ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Θλίψη στην οικογένεια του Πανσερραϊκού

 


Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από το θάνατο του Δημήτρη Φιλίππου

Ο Δημήτρης Φιλίππου, MD, PhD Θωρακοχειρουργός στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από τη Νέα Ζίχνη Σερρών,  υπήρξε για πολλά χρόνια στενός φίλος και συνεργάτης του αείμνηστου Πέτρου Θεοδωρίδη και είχε αναλάβει τη θέση του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Πανσερραϊκός όταν ο τελευταίος έγινε ιδιοκτήτης της ομάδας.

Γεννήθηκε το 1950 και ήταν απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Α. Π. Θες/νίκης. Ειδικός Χειρουργός Θώρακα – Καρδιάς MD, PhD. Είχε διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 2003. Διετέλεσε μετά τη λήψη της ειδικότητας το 1986, Επιμελητής μεγάλου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στη Βόρεια Ελλάδα έως το 1998, υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητού Π. Σπύρου.

Το 2001 ανέλαβε Διευθυντής χειρουργικής θώρακα στο Ιατρικό διαβαλκανικό θεσσαλονίκης με προσωπική εμπειρία σε πάνω από 5.000 εγχειρήσεις θώρακα και 2.500 περίπου εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς.

Είχε πλούσιο επιστημονικό έργο με πλήθος επιστημονικών εργασιών σε ξένα και ελληνικά περιοδικά, συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό ελληνικών και ξένων συνεδρίων, διεθνών Courses ως και σημαντικό συγγραφικό έργο με ιδιαίτερη εμπειρία στη χειρουργική των καρκίνων του πνεύμονα, τραχείας, όγκων μεσαυλίου, βρογχοπλαστικές και αγγειοπλαστικές εγχειρήσεις.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο το πρωί στη Ν

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code