ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αν έχεις Μαρτίνς διάβαινε!


 Ο Θανάσης Μαγκλάρας βλέποντας το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αϊντχόφεν στέκεται στο πλάνο που παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς, τα σωστά και τα λάθη των παικτών του, την «ένεση» που παρείχε ο Πορτογάλος στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ έχει και υστερόγραφα.


Καλημέρα σας με διάθεση παρά τα όσα συνεχίζουμε να βιώνουμε. Τουλάχιστον έχουμε το αγαπημένο μας ποδόσφαιρο για να ξεφεύγουμε και φυσικά έχουμε και τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς, που χθες έδειξε πόσο δουλεμένη ομάδα είναι, πόσο ομάδα του προπονητή της είναι και πόσο παρεμβατικός μπορεί να γίνει ο Πορτογάλος κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Επειδή πολλοί θα σταθούν στην αφέλεια που βγάζει η Ολλανδική ομάδα, κυρίως στο αμυντικό της κομμάτι, ας το πούμε από τώρα για να το βγάλουμε και από το κάδρο. Παρόλο που στα τελευταία πέντε παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, στα τέσσερα δεν είχε δεχθεί γκολ, μόλις βρήκε απέναντί της μια ομάδα ικανή να την πιέσει και να της βγάλει φάσεις το κοντέρ σταμάτησε στα τέσσερα τέρματα. Ο Μαρτίνς παίρνει άριστα και στο στήσιμο και στις αλλαγές. Πολλοί θα αναρωτηθείτε γιατί το γράφω αυτό ενώ ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος δέχθηκε δύο γκολ. Ο Μαρτίνς πήρε κάποια ρίσκα στο χθεσινό παιχνίδι. Το πρώτο ήταν αυτό που έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Το πρέσινγκ του Ολυμπιακού ήταν ψηλά στο γήπεδο και ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση του Μαρτίνς να βάλει γκολ η ομάδα του και όχι ένα μάλιστα. 

Αυτό βέβαια φανέρωσε και τα προβλήματα που υπάρχουν στην άμυνα του Ολυμπιακού και έγιναν λίγο παραπάνω εμφανή χθες, όπου πέρα από το γεγονός ότι 3 στους 4 της άμυνας ήταν μεταγραφές του Ιανουαρίου, που έπρεπε να γίνουν φυσικά, υπήρχε και ένα κεντρικό αμυντικό δίδυμο που έπαιζε μαζί για πρώτη φορά. Σωκράτης και Μπα άργησαν να βρουν χημεία και θα μου επιτρέψουν οι φίλοι του Ολυμπαικού να πω πως δε βρήκαν καθόλου στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός όντας ψηλά στο γήπεδο είχε αρκετό χώρο στην άμυνα του κενό. Οι Σωκράτης και Μπα δεν είναι αμυντικοί που θα τρέξουν στο χώρο, είναι αμυντικοί μονομαχίας. Όταν έβγαιναν οι Ολλανδοί πρώτοι στη μπάλα ξεκινούσαν τα προβλήματα. Όπως έγινε και στο πρώτο γκολ, όπου τέσσερεις παίκτες της Αϊντχόφεν βρέθηκαν απέναντι στη τετράδα του Ολυμπιακού η οποία μάλιστα σε αυτή τη φάση δεν είχε και μαρκαρίσματα. Ναι συμφωνώ είναι τυχερό το γκολ, αλλά και η τύχη είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Η εντολή αυτή του Μαρτίνς, ώστε να είναι ψηλά στο γήπεδο ο Ολυμπιακός δημιούργησε θέμα και στα χαφ, στο αμυντικό κομμάτι, εκθέτοντας αρκετές φορές οι Καμαρά και Εμβιλά τον Μπουχαλάκη, που χθες πέρα από το γκολ έκανε και πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο καλύπτοντας κενά.

