ομορφιάς. Παρ' όλα αυτά οι Πειραιώτες στάθηκαν και πάλι δίχως σοβαρότητα και ισοφαρίστηκαν από τον ίδιο παίκτη. Μόλις δύο λεπτά χρειάστηκαν αυτή την φορά για τον Ζαχάβι, έπειτα από κεφαλιά του και ασταθή απόκρουση του Ζοζέ Σα. Και εκεί που το ημίχρονο όδευε προς την δύση του, ήρθε το κερασάκι στην τούρτα. Στο δεύτερο λεπτό τον καθυστερήσεων, από ποιόν άλλον; Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πιέζει ψηλά, κλέβει ανέλπιστα την μπάλα και βγαίνει μόνος του φάτσα με το τέρμα. Περνάει και τον Εμβογκό και πλέον δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς. Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν 3-2 έπειτα από 49 λεπτά αγώνα.

2o Hμίχρονο:

To δεύτερο μέρος βρήκε τακτικά πολύ πιο σοβαρή την ομάδα του Μάρτινς. Μπορεί η εικόνα να έδειχνε τους φιλοξενούμενους να διατηρούν την κατοχή της μπάλας και να πιέζουν, παρ' όλα αυτά δεν κατάφεραν να απειλήσουν. Αυτό συνέβη μονάχα στο ξεκίνημα, έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, που απέκρουσε με δυσκολία ο Πορτογάλος πορτιέρο του Ολυμπιακού. Η αναμέτρηση συνεχιζόταν με δυνατά μαρκαρίσματα, ενώ Μπα και Σαναγκαρέ φλέρταραν με την κόκκινη κάρτα. Και όσο το παιχνίδι κυλούσε και οι ομάδες έδειχναν να στερεύουν από δυνάμεις οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση. Μέσω των ξεκούραστων Μασούρα, Βρουσάι και Φορτούνη που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, οι ερυθρόλευκοι χτύπησαν με ταχύτητα στους ανοιχτούς χώρους. Σε μία τέτοια στιγμή στο 82ο λεπτό, ο Μασούρας με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων. Οι Πειραιώτες κράτησαν το ισχυρό προβάδισμα υπέρ τους και έπειτα από την συμπλήρωση και των τεσσάρων λεπτών έφτασε η λήξη της αναμέτρησης. Ολυμπιακός-Αίντχόφεν 4-2.

Τελικές: 11(6)-10(4)

Κατοχή: 43%-57%

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά (80' Ανδρούτσος), Μπα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά (80' Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Μπρούμα (80' Χασάν), Βαλμπουενά (68' Μασούρας), Ελ Αραμπί (74' Φορτούνης).

Αϊντχόφεν: Εμβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μποσκαγκλί (38' Μπάουμγκαρτλ), Μαξ, Σανγκαρέ (70' Φέρτεσεν), Τόμας, Ροσάριο, Γκέτσε (70' Μάουρο), Ζάχαβι, Μάλεν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code