Στην επανάληψη και έχοντας σημειώσει τρία γκολ στο πρώτο ο Ολυμπιακός έδωσε δικαιολογημένα χώρο στους Ολλανδούς. Ναι είχε δεχθεί δύο τέρματα, με το δεύτερο να αναδεικνύει για μία ακόμη φορά φέτος το πρόβλημα που έχουν οι ερυθρόλευκοι στις στατικές φάσεις, όταν αμύνονται σε ζώνη, πράγμα που το έχω τονίσει και σε άλλα blogs. Ο Ολυμπιακός δίνοντας μέτρα λοιπόν και φέρνοντας τον Εμβιλά κοντά στα δύο στόπερ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, χωρίς να έχει απαραίτητα την κατοχή. Έκλεισε τον άξονα, από τον οποίο χτυπούσε σε όλο το πρώτο μέρος η Αϊντχόφεν, με αυτό το ιδιόμορφο 4-2-2-2. Την ανάγκασε να βγει στο πλάι για να επιτεθεί, φανερώνοντας αυτό που γνώριζε ο Μαρτίνς, ότι δεν έχει καθαρόαιμα εξτρέμ να πατήσουν γραμμή και να ανοίξουν το γήπεδο. Επίσης ήταν και σε κακή μέρα τα ακραία της μπακ, με τον Ντάμφρις μάλιστα να κάνει πολύ κακό ματς και να εκτίθεται πολλές φορές στο πρώτο ημίχρονο και για όσο είχε δυνάμεις από τον πολύ καλό χθες Μπρούμα. Σωκράτης και Μπα κέρδισαν αρκετές μάχες, κυρίως στον αέρα, ενώ ανέβηκε σε μαρκαρίσματα και ο κακός Καμαρά του πρώτου μέρους. Οι Ολλανδοί αναγκάστηκαν και σε αλλαγές στη συνέχεια που τους αφαίρεσε δύναμη από τα χαφ, όπως η αλλαγή του Σανγκαρέ, ο οποίος όμως θα έπρεπε να έχει αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όπως και ο Μπα στο τέλος.

Η «ένεση» στην αναμέτρηση, που έγινε στο 80ο λεπτό, ήταν πινελιά Πέδρο Μαρτίνς και έγειρε την πλάστιγγα προς τη μεριά του Ολυμπιακού. Λίγο πριν στο 77' όταν βγήκε ο Ελ-Αραμπί για να περάσει ο Φορτούνης, είμαι 100% σίγουρος πως πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού είπαν "μα τι κάνεις ρε Μαρτίνς...". Όμως ο Πορτογάλος ήθελε να μπερδέψει την Αϊντχόφεν, να την κάνει να ανέβει ακόμα πιο ψηλά στο γήπεδο και μετά περνώντας τρεις φρέσκους παίκτες στο επιθετικό κομμάτι και με τον Φορτούνη να κυνηγάει μπάλες και να ανεβάζει μέτρα τον Ολυμπιακό, βρήκε το τέταρτο γκολ. Ίσως μπορούσε να βρει και άλλο, σίγουρα δε θα δεχόταν, καθώς σε μια κουρασμένη Ολλανδική άμυνα που δέχεται εύκολα γκολ, δεν της άφησε το περιθώριο να σκεφτεί να επιτεθεί. Κοουτσάρισμα για σεμινάριο, στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού από τον Πέδρο Μαρτίνς. Πλέον για να γίνει και μια μικρή πρόβλεψη, δε βλέπω πως ο Ολυμπιακός δε θα σκοράρει στην Ολλανδία. Θα μου έκανε τρομερή εντύπωση. Από τη στιγμή λοιπόν που θα σκοράρει δε βλέπω πως θα καταφέρει να αποκλειστεί, γιατί μετά θα μιλάμε για πραγματικό κατόρθωμα.

Υ.Γ. 1) Καλό ματς αμυντικά από τον Ρέαμπτσουκ και επιθετικά από τον Λαλά. Αυτό που αναζητείται και από τους δύο είναι η ισορροπία.

Υ.Γ. 2) Ο Πέδρο Μαρτίνς έφτασε τα 37 ευρωπαϊκά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ξεπερνώντας τον Μπάγιεβιτς που έχει 36. Εγώ θα πω να χαρούμε τον Πορτογάλο και τις γνώσεις του όσο ακόμα έχουμε τη τύχη να τον έχουμε στο πρωτάθλημα μας.

Υ.Γ. 3) Υπομονή στον Ολυμπιακό για τον Σωκράτη υπάρχει. Από τους φίλους της ομάδας είναι το θέμα να υπάρξει. Μη ξεχνάμε πως τόσους μήνες δεν είχε παιχνίδια με την Άρσεναλ και ο ρυθμός στα στόπερ είναι απαραίτητος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